Uloženie zbrane

inspiring_lehmann

Príspevok od používateľa inspiring_lehmann »

Podla mna je rozdiel medzi skrinou na zbrane a trezorom na zbrane v tom, ze trezor ma certifikat a skrina nie. Ale asi nikde to nie je zadefinovane, mozno len v nejakej technickej norme, co popisuje pozadovanu odolnost konstrukcie, materialu a zamkov napr. na ulozenie utajovanych dokumentov a pod. Rozne stupne utajenia maju tusim rozne poziadavky na zabezpecenie.

Skemro: mam tu na 5 dlhych od Mongela, je to celkom fajn skrina, ma vnutri este samostatne uzamykatelnu schranku. Nic podobne za lepsiu cenu som nenasiel.
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Nedavno som kupil trezor (alebo bezp. schranku?) s elektronickym zamkom Atlantis-2 od Comsafe.
Zatial som spokojny, rozmer je pre moje potreby (kratke zbrane) tak akurat.
Stala 2990 Sk.

Kto by chcel vediet detaily, tak napr. tu:
http://www.manutan.sk/nabytkove-schranky_M885001.html
je to ten stredny rozmer (315 x 440 x 420)

Jedina vyhrada - pri tomto type nie je mozne vypnut pipanie pri stlacani klavesnice. Asi pockam na koniec zaruky a skusim to "opravit". :roll:
cmy
občasný prispievateľ
Registered for: 18 years 6 months

Príspevok od používateľa cmy »

ja nieco podobne

http://katalog.ambra.cz/trezor-atlantis-mini-d36789.htm

veselo sa tam vojde moja 1911, P30, a 4 skatule (s nabojmi :-))
a veselo by som tam este nejake to zeliezko zmestil...
cca 2000Sk
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Obzeral som skrinku na zbrane /v Hornbachu za 5 000,-/ a teda to bolo z matrošu, že vy som ju v zuboch pochrúmal. A ten zámok vylupnem aj z nechtom.
Takže, idem si prispôsobiť klasickú plechovú skrinku, ktorá je ovela kvalitnejšia, pridám ešte jeden zámok, spevním,natrem a prišrobujem do steny.
A zase som ušetril na dalšie železo. :)
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Tú skrinku som si pred časom obzeral aj ja a ten materiál nestojí fakt za nič. Tá cena je neprimerane vysoká na to, čo skrinka ponúka. Oveľa lepší je klasický malý trezor za cca 2.000,-Sk. Predná stena 4mm, bočné 2mm a mechanický zámok páčidlom neotvoríš. Jedine flexkou.
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Jo, ale to by som musel pušky narezať karbobrúskou na klátiky, aby sa vošly. :D
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Ahá. Tak nepíš skrinku ale skriňu :D . Lebo ja som pozeral skrinku na jednu pištoľ.
add
prispievateľ
Registered for: 22 years 10 months

Príspevok od používateľa add »

Nedavno ma zneistila teta na na odd. zbrani a streliva, ktora mi tvrdila, ze zbrane musim mat ulozene v mieste trvaleho bydliska a nikde inde (mam ZP A, E, F). Moj setup je taky, ze v byte mam len malu skrinku na tri kratke zbrane a zvysok arzenalu + strelivo + prebijacie komponenty mam v garazi (iny objekt nez bytovy dom) v trezore (myslim "fest" trezor s 20mm kotvami v stene bezp. trieda I.) + trezorovej skrini (Eurosafe) na 3 dlhe zbrane.
V zakone som nenasiel priamu zmienku o lokacii ulozenia zbrani, len o tom ake podmienky musi dany priestor, resp. zabezpecenie splnat. Riesili ste niekto podobny problem?
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

add
v preukaze zbrane mam ako miesto ulozenia zbrane zapisane dve adresy
inspiring_newton

jedna adr. trvaly pobyt,jedna prechod.pobyt
add
prispievateľ

->electron
Hmm ... ja mam na vsetkych uvedene "nosenie zbrane", ziadna adresa.
inspiring_newton

ahaa
no 58cku mam na E,ta je zapisana"dvojmo"
spherixis
častý prispievateľ
Registered for: 19 years 2 months

Príspevok od používateľa spherixis »

Cize v preukaze zbrane, ktoru ma clovek na Acko, nemusi byt adresa vobec napisana? Tak ako je to pri zbraniach na inu skupinu, napr. E alebo B.

Cize co taky ludia, ktory maju Acko a striedavo sa zdrziavaju (aj nocuju) pocas pracovneho tyzdna na niekolkych roznych miestach? No problem asi? Snad to nechce zapis do preukazu zbrane...
add
prispievateľ

-> Spherixis
To mi pripada v poriadku, ze u zbrane, ktoru mam na A nie je uvedena ziadna adresa. Moj problem sa tykal skor zbrani, ktore nemam pri sebe (aj ked ich mam na A), t.j. ulozenia zbrane podla zakona.
peto543
prispievateľ
Registered for: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa peto543 »

ja mam tiez zapisane na Acku : NA NOSENIE

teda predpokladam ze zbran mozem mat bezpecne ulozenu hocikde, kde sa momentalne zdrzujem...napr ked spim u frajerky tak ked ju "zabezpecim proti zneuzitiu cudzou osobou" (myslim zbran :lol:) malo by to byt hadam v poriadku...snad nebudem so sebou vsade tahat trezor!

a co v pripade ze si na dovolenke na par dni na hoteli v ramci SR, tiez si nechas hotel zapisat ako prechodne bydlisko ?:)
Zamknuté

Návrat na "Zákon o zbraniach"