Mosin Nagant puška kal. 7,62x54R
-
mototechna
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 16 years 1 month
- Kontaktovať používateľa:
Takže: Volal som do "zbrane Lira", tam mi bolo povedané že to robili, kedysi... Keď bolo hlavní veľa aj na SK, ale nemá licenciu na dovoz z ČR. Tú má puškárstvo Krutý, ktorý ale takúto prestavbu ešte nerobil, no nevidí v tom problém, ide tam iba o úpravu závitu, ten licenciu má... V najhoršom prípade by mi ju vedel objednať p. Lihan z GP priamo zo Zeleného športu, takže až bude hlaveň na SK, tak to urobí ktokoľvek. Ešte ma napadlo zavolať do VOP Moldava nad Bodvou, tí majú skladom všeličo... Uvidíme až sa vrátim z dovolenky, mám skočiť k p. Krutému a dojednáme sa, tak dám vedieť ako som dopadol.
...musím citovať predchádzajúci príspevok , lepšie sa bude reagovať ...
Jednoznačne je potrebné splniť určité podmienky :
- puška musí ísť pred prerábkou na expertízne konanie , či nebol s touto spáchaný trestný čin ...
- ak bude konanie kladné ,je potrebné samozrejme aj nákupné povolenie...
- úpravu musí zrobiť JEDINE odborník s licenciou na úpravy zbraní...
K samotnej prerábke , dotyčný mi to vysvetlil nasledovne :
- hlaveň má priemer M 26 x 1,5 s bajonetovým uzamykaním , to je potrebné odstrániť !
- púzdro záveru - nábojovej komory má priemer 28 mm
- prestavba spočíva vo vytvorení medzikusu s ľavým závitom , všetko sústružené do stratena ...
- vraj je to celkom babračka ...
Taktiež som volal riaditeľa Moldavského podniku ( bývalý kolega ) , ktorý mi dal nasledovné info :
- Moldava už rozpredáva maximálne nejaké tie zbytečky typu vercajk a spol ...je totál v likvidácii !!!
- všetky súčiastky na rozne typy pechotných zbraní išli do http://www.waffen.sk/
- dotyčná firma je zásobená dostatočne ....teda vraj ...
- no ale keď som pozrel , tak hlavne nemá v ponuke , tak asi bude lepšie záujemcom , ak dopyt dajú ...
Dnes som debatoval s puškárom z Moldavy ...takže ...mototechna napísal:Takže: Volal som do "zbrane Lira", tam mi bolo povedané že to robili, kedysi... Keď bolo hlavní veľa aj na SK, ale nemá licenciu na dovoz z ČR. Tú má puškárstvo Krutý, ktorý ale takúto prestavbu ešte nerobil, no nevidí v tom problém, ide tam iba o úpravu závitu IBA ????, ten licenciu má... V najhoršom prípade by mi ju vedel objednať p. Lihan z GP priamo zo Zeleného športu, takže až bude hlaveň na SK, tak to urobí ktokoľvek.
...keď myslíš ............
Ešte ma napadlo zavolať do VOP Moldava nad Bodvou, tí majú skladom všeličo... Uvidíme až sa vrátim z dovolenky, mám skočiť k p. Krutému a dojednáme sa, tak dám vedieť ako som dopadol.
Jednoznačne je potrebné splniť určité podmienky :
- puška musí ísť pred prerábkou na expertízne konanie , či nebol s touto spáchaný trestný čin ...
- ak bude konanie kladné ,je potrebné samozrejme aj nákupné povolenie...
- úpravu musí zrobiť JEDINE odborník s licenciou na úpravy zbraní...
K samotnej prerábke , dotyčný mi to vysvetlil nasledovne :
- hlaveň má priemer M 26 x 1,5 s bajonetovým uzamykaním , to je potrebné odstrániť !
- púzdro záveru - nábojovej komory má priemer 28 mm
- prestavba spočíva vo vytvorení medzikusu s ľavým závitom , všetko sústružené do stratena ...
- vraj je to celkom babračka ...
...no neviem , neviem ........Odhad za celú tú prerábku je cca 400,- euro, takže to až taká hrôza nieje.
Taktiež som volal riaditeľa Moldavského podniku ( bývalý kolega ) , ktorý mi dal nasledovné info :
- Moldava už rozpredáva maximálne nejaké tie zbytečky typu vercajk a spol ...je totál v likvidácii !!!
- všetky súčiastky na rozne typy pechotných zbraní išli do http://www.waffen.sk/
- no ale keď som pozrel , tak hlavne nemá v ponuke , tak asi bude lepšie záujemcom , ak dopyt dajú ...
-
inspiring_boyd
tak to nepotesilo ...... na druhej strane tu je komunikacia z p. kunom
Dobry den p.Kuna.
Chcel by som sa spýtať koľko by stál polotovar hlavne 7,62X54R dĺžky 76-80cm a ako je to z dopravou na Slovensko.
odpoved:
Dobrý den ,
mám tam polotovary průměr 30 mm dlouhé 800 mm , tak bych Vám to vyvrtal , cena bude 2900.-Kč + poštovné 300.- Kč .
S přátelským pozdravem Petr Kuna .
Dobry den p.Kuna.
Chcel by som sa spýtať koľko by stál polotovar hlavne 7,62X54R dĺžky 76-80cm a ako je to z dopravou na Slovensko.
odpoved:
Dobrý den ,
mám tam polotovary průměr 30 mm dlouhé 800 mm , tak bych Vám to vyvrtal , cena bude 2900.-Kč + poštovné 300.- Kč .
S přátelským pozdravem Petr Kuna .
-
mototechna
- častý prispievateľ
Ono to dúfam také strašné nebude... Uvidím za týždeň, až skáknem za tým p. Krutým, potom budem múdrejší.
Arminius: tak jasné že to nebude "iba" ten závit, ale vraj to nieje žiaden horor pre niekoho, kto sa tým zaoberá. Podobne ako ja keď niekomu poviem "jasné, to iba vymeníme žľaby na streche", a ono je tam tých vecí viac, ale načo tým zaťažovať zákazníka, zbytočne mu to vysvetľovať, keď sa to urobiť proste musí...
Arminius: tak jasné že to nebude "iba" ten závit, ale vraj to nieje žiaden horor pre niekoho, kto sa tým zaoberá. Podobne ako ja keď niekomu