Vyklad zakona.

inspiring_franklin

Vyklad zakona.

Príspevok od používateľa inspiring_franklin »

Dnes som bol menit ZP platny do 2017 z dovodu zmeny bydliska.
Zmena bydliska = "novy preukaz" v zmysle zakona = psychotesty = 50,-E.
Platnost preukazu sa nepredlzuje. V 2017 skonci platnost preukaz = poziadam o novy = "novy preukaz" v zmysle zakona = psychotesty = 50,-E
Psychotesty platia 10 rokov, to je pravda, ale situacia "novy preukaz" nastane skor = zas psychotesty = zas 50.-E.
Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

to co hovoris mne nedava uplne zmysel. ak si teraz ides pre novy zp, ktory ale bude platit len do 2017 a teraz ides absolvovat psychotesty platne do 2022, tak preco by si v 2017 nemohol predlozit tento existujuci psychotest, ale mal si robit novy?
inspiring_franklin

Lebo robim novy preukaz. A s kazdym novym preukazom sa robia psychotesty.
luke
častý prispievateľ

to je napisane kde?
inspiring_franklin

To je vyklad zakona podla slov policajta z useku zbrani. Dnes som sa ho na to pytal.
Zabudol som sa ho opytat, co ked zmenim do roka 5x bydlisko. Pocitam podla tejto logiky, ze 250,-E
luke
častý prispievateľ

§ 24
Nový zbrojný preukaz
(2) Na konanie o vydaní nového zbrojného preukazu sa primerane vzťahujú § 16 až 20 s tým, že sa preukázanie odbornej spôsobilosti a psychickej spôsobilosti nevyžaduje..

treba pokracovat?

ok, na spodku je aj:
V konaní o vydanie nového zbrojného preukazu držiteľovi skupiny A zbrojného preukazu alebo držiteľovi skupiny C zbrojného preukazu, ktorý má vydaný zbrojný preukaz na výkon zamestnania, policajný útvar hodnotí aj psychickú spôsobilosť držať alebo nosiť zbraň a strelivo.

ale bez ohladu na to sa psychicka sposobilost preukazuje posudkom nie starsim ako 10 rokov.
inspiring_franklin

http://goo.gl/dcKPz

Novela zaviedla povinné psychologické vyšetrenie pre všetkých žiadateľov o vydanie zbrojného preukazu. Psychologické vyšetrenie sú oprávnení vykonávať klinickí psychológovia. Podľa pôvodnej úpravy mali povinnosť podrobiť sa psychologickému vyšetreniu iba mladiství žiadatelia zbrojného preukazu na športové účely. U ostatných žiadateľov bolo na posúdení lekára, či považoval za potrebné vyžiadať vyšetrenie klinickým psychológom. Po novom bude obligatórnou súčasťou žiadosti o vydanie nového zbrojného preukazu aj psychologický posudok o psychickej spôsobilosti.

Novela tiež zaviedla povinnosť podrobiť sa psychologickému vyšetreniu aj držiteľom zbrojného preukazu skupiny A a C, ktorí majú vydaný zbrojný preukaz na výkon zamestnania, ak žiadajú o vydanie nového zbrojného preukazu.
inspiring_franklin

martinr napísal:obligatórnou súčasťou žiadosti o vydanie nového zbrojného preukazu aj psychologický posudok o psychickej spôsobilosti. ... ak žiadajú o vydanie nového zbrojného preukazu.
Co znamena, ze kazdou zmenou bydliska ziadam o novy preukaz. Tam sa nerobia zmeny, vydava sa novy, s novym cislom.
luke
častý prispievateľ

kto chce vidi, kto nechce nevidi, kludne si rob psychotesty aj kazdy rok.

mimochodom, ak teda ziadas o novy zp, znamena to, ze platnost stareho skoncila, napr. aj z dovodu ze udaje v nom nezodpovedaju skutocnosti. zp sa vydava podla zakona na 10 rokov. preco by potom mal platit novy zp od 2012 do 2017?
Naposledy upravil/-a luke v 11 Jan 2012, 21:49, upravené celkom 1 krát.
inspiring_franklin

a ty si myslis, ze som to teraz robil z rozkose? Ved som sa 2 dni s nimi pokladal. :evil:
inspiring_franklin

na 50,-E mam aj rozumnejsie vyuzitie ako platit za 2 hod. psychoterapie.
bus driver
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Psychotesty platia 10 rokov a basta! Policajt si zle vyklada zakon. A na ich nejaky interny predpis sa mozes vykaslat.
luke
častý prispievateľ

tu mimochodom cast neber do uvahy, uz som si precital o pismeno dalej v zakone, takze beriem spat.
luke
častý prispievateľ

odpoved si dostal, nechapem o co ti viac ide.
psychicka sposobilost sa podla zakona dokladuje psychotestom nie starsim ako 10 rokov, ked budes robit novy zp, a oni s vypytaju, tak predlozis existujuci psychotest a psychicka sposobilost je zdokladovana.
inspiring_franklin

luke napísal:takze beriem spat.
to je ok, kolega volal akemusi prokuratorovi aj sudcovi, potvrdili, ze menim bydlisko=novy psychopapier, ale tvrdili tiez, ze v 2017 mi tie testy platia. Tak som z toho volaky zmateny.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"