Polovnik vs pes
-
inspiring_panini
-
inspiring_panini
Tak veď hej. Al polovník by mohol podať nedosvečené vysvetlenie. A čo bolo to bolo.
Ako by ste vy postupovali ak by takto niekto konal mimo rámec zákona a slušnosti?
Voláte 158? Podávate trestné oznámenie? či?
A otázka na polovníka: Vstup do revíru zo zbraňou by mal byť zapísaný do revírnej knihy. Je to len také dobrovolné oznámenie? Alebo je to záležitosť nevyhnutná a nesplnenie sa trestá? Alebo ako to s nou funguje?
Ako by ste vy postupovali ak by takto niekto konal mimo rámec zákona a slušnosti?
Voláte 158? Podávate trestné oznámenie? či?
A otázka na polovníka: Vstup do revíru zo zbraňou by mal byť zapísaný do revírnej knihy. Je to len také dobrovolné oznámenie? Alebo je to záležitosť nevyhnutná a nesplnenie sa trestá? Alebo ako to s nou funguje?
Zoid, keď na to príde, aj ten priestupca-nemysliteľ sa ľahko obháji, že to tak nebolo, že to bolo úúúplne ináč a on postupoval v súlade so zákonom, na nikoho nemieril, len verbálne a maximálne slušne upozornil psíčkara na nevhodné správanie sa v lese a toto je asi pomsta za to a bla, bla, bla... Kopa blbostí sa dá povymýšľať, v praxi to potom obvykle funguje tak, že takéto oznámenie nikto nebude dôsledne preverovať a kontradikcie v podaní oznamovateľa a priestupcu budú pravdepodobne viesť k tomu, že správny orgán sa zachová maximálne alibisticky. Výsledok prešetrenia zrejme bude, že priestupok sa vôbec nestal, alebo orgán skonštatuje, že ho nemožno dokázať, čo je v podstate skoro to isté. A priestupca-nemysliteľ, v závislosti od jeho mentálnej výbavy, si nabudúce dá možno väčší pozor, alebo tiež nie a bude sa správať ako ešte väčší a neohrozenejší pán lesa... Naozaj to v podobných prípadoch chce svedka, alebo nejaký dôkaz. A následne tiež pevné nervy.
http://slesar.blog.sme.sk/c/285334/Ako- ... rnkou.html
Pisal o tom ako siel so psom v lese, nemal ho na voditku, vyplasili srny, ich pes vystertoval a zacal tam nahanat nejake srna ktore nemohlo utiect a ako sa na tom strasne bavil
Asi sa uvedomil ked som mu v reakcii napisal ze ukazkovy priklad na zastrelenie psa polovnikom (nahana srna v zime) a ze je pekne ako sa na blogu priznava k poruseniu zakona SR
Pisal o tom ako siel so psom v lese, nemal ho na voditku, vyplasili srny, ich pes vystertoval a zacal tam nahanat nejake srna ktore nemohlo utiect a ako sa na tom strasne bavil
Asi sa uvedomil ked som mu v reakcii napisal ze ukazkovy priklad na zastrelenie psa polovnikom (nahana srna v zime) a ze je pekne ako sa na blogu priznava k poruseniu zakona SR
Naposledy upravil/-a telra v 06 Jan 2012, 21:02, upravené celkom 1 krát.
http://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid ... b&ID=29897
Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Jaroslava SUJU, Petra KALISTA a Kamila KRNÁČA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 274/2009 Z. z. o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 347) - tretie čítanie. Hlasovanie o návrhu zákona ako o celku.
Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Jaroslava SUJU, Petra KALISTA a Kamila KRNÁČA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 274/2009 Z. z. o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 347) - tretie čítanie. Hlasovanie o návrhu zákona ako o celku.
-
inspiring_driscoll
nie som sice polovnik, ale tento zakon je ciste populisticky...
Vobec by som sa nedivil keby ho potom upravili/zrusili.
Staci ak sa banda polovnikov dohodne ze idu na huby, kazdy si vezme svojho psa, da mu reflexny prvok, hoc aj voditko a vo velkom hufe nabehnu do nejakeho "prominentneho" reviru kde poluju poniektori politici.
Hned si to rozmyslia ked im vyplasia vsetku zverinu z reviru
Tymto samozrejme nechcem nikoho navadzat na spolocnu hubacku spojenu s vencenim psov
Vobec by som sa nedivil keby ho potom upravili/zrusili.
Staci ak sa banda polovnikov dohodne ze idu na huby, kazdy si vezme svojho psa, da mu reflexny prvok, hoc aj voditko a vo velkom hufe nabehnu do nejakeho "prominentneho" reviru kde poluju poniektori politici.
Hned si to rozmyslia ked im vyplasia vsetku zverinu z reviru
Tymto samozrejme nechcem nikoho navadzat na spolocnu hubacku spojenu s vencenim psov
Je to skoro už ako prírodný zákon, že s blížiacim sa termínom volieb vždy pribúda množstvo schválených ***ovín v parlamente.
Praktická ukážka toho, čo dokáže pár extrémistov, zákerná kampaň v médiách, facebookový ošiaľ a lobbing u blbečkov, čo sa čírou náhodou dostali k moci a ešte sa s tým sami nevyrovnali.
Páni, majte ma pokojne za paranoika, ale tvrdím, že z tohto by sme sa mali poučiť aj my, strelci. Musíme sa mať na pozore!

Praktická ukážka toho, čo dokáže pár extrémistov, zákerná kampaň v médiách, facebookový ošiaľ a lobbing u blbečkov, čo sa čírou náhodou dostali k moci a ešte sa s tým sami nevyrovnali.
Páni, majte ma pokojne za paranoika, ale tvrdím, že z tohto by sme sa mali poučiť aj my, strelci. Musíme sa mať na pozore!
-
inspiring_zhukovsky
Čiže, mládenci, vy schvaľujete beztrestné strieľanie psov a mačiek? Že si každý kretén, ktorý je členom poľovnej stráže "poverený", môže strieľať po psoch, ktoré niekomu patria? Že môže strieľať po psoch, ktoré nikomu neškodia len preto, že chce a dokáže si vymyslieť nejaký pseudo-argument? Že môže zabíjať divé mačky, ktoré do našej prírody patria?
Nehnevajte sa na mňa, ale to už budeme každý dobrý zákon označovať za populistický?
Nebudem sa tu s nikým hádať, ale môj názor na ľudí, ktorí si chcú slobodne strieľať po všetkom, čo sa v lese pohne je týmto zrejmý.
Nehnevajte sa na mňa, ale to už budeme každý dobrý zákon označovať za populistický?
Nebudem sa tu s nikým hádať, ale môj názor na ľudí, ktorí si chcú slobodne strieľať po všetkom, čo sa v lese pohne je týmto zrejmý.