Asociacia Presnej Strelby SR (APSS)

Používateľov profilový obrázok
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

Lovec vies aku som mal ja skupinu ? :lol: uplne dokonala , ale bola v borovici vedla terca :lol:
Kall
prispievateľ
Registered for: 22 years 2 months

Príspevok od používateľa Kall »

Dobrej nápad se zákresem zásahů na terčích.
Organizátoři se pochlapili.
Na tom aresovým videu je krásně vidět, proč to občas nešlo, viz ty vršky borovic.
K sousedům se budou určitě těšit i ti co mají generační povinnosti splněný..........
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

Uff vietor bol dost drsny. Po jednom zasahu tusim strelec c. 8 sa oblacik prachu po dopade strely pohyboval do lava. Nasledne do prava do zadu a nakoniec doprava.
Lovec este raz blahozelanie k umiestneniu.

Pani z Ciech. Existuje uz kalendar pretekov u vas? Chceme pri vytvarani nasho predist kolizii terminov.
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Skoda ze som nemohol dojst, vraj sa bolo na co pozerat :shock: :wink: :lol:

Gratulujem vitazom (v magnume Ivo, Tomas a Igor - klasicka zostava - ked tam nie som ja 8) :lol: a v standarde Standovi (tomu to tohto roku ide fantasticky) Jirimu a Zdenkovi.

lovec: Za ten standard by si mal mat nejaku speci cenu, tam ti na tretie miesto ozaj chybalo minimum a s .243kou tak nastrielat v takej konkurencii klobuk dole!

Turbi: Predposledne miesto je este stale lepsie nez posledne :wink: Nabuduce povedz organizatorom nech ti terc daju na tu borovicu a vybavene :twisted:

Uz sa tesim na buducu sezonu (pripadne nejaky zimny trening), shoot safe,

Gunslinger
AKI
expert

Este raz som pozeral tie vysledky. Tam to skor vyzeralo na Cesko -Madarsku ligu ako na slovenske preteky. 8)
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Nemate sa kde-tade motat.... :lol: :lol:
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

Guns: :lol: :lol: :lol: obcas musim nechat priestor aj inym nie ?
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

viete ma niekto nasmerovat na propozicie / pravidla/ best practices kat standard ?
uvazujem ze by som v buducej sezone zautocil na predposlednu priecku a pridal do vysledkovej listiny jeden nestandardny kaliber :lol:
3500korun
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 3500korun »

Toto hľadáš?

7.3.2 Kategória Štandard
a) zbraň - štandardná armádna puška opakovacia alebo samonabíjacia, zavedené do výzbroje do roku 1980 v kalibri 5,45 - 8,2 mm.
b) puškový ďalekohľad - maximálne zväčšenie 4x, nie je povolená libela
c) pažby - predĺženie nenastaviteľnou bodkou maximálne o 3cm, iné úpravy pažby, ktoré nie sú súčasťou továrenskej výroby nie sú povolené.
d) lícnica - nastaviteľná lícnica nie je povolená.
e) odpor spúšte - minimálne 1000g (10N)
f) remeň - maximálna šírka 40 mm
g) dvojnožka - nie je povolená
h) podložky pod zbraň - je povolená iba podložka pod predpažbie zbrane, s ktorým nesmie byť pevne spojená. Iné podložky nie sú povolené.
i) podložka pod strelca - maximálna výška 15mm

9.3 Povinné disciplíny - kategória Štandard

9.3.1 Rozptyl 100m
Počet výstrelov: 10
Typ terča: Terč pre vzduchovú Pi na 10 m 165,5 x 59,.5 mm
Počet terčov: 2
Počet výstrelov na jeden terč: 5
Čas: 6 minút

(edit: tu sa robí aj nástrel na samostatný terč rovnakých rozmerov)

9.3.2 Rozptyl 200m
Typ terča: Terč pre malokalibrovú Pu na 50 m 154,4/112,4 mm
Počet terčov: 1
Počet výstrelov na jeden terč: 10
Čas: 8 minút

