Uloženie zbrane

Používateľov profilový obrázok
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

No, ja v Áčkovej nemám nič.

Ale v Éčkovej mám zapísané "miesto trvalého pobytu športové strelnice".
To je asi haluz, nie?? :D

Predpokladám, že pokial sa nič nestane, tak nikoho nezaujíma, kde a ako máte zbraň uloženú.
spherixis
častý prispievateľ
Registered for: 19 years 2 months

Príspevok od používateľa spherixis »

ADD
pravda, pochopil som, len som Ti do toho skocil inou otazkou. Myslim, ze pokial sa garaz nachadza na pozemku trvaleho bydliska, a este k tomu su zbrane v riadnom trezore, nemas problem. Pokial su riadne zamknute, ako zakon kaze na "uzemi trvaleho bydliska" nevidim problem, mozes ich mat aj v komine :) V PZ je napisana adresa trvale byslisko. Keby tam bolo napisane ze maju byt este v skrini v obyvacke, to by bola ina vec :D
Je to moja domienka. Pride mi to logicke, ak sa myslim opravte ma.

KAPO, PETO543
Som to myslel tak, ze pokial ju odlozim z pasu u frajerky povedzme, staci ze ju zabezpecim pred zneuzitim inou osobou (aby sa tam niekto sam neodbachol alebo ineho, co by som sa ani nehneval :lol:) Ide mi o to, ci ju musim zamykat mimo trvaleho bydliska, resp. ci je to "zabezpecienie mimo trv. byd." nejako kontrolovatelne, ci definovane.
peto543
prispievateľ
Registered for: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa peto543 »

spherixis > myslim ze to ulozene Ackovej zbrane mimo trvale bydlisko nieje definovane, davnejsie som sa pytal na policii na tuto situaciu :

idem na dovolenku(v ramci SR) na tyzden,byvam na hoteli.. v jeden vecer ideme na pivo...ako mam ulozit zbran ??

odpoved : zakon definuje ze zbran ma byt zabezpecena proti zneuzitiu cudzou osobou bla bla.. a vraj ju mam co najlpesie skryt, konkretne mi poradila ze ju mam rozobratu dat pod matrac postele :? :roll:

zaujimalo by, ma keby sa stal daky pruserik a policajti by mi nasli na hoteli pod matracou pistol, ci by boli spokojni hmmmm
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

To mi pripada v poriadku, ze u zbrane, ktoru mam na A nie je uvedena ziadna adresa. Moj problem sa tykal skor zbrani, ktore nemam pri sebe (aj ked ich mam na A), t.j. ulozenia zbrane podla zakona.
Mne to spravili v TT jednoducho!
Dali mi na zbran ktoru mam zapisanu na A aj B. :lol:
spherixis
častý prispievateľ

PETO543
Ja by som to robil tak, ze by som vybral udernik - 20 sekundova zalezitost. Schoval ho aj zasobniky, kazdy inde. A nie zrovna pod matrac. To je fakt pekna blbost :lol: V takej miestnosti je tolko moznosti. Rodicia boli celkom prisny a tak som vyrastal v najlepsej skole :lol:
Kapo
častý prispievateľ

Ja by som si ju zobral zo sebou.
:roll:
spherixis
častý prispievateľ

Nie stale sa da. Keby si bol na dovolenke a chel ist vecer na pivko?
Kapo
častý prispievateľ

Zabitý? Na dovolenke? Cestou z karčmi? Ešte to tak. :D
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

spherixis napísal:Cize v preukaze zbrane, ktoru ma clovek na Acko, nemusi byt adresa vobec napisana? Tak ako je to pri zbraniach na inu skupinu, napr. E alebo B.
...
V preukaze na E mám napísané "Trvalé bydlisko a strelnica", na F mám vypísanú domácu adresu... :wink:
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Chalani, mam doma zhruba takyto maly trezorik http://www.manutan.sk/nabytkove-schranky_M885001.html mozem mat tam aj strelivo, aj kratku zbran? Lebo zatial strelivo tam nemam a mam ho v uzamykatelnej drevenej skrinke vedla (Co sa mi nezda moc rozumne riesenie, staci do toho poriadne kopnut a skrinka sa rozleti :D). Zakon poznam, ale nedefinuje co je to trezor, trieda bezpecnosti a pod. Ja mam aj samostatne uzamknutu miestnost a v nej aj velky trezor(V buducnosti na dlhe zbrane), ale chcel by som mat aj zbran v spalni a nato je ten trezorik vhodny.
arminius
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa arminius »

peto543
idem na dovolenku(v ramci SR) na tyzden,byvam na hoteli.. v jeden vecer ideme na pivo...ako mam ulozit zbran ??
Predpokladám , že sa bavíme o A skupine :!:

Varianta 1 :
Pokiaľ viem , nikto Ti nebráni dať kvér do hotelového trezoru , alebo hej :?: Veď aj to je zabezpečenie zbrane :!: Prídeš na recepciu s požiadavkou , vyfasuješ potvrdenku o odovzdaní a je hotovo :!: 8)

Varianta 2 :
Toto by a mohlo riešiť aj na najbližšej policajnej stanici . Postup je obdobný / alebo aspoň niekedy bol / :roll:
maros15
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa maros15 »

Cobra
Naboje mam ulozene v uzamknutej plech. pokladnicke na peniaze(v tescu za asi 200,-sk) a tu spolu so zbranami v takom trezore ako mas ty.
spherixis
častý prispievateľ

Arminius: Neviem ci by variant A presiel... Zbran je potrebne zabezpecit nielen jednym zamkom ale aj proti zneuzitiu. V mojich ociach nikto nedava zaruku, ze dotycny zamestnanec hotela zbran nezneuzie. Takto by som to riesil jedine ak som ja sam majitelom kluca od skrinky so zbranou.

Ja mam taketo riesenie: Skrinka na peniaze

http://www.palazzo.sk/images/geldk_wga_1191_70565_3.jpg

Nieje az taky problem nosit ju so sebou a staci ovela mensia ako je na obrazku. G17 vojde akurat do tej najmensej co sa da kupit za 200 Sk. Clovek si vezme so sebou dve, supne do auta hotovo. Ked ma napadne zapadnut vecer za bar, naviac vyberiem z G-cka udernik (20sekund) nikam ho schovam, zmknem kver, zasobniky, rozmiestnim skrinky po izbe a je to. Zakon dodrzany do bodky, rovnako vzhladom na okolnosti aj bezpecne.
spherixis
častý prispievateľ

maros15: Tak isto to mam tiez.
arminius
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa arminius »

spherixis
. V mojich ociach nikto nedava zaruku, ze dotycny zamestnanec hotela zbran nezneuzie. Takto by som to riesil jedine ak som ja sam majitelom kluca od skrinky so zbranou.
Ja mam taketo riesenie: Skrinka na peniaze
I tak še da :!:

Jedno však nevylučuje druhé :!: :P
A keby zamestnanec hotela zneužil kvér , je to jeho problém . Veď v hoteli majú aj schránky osobné , do ktorej sa zamestnanec nedostane , nemal by :P
Zamknuté

Návrat na "Zákon o zbraniach"