Ruger SR1911

inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Zistil som že nemá klasicky riešenú blokáciu úderníku ale systém ľahšieho úderníka a silnejšej pružiny ktorá ho vracia do základnej pozície. Ževraj to slúži ako pádová poistka rovnako dobre ako samotná blokácia, ale ja z toho nadšený nie som. Na druhej strane pre mňa by to nebola zbraň na nosenie ale iba na strelnicu tak by som to možno prežil.

Nevie niekto kde ju majú na pulte?
Martin.
prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa Martin. »

Tak nejaké základné informácie sa začínajú objavovať u kolegov ČR, tam ju už pár ľudí vlastní. http://www.strelectvi.cz/forum/ruger-sr ... 19-40.html
U nás to má doviezť bwarms, ale ešte ju nemajú, teda aspoň myslím (mám ju zajednanú tak snád by sa ozvali), keď som tam volal naposledy - začiatkom decembra, tak ju nemali, síce im prišli zbrane od rugera, ale nie sr1911. Zajtra tam zavolám a dám vedieť..
Marek Z
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa Marek Z »

Zoidberg37 napísal:Zistil som že nemá klasicky riešenú blokáciu úderníku ale systém ľahšieho úderníka a silnejšej pružiny ktorá ho vracia do základnej pozície. Ževraj to slúži ako pádová poistka rovnako dobre ako samotná blokácia, ale ja z toho nadšený nie som. Na druhej strane pre mňa by to nebola zbraň na nosenie ale iba na strelnicu tak by som to možno prežil.

Nevie niekto kde ju majú na pulte?
Zoid: Praveze ma riesenu poistku klasicky (lahsi kohut/udernik a silna pruzina), ta poistka je klasicka 1911kova, vola sa to Series 70. Existuje aj moderna Series 80´s ma padovku riesenu rovnako ako ine moderne zbrane, ale nie je to to prave orechove. Series 70 je vacsina 1911tok dnes vyrabanych. Series 70 ma hladsi chod. Mam rovnake riesenie na STI.
Zaujimave riesenie ma aj Makarov, tj. plavajuci udernik

edit. co sa tyka nosenia, mas tam prerusovac, manualnu poistku, poistny ozub a dlanovku. co navyse by si chcel? riesenie mas viacmenej rovnake ako na HS :D + manualna poistka. Naposledy vcera som STI takto nosil ked som siel na strelnicu(cocked and locked) a nevidim problem. je to hlavne o kvalitnom puzdre.
inspiring_panini

Marek: blbo som to napísal :oops: pod klasický riešenou blokáciou úderníka som myslel klasickú pre ostatné zbrane, viem že toto je u 1911 standard, pretože ani Spartan to nemá. Práve series 80 ma lákal viac aj keď viem, že normálna blokácia má negatívny vplyv na chod spúšte.

Rovnaké ako na HS to rozhodne nemám, na HS mám niekoľko na sebe niekoľko nezávislých ale zároveň závislých (vyzerá to divne napísané) prvkov, ktoré blokujú rôzne časti mechanizmu.Niektoré blokujú pohyb prvkov a niektoré dodávajú/nedodávajú silu potrebnú k pohybu prvkov.

O tých ostatných veciach na 1911 viem, ale tak nejako súkromne som vždy blokáciu považoval za silnejší prvok ako poistný ozub, taký môj fetiš. :)
Inak prerušovač je aj bezpečnostný prvok? Myslel som že to iba zabraňuje streľbe dávkou, nie som až taký konštruktér.
Marek Z
častý prispievateľ

samozrejme prerusovac nie je :D , ale ma to svoje specifika u 1911, podla ktorych to tam ciastocne radim :D

jo jo ty a tvoj fetis na poistky :)

kazdopadne ruger za tu cenu ako sa predpoklada mi pride ako super volba. a konstrukcne tam asi toho nemali vela co pokazit:)
inspiring_panini

Marek: jasné čo sa vyrába už 100 rokov by mohli vedieť vyrobiť, ale aj tak by som si počkal aspoň rok, nechcem byť ten prvý čo bude odhaľovať prípadne nedostatky.
Martin.
prispievateľ

Vzhľadom nato, že v USA sa predáva nejaký ten mesiac by som sa toho nebál, je na ňu kopec recenzií, takže človek vie do čoho ide.
Do bwarmsu sa neviem dovolať, takže asi až po novom roku..
Marek Z
častý prispievateľ

ja by som dodrzal to zname americke pravidlo "Five Years Rule", co neni na trhu viac ako 5 rokov nebrat. detske muchy sa do 5 rokov zvycajne odstrania. Recenzia je jedna vec a uzivanie druha. Pochybujem ze z nej niekto dal uz napr. 50 000 ran. Recenzia znamena, ze je zo zbrane realne buchnute par desiatok maximalne stoviek ran. To o spolahlivosti nehovori nic a je strielane za idealnych podmienok.
Na druhej strane je to overena konstrukcia a snad Ruger nepriniesol nejake divne inovacie. Ale rovnako Remngton so svojou R1 zmrsil par veci a horuca novinka sa musela doladovat.
Martin.
prispievateľ

Ja sa spolieham na dve veci je to ruger, tak by tam ta kvalita mala byť a za druhé ako si napísal vyrába sa 100 rokov, ak by to bola nová konštrukcia tak to hej, ale takto..ak tam niečo totálne nezmršili čo vyzerá, že nie (ba práve naopak, za tie peniaze) tak sa nie je čoho báť.
Ale inak súhlasím, až čas ukáže.
inspiring_panini

Ešte treba počkať či na Slovensko nedovezú nejaké špecial kusy čo by sa v USA nepredali.
Martin.
prispievateľ

To aj mňa napadlo..je to smutné, ale bežné, pri kúpe to treba poriadne popozerať a porovnať aj s ostatnými kusmi.
Martin.
prispievateľ

Takže nič nové, ani len netušia kedy by mohli prísť, kľudne aj 5 mesiacov.. :?
Marek Z
častý prispievateľ

takze uz je jasne preco na Slovensku Ruger tak skoro nebude:

Dear (deleted),

A 1911 of our high quality is a difficult firearm to build, and in spite of considerable capital spending on equipment, we have not been able to hit our daily production goal of 90 guns per day on two extended shifts. Instead, we are averaging somewhere between 50 and 60 guns per day. So far we have shipped more than 8,000 SR1911s.

In response to everyone's frustration (including our own employees, who want more SR1911s), I have committed an additional $3.3 million to acquire more equipment to try to double production. Many of those pieces of equipment are showing up now (I saw quite a few new pieces of equipment when I was in the Prescott factory last week), and I am hopeful they will be tooled up and running with additional, fully-trained employees by the first of the year.
Best regards,
Mike Fifer

http://forum.m1911.org/showthread.php?t=96456
inspiring_swanson

Príspevok od používateľa inspiring_swanson »

Ak by to niekomu stalo za namahu - tuna maju na sklade SR 1911 http://www.zbrane-dave.cz/products/sr19 ... -novinka-/.
Sice z Ceska ale taka strasna byrokracia to snad nebude.
Disclaimer: nerobim reklamu, sam som na to natrafil
Používateľov profilový obrázok
dirty.harry
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

ak z DAVE, tak co vybrat? Remingtona alebo RUGERA... ?
Napísať odpoveď

Návrat na "Colt 1911 a jeho klony"