9.3.3 Papagáj 200m
Typ terča: Papagáj SČS
Čas: 3 minút

9.3.4 Rozptyl 300m
Typ terča: Terč pre Pi. na 25m 50 x 20 cm
Čas: 10 minút

9.3.5 Figúra 300m
Typ terča: nekryte ležiaca figúra s kruhmi, sklad. č. 135 p
Čas: 10 minút

Zdroj: http://www.apss.sk/apss%20new/pravidla.htm
inspiring_liskov

vdaka, mal by som doplnujuce otazky:
- vsetky uvedene discipliny sa strielaju v lahu na podlozke ?
- optika moze mat zvacsenie 4x max, alebo moze byt aj s vacsim ale pocas pretekov nastaveny (zaplombovany) na 4x
- podlozka pod predpazbie - moze byt strelecky bag alebo len zrolovany kabat ?
3500korun
častý prispievateľ

1, áno
2, treba sa dohodnúť s hlavným rozhodcom pre štandard, ale vzhľadom na celkovú atmosféru myslím, že to nebude problém, domov Ťa určite nepošlú
3, aj bag, mávajú všeličo, napr aj takú tú starú armádnu bedničku na náboje
inspiring_liskov

OK, diky. Tak naprebijam, potrenujem a v buducej sezone idem atakovat predposledne miesto :lol:
3500korun
častý prispievateľ

Kalenrár ešte nie je, ale tento rok bolo koncom apríla prvé kolo. Tak sa tam vidíme, poriadne trénuj :wink:
AKI
expert

To Roman:
Ono predposledne miesto byva casto tretia priecka. :wink: Vzhladom na malo pretekarov v Standarte.
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

AKI: Mhm, v Open by ako 'predposledny' bol minuly vikend az 21vy :shock: :lol: Pri velkom pocte ucastnikov sa sice aspon zaplati prenajom strelnice a terce, ale ak to takto bude pokracovat organizacne to budeme mat buduci rok opat narocnejsie (a ak by malo dojst na 3-4 rundy, dost by sa to natiahlo aj casovo :roll:

roman: Ak zvazujes ze prevetras K31ku, skor by som ti odporucil Open. Standard je medzi nami dost nuda - si obmedzeny zvacsenim, ulozenim zbrane, striela sa len par statickych disciplin vzdy len lezmo a na tie iste terce a vzdialenosti (100/200/300m), zvycajne to cele maju odbuchane za hodinu, a tak ako pisal AKI, striela to len par ludi a je dost mozne ze prvych par rokov by si tam obsadzoval len posledne = stvrte alebo piate miesto (ti styria pani co to strielaju stabilne maju kazdy cca 30-40 rokov 'streleckej praxe' :wink:

Open sa deli na 'standardny' Open (niekedy omylom oznaceny aj ako 'Standard Open' - jo jo, trochu to matie) a Magnum Open, pricom s K31kou by si bol v 'standardnom' Open, tam ale nemas ziadne obmedzenia na nic (mozes pouzit akykolvek puskohlad, akukolvek dvojnozku, atd.), terce su od 30m do 700m (najviac ich ale byva medzi 100 a 300m), a discipliny sa casto menia od sutaze k sutazi a su velmi roznorode (terce, polohy, podmienky, atd.). Na rozdiel od 'kilometra', v tychto 'taktickych' sutaziach uz na razi, ci presnosti samotnej zbrane a streliva az tak velmi nezalezi - skor ide o to kto je aky strelec, a v zlom pocasi tiez nakolko je jeho zbran spolahliva (piesok a dazd to vedia dost dobre preverit).

Kazdopadne v Open si zastrielas viac, lepsie, a zaujimavejsie, a myslim ze ti to aj daleko viac da.

Drzim palce a dufam ze sa na jar na DPSke uvidime!

Gunslinger
Napísať odpoveď

Návrat na "Súťaže"