Uzavretie strelby ako NO. Po 8 rokoch ...

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
mazzi
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa mazzi »

Paci sa mi postoj najvyssieho sudu. Ale hrozne je, ze to trvalo dlhych 8 rokov.
TURBIAK
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

Dakujem pekne, to sa asi radsej necham zastrelit , 8 rokov ??
ricinr
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

štátny aparát ho za 8r zničil viac ako mafia.

Smutné
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Dnes by to už nemalo trvať tak dlho. V tom čase ešte nebolo v NO zakomponované, že obranca je beztrestný aj vtedy, ak išlo o vybočenie z NO ak konal v zmätku, strachu alebo v dôsledku zľaknutia spôsobených útokom.
niko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

Hmm. Super. Sicko dobre, sicko parada, ale ... Skor nez zacneme spievat oslavne piesne na podnikatela Hajasa mozno par indicii. Musim povedat, ze toho pana nepoznam, no Murin o tom pripade pisal a na nete koluje tiez vselico, takze pre doplnenie.
Hajas prezivany Hlaval mal byt so svojimi dvoma bratmi taktiez znamy uzernik a paserak cigariet v regione Kosice-Trebisov. Je to Rom, preto mal aj obchod pre svoju komunitu, v ktorom sa stal cely incident. Vyhrazky mafie sli od konkurencnej skupiny. Na nozi, ktorym mal Frank ohrozovat bratov Hajasovcom sa nenasli ani jeho otlacky prstov ani pachove stopy. Mohol byt teda naraficeny.
Jeden z komentov na mafian.sk pise, ze bratia hajasovci zabili a dokopali Franka, ked ich prisli s tym Albancom zastrasit.
Cize hmm. Huraaa spravodlivost vyhrala. nad tym, ze sa jednalo roztrzku romskej a kosickej mafie, cize jednych a druhych vagabundov radsej teraz pred volbymi zabudnime. :wink:

http://www.mafian.sk/2008/06/26/striela ... #idc-cover
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

niko

Na rozdiel od kecov na mafian.sk a podobne ladených fórach súdy rozhodli na základe zákonne získaných dôkazov.
niko
častý prispievateľ

Jasnee. "A svist ju potom balil do folie". Esteze mozem nasim sudom a zaroven aj spravam na sme tak bezhranicne verit. :roll:
Jo a som samozrejme presveceny o bezuhonnosti romskych podnikatelov a aj o tom, ze ked ich tam bolo 20, ze si navzajom vsetko nedosvecia.
Ale zase aby som uznal aj druhu stranu. Ja tu nic netvrdim, nebol som tam, len davam do pozornosti.
aris
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

niko: ja rozsudok vitam. Neriesim klebety. Pre mna je podstatne to, ze tu mame precedens, aj ked v nasom prave to nema taku vahu ako v americkom, ale je tu. Je to dobra sprava pre nas, obycajnych ludi, ktori nosia zbran na obranu. Rovnako sa (zatial) dobre vyvija situacia aj v pripade Tanvaldskej strelby. Cim viac takychto sprav, tym lepsie.
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Niko a aj ostatní, ktorí si utvárate mienku z Murínových klebiet.

Prebehol som si dávnejšie tú znôšku pod názvom "Mafia v BA" , ked to vyšlo a teda som sa miestami dobre pobavil. Pán G.Murín ostal niekde na úrovni Mateja Hrebendu...
Pramene p.Murína vykazujú vysoký stupeň neobjektivity a dohadov. Vychádzal z klebiet osôb, ktoré sprostredkovane od niekoho počuli...
Obsah jeho kníh ste už raz čítali v Novom čase a Plus7dní- v bulvárnych článkoch, kde 80% strany tvorili dve velké fotky...

Ako už Panzer načrtol Najvyšší súd posudzuje iba na základe jasných dôkazov a po dôkladnom posúdení argumentov za i proti- nakoľko ako je známe proti jeho rozhodnutiu nie je normálny opravný prostriedok
Je to predovšetkým dobrá správa pre ľudí, ktorí sa budú v budúcnosti oprávnene brániť voči podobným útokom.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

Panzer napísal:Dnes by to už nemalo trvať tak dlho. V tom čase ešte nebolo v NO zakomponované, že obranca je beztrestný aj vtedy, ak išlo o vybočenie z NO ak konal v zmätku, strachu alebo v dôsledku zľaknutia spôsobených útokom.

tak to ano uz nie 8r. ale uz "len" 7 rokov :(
niko
častý prispievateľ

Chlapy samozrejme, ze tento precedens vytam. Pre strelecku komunitu je to urcite pozitivna sprava. To ci to bolo legalne, alebo nie rozhodol sud. Neriesim to. Len ziadam o rezervovanost pri oslavovani osoby strelca, ako neviniatko zufalo sa braniace mafii. Kedze s najväcsou pravdepodobnostou tam odbachol jeden grazel druheho. Ale treba podotknut legalne a plne v medziach zakonov, ako ukazal rozsudok.

to peterson: na Murina mam rovnaky nazor ako ty. Ale tento pripad nebude asi az tak uplne vycucany z prsta.
ricinr
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

súd nerozhoduje o tom kto je vinný a kto nie spravodlivo
súd rozhoduje len na základe predložených dôkazov (odinkadiaľ cucať info nemôže)

však aj preto vznikajú justičné omyli (nehovorím, že v tomto prípade)

inak nezdá sa mi, že by niekto ospevoval osobu strelca
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Peterson, veď Murín sa tým ani netají. On veľmi poctivo zdrojuje. Čiže jeho tri knižky o podsvetí, ktoré sa mi dostali do rúk, sú kompiláty. Až v tretej, tej o Černákovi, sa začína výraznejšie prejavovať ako pôvodný autor a nie ako zostavovateľ. Iste, niekde sa články, ktoré cituje, resp. parafrázuje, opierajú o vyšetrovací spis, niekde o výpovede svedkov, ale inde iba o interpretácie čiastkových info. To treba mať na pamäti. Žiaľ, keď vidím, akým kultovým autorom sa Murín stal medzi časťou čitateľov, tak mám pocit, že podobné "nuansy" ich príliš netrápia.
:roll:
Ale konečne k veci: verte alebo nie, mňa by rovnaký rozsudok potešil aj keby som sa dozvedel, že všetky zvesti o tom, aký je Hajaš grázel sú pravdivé. Možno vám to príde cynické, ale dávam za pravdu Arisovi, skutočne to beriem tak, že čím viac podobných rozsudkov v tomto štáte (i jeho okolí) padne, tým lepšie pre nás všetkých, ktorí by sme sa raz mohli zhodou nepriaznivých okolností dostať do podobnej situácie. Preto, aj keď nejaký mafiózo odpáli iného mafióza, ale svojim konaním naplní všetky podmienky nutnej obrany, celkom uvítam, ak ho súd oslobodí, alebo ak sa pred súd vôbec nedostane. Ešte raz, uvedomujem si, že to môže vyznieť hrozne cynicky.
:wink:
Tým nechcem brať Nikovi ani nikomu inému nárok na to, aby sem popísal, čo počul alebo čítal inde, resp. čo si myslí o Hajašovi. Naopak. Kľudne, veď sme na diskusnom fóre. Ale ako povedal Panzer, NS rozhodol na základe nejakej sumy dôkazov a nie na základe rečí a klebiet. Občana Hajaša na základne týchto dôkazov oslobodil a mne je z tohto pohľadu ozaj jedno, kto je občan Hajaš. Pre mňa je podstatné, že tento prípad môže byť precedensom, aby rovnaký súd v obdobnom prípade (ktorý sa môže týkať hocikoho z nás alebo našich blízkych!) rozhodol obdobne. A prípadne, aby aj na súdoch nižšieho stupňa mali na pamäti toto rozhodnutie NS.
Naposledy upravil/-a Jack v 06 Jan 2012, 23:10, upravené celkom 1 krát.
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Jack: Amen...
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"