WTSHTF - všobecne

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa aris »

Ale iste Jack, kazdy zakon ma svoj ucel, aj Zakon o cistote rasy mal ...

vobec nielen zakony, ale aj terminologia/slovnik (homeland, atd...) v USA zacina pripominat nacisticke Nemecko.
yarco
moderátor
Registered for: 19 years

Príspevok od používateľa yarco »

Páni, skúsme zostať nohami aspoň trocha na zemi.
Brať Topky.sk a 8-riadkový text odniekiaľ zo CNN ko relevantný zdroj ku 700-stranovému zákonu, to mi príde trocha komické.

Mnohé z diskusných príspevkov pod tými "článkami" obsahujú konkrétnejšie informácie k danej veci než samotné články, napr.
"DavidLN: Stop this already! This is truly the downside of citizen journalism. The bill EXPRESSLY states that this does not extend to U.S Citizens or even to resident aliens. It further states that "covered persons" have to pretty well be members of al Qaeda or directly associated with an attack or attempted attack on the US or its coalition partners. This information is available to anyone who cares to read the bill just a little further down than Sec 1031. Or you can believe Nikki that the Senate actually voted 93-7 to assassinate American citizens. At a certain point, reason has to rule over so much careless hysteria. "
<časti textu som zvýraznil ja>
sego13
prispievateľ
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa sego13 »

yarco, toto som tu nedal preto ze verim TOPkam.
v noci som sa pustil aj do luskania komentaqrov pod tym zakonom a listovanim v 700 stranovom pdf.

je jasne ze novinari si vybrali senzacne titulky ale kazdy takto (podla americanov) vagne napisany zakon sa da zneuzit. A mame skusenosti ze ked sa nieco da zneuzit, politik to zneuzije

a argument: "Or you can believe Nikki that the Senate actually voted 93-7 to assassinate American citizens" je podla mna smiesny... ja som presvedceny ze 90 senatorov ten zakon ani necitalo ahalsovali ako im bolo povedane ... vid slovensky parlament
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Jack »

Aris, nepreháňaj! Pokiaľ si správne pamätám, tak v skratke má tento zákon byť uplatňovaný len v extrémnych situáciách, keď už by sa na občanov USA, ktorí by sa podieľali na niečom, čo sa u nás dá nazvať aj ako úklady proti republike a/alebo, ktorí by (napríklad v spojení s cudzou mocou) zaútočili proti štátu, jeho inštitúciám alebo aj samotným spolubčanom, bude nahliadať nie ako na občanov USA ale ako na nepriateľov USA a silové zložky budú smieť uplatniť voči nim postup podobne razantný, ako sa uplatňuje proti vonkajším nepriateľom.
Neviem, azda som tú podstatu intepretoval správne, ale aj keby nie, Aris, pliesť sem norimberské zákony je nepatričné.
:roll:
Sego13, zrejme vieš veľmi málo o tom, ako sa hlasuje v americkom Senáte i Kongrese. Až moc často tam volení zástupcovia nemajú problém vystúpiť zo stránickeho šíku a správať sa v niektorých konkrétnych situáciách ako neriadené strely. Dosť to súvisí s ich volebným systémom.
telra
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa telra »

mototechna
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mototechna »

Páni, doporučujem zhliadnuť veľdielo od pánov z Topgíru... Tu je link na stiahnutie:
http://download.hellshare.sk/top-gear-a ... i/3803907/
Gunslinger
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

spart
občasný prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa spart »

majac
častý prispievateľ
Registered for: 19 years 8 months

Príspevok od používateľa majac »

A mozeme typovat, ze ci sa autor inspiroval aj u nas. Kazdopadne by to malo vsetkych prispievatelov minimalne zlahka varovat, ze media o tomto fore vedia a v buducnosti sa moze v SMEtisku objavit aj clanok trosku menej pozitivny k nasim zaujmom.
spart
občasný prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa spart »

Netreba si mysliet ze svet sa toci iba kolo nas.... celkovo sa tato tema stava stale viac popularnou hlavne v amerike a tu tam autor aj casto spomina...myslim ze tento clanok sa absolutne neispiroval webforom.
Venet
prispievateľ

Príspevok od používateľa Venet »

A citali ste tu sme-tiarsku zhovadilost? Velebnosti, to je hnus.
To je fakt meinstreamova zalezitost. No ale nech. Tak ja teda idem vysypat ryzu a dokupit si salka a obilie..... A do KPZ co je v preklade škatula poslednej záchrany si dam ceruzu kriedu a listok s vlastnou adresou :?

A kniha Cesta od McCarthyho ( apropoo uz davno som necital vacsiu blbost ako je tato kniha) ktory za nu dostal Puklicovu cenu odteraz MUSI byt v kazdej domacnosti.

No ale v konecnom dosledku.... pre meinstream to staci. Takze vlastne OK :twisted:
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa aris »

Cesta je jedna z najlepsich knih, ktore som cital.

V prvom rade to nie je ziadny manual pre SHTF, ani TEOTWAWKI, ani ine haky baky. Kto v tom hlada nejaku akciu, alebo postupy SAS pre prezitie bol/je/bude sklamany.
V podstate vobec nepatri do temy ani tu ani v tej na SME.
Venet
prispievateľ

Príspevok od používateľa Venet »

Hej ja viem v tej knihe vobec nejde o SHTF resp. TEOTWAWKI.... Ale bol to riadne rusivi element tie bludy co tam popisal. Ale to je vedlajsie. Len poznam odoooost lepsie knihy ktore su s myslienkou hrdinskeho vztahu otca a syna, alebo nieco podobne takymto vztahom medzi ludmi, a puklicovu cenu nedostali. Ta Puklicova cena nic neznamena, a pre mna to bola dost zle napisana knizka.
Rudo
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa Rudo »

Venet napísal: dokupit si salka a obilie.....
Je to sice moja uvaha "od stolu", ale tie salka by som nezatracoval. Nemam to odskusane ani natrenovane, ale chapem to takto:
- kompaktne rozmery a vyzivova hodnota
- ako hlavna potravina alebo ochucovadlo (caj, kava, voda)
- je tekute, preto sa da konzumovat aj bez chrupu (uraz, starsie osoby, deti ??)
- mozno sa s tym daju krmit aj zvierata (psy, macky, papagaje ...)
- viskozita a lepkavost pri izbovej teplote moze z neho robit pojivo (orechy, kokosova mucka, ...)
- po vyplachnuti zostane konzerva, da sa pouzit ako nadoba
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

Rudo
zhruba si vystihol
akurat ta poopravim: zvierata budu "krmit" nas :D
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"