Mosin Nagant puška kal. 7,62x54R

inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

......to sa mi zas podarilo ... ano myslel som finov nie svedov :oops:
podstatne je to ze by mali bit kvalitnejsie ako ruske (yslene vojnova vyroba nie predvojnova)

co sa tyka komor neviem ze by mali ine co som cital na cz forach pouzivaju do nich klasicke guometaky ...
inspiring_zhukovsky

Príspevok od používateľa inspiring_zhukovsky »

A ako rozoznám fínsku od sovietskej?

Momentálne chcem mosinu len na také pukanie a keď budem mať trocha času a peňazí, pôjdem do dačoho presnejšieho. Rozhodne teraz nemôžem investovať do prebíjania ani čas ani peniaze. Chcem zbraň na hranie a "keby niečo" tak aby aj dačo vydržala. :)
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa R »

inspiring_zhukovsky

Úúú :shock:

Díky.
inspiring_zhukovsky

Ako to tak celé premýšľam, napadlo mi, či by sa neoplatilo ísť radšej do odstreľovacej verzie. Aby som nekupoval jednu zbraň na pukanie a druhú na presnejšiu streľbu, povedzme na nejaké preteky historických zbraní, či na poľovanie. Čo myslíte, pánovia? :)
parabellum
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa parabellum »

R
častý prispievateľ

mvalcek: v poslednej dobe sa vyrojilo viac mosiniek snajperiek jak Ivan kedy vyrobil :lol: nevyhadzuj peniaze a kúp za pár stoviek dobrú 1891/30 a ak ťa neomrzí po pár výstreloch môžeš si nechať u puškára optiku osadiť dodatočne. Montáž z opu54 viem dodať...
inspiring_boyd

neda sa nic ine len suhlasit z R ...... prilis vela imitacii a prerobenie klasickej nezabere vela casu a mozno aj mensie investicie ako kupit za 550€ ...
inspiring_zhukovsky

Hm, len sa bojím, či 91/30 bude dosť dobrá na osadenie optiky :) Tj, či sa mi na takú podarí natrafiť.
inspiring_boyd

:) to sa tu uz riesilo je to armadna zbran na 100m postavu trafis bez problemov z kazdou co je v obchode, no a hladanim najdes aj lepsie kusy.Musis si uvedomit ze min 80% z nich preslo vojnou ... ten cas a pouzivanie sa na nich prejavilo ... no ked narazis na nejaku ulozenku alebo kus ktory bol pouzivany v tyle na strazenie tak to uz je ina strelba :)
R
častý prispievateľ

alebo kúpiť čo najlacnejšie pušku s vylágrovaným laufom a dať prehlavňovať... občas sa dajú zohnať laufy z uk59, majú tvrdochróm.
Používateľov profilový obrázok
arminius
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa arminius »

....a kua ....................... Obrázok Obrázok
inspiring_zhukovsky

"Prosím prosím, smutně koukám" Nemá náhodou niekto obrázok poškodeného ústia? Resp. nejaké porovnanie používaného dobrého a používaného poškodeného? :) Alebo nejaké zázračné slovíčko, podľa ktorého vyhľadávať v googli?
inspiring_boyd

tak poskodene zbadas aj sam :) ale skor mas namysli ako pisu niektory strelci vyslahane :) na cz fore bol jednoduchy navod/trik ako to zistit staci ti projektil z 7,62X54R a sam uvidis ako hlboko vleze do hlavne ak vleze "malo" tak je ok ak "hlboko" je naprd
popozeram moje linky aposlem ti nejake navody :)
inspiring_zhukovsky

Nomed, ešte nie si rozhodnutý s kúpou? ;) Lebo ja už sedím ako na ihlách a čakám na tvoje rozhodnutie.

Inak, zbrane, ktoré som pozeral, mali ústie bez nejakých viditeľných škrabancov, vrypov, úderov a podobne. Jediné doudierané bolo na hlavni pri ústi ale z "vonkajšej" strany. To by hádam vadiť nemalo?

Jediné čo sa mi zdalo, ako keby boli trocha plytké drážky. Pri odfrézovaní ústia tie drážky miznú úplne?
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"