Závady na vz.58
- dirty.harry
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 15 years 8 months
- dirty.harry
- častý prispievateľ
tak posun, je rozobrany, jedina mechanicka vec, co som zbadaa je trosku vysunuty cas pri poistke, siel zatlacit az po rozobrani.. no celkovemu stavu to nepomohlo, zaver stale ide velmi tazkoa spust nereaguje, vobec nezabera.. ale uz sa da rozobrat, sice s tazkostami, ale da... kde moze byt problem? nemoze byt nieco nadmieru zanesene? alebo?
- dirty.harry
- častý prispievateľ
zahada zrejme odhalena? po vystrele sa nemohol dostat udernik kvoli tejto posunutej vymedzovacej suciastke spat a tym padom nereagovala spust ani nebolo mozne zbran rozobrat.. ked som to zasunul na povodne miesto, tak vsetko vyzera absolutne ok..

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
-
inspiring_kirch
zdravim kolegovci.
v tejto teme by som sa rad od Vas skusenych dozvedel, ako som mohol prist k nasledovnym poskodeniam na zbrani a tiez ci mam nechat veci opravit/vymenit. jedna sa o zbran CZ 858, "r.v." 2010, povodny majitel mal na tom mat vystrielanych cca 500 nabojov. ja zatial cca 200, cize zbran by mala byt vcelku "nova". priznam sa, ze neviem urcit ci som ju s poskodeniami uz kupil alebo sa to stalo mne - toto ani nemienim riesit. ide mi skor o to, co to mohlo sposobit, ako sa tomu vyvarovat, resp. ci je nutna - odporucana nejaka oprava.
vopred vsetkym dakujem za akekolvek postrehy a rady.
miki

v tejto teme by som sa rad od Vas skusenych dozvedel, ako som mohol prist k nasledovnym poskodeniam na zbrani a tiez ci mam nechat veci opravit/vymenit. jedna sa o zbran CZ 858, "r.v." 2010, povodny majitel mal na tom mat vystrielanych cca 500 nabojov. ja zatial cca 200, cize zbran by mala byt vcelku "nova". priznam sa, ze neviem urcit ci som ju s poskodeniami uz kupil alebo sa to stalo mne - toto ani nemienim riesit. ide mi skor o to, co to mohlo sposobit, ako sa tomu vyvarovat, resp. ci je nutna - odporucana nejaka oprava.
vopred vsetkym dakujem za akekolvek postrehy a rady.
miki

-
inspiring_newton
-
inspiring_kirch
-
inspiring_newton
-
inspiring_kirch
-
inspiring_newton
No jasne ze riskujes zadrzky, ked to nechas tak. To odbrusenie co som radil vyssie nicomu neublizi pri tejto konstelacii spuste. A ako tak na to pozeram, treba ubrat par desatin milimetra. S obrusovanim blokov buses mat problem, ved je to cca az radovo vacsia plocha. Nemusis sa bat, ze nieco spackas vo funkcii spuste. Ten vystupok na nosici zavornika zadym svieckou tak aby vznikla vrstva sadzi. Potom zloz zbran tak aby si to ocadenie nezotrel. Par krat rucne obtiahni a opatrne zhod nosic zavornika. Ta cast ktora musi ist prec bude mat zaciernenie osuchane. Z nej potom odbrusis, zaciernis nasadis, obtiahnes a tolko krat tento postup zapakujes, kolko bude treba az pokial to ocadenie zostane nedotknute. Nesmies obrusovat tu cast ktora nechodi ponad bloky, co su tam navarene, pretoze ta cast toho vystupku ti vypusta spustovy mechanizmus, ked stlaci prerusovac. Dobre by bolo pouzit pilnik, nie elektrisku brusku. Ale da sa aj tak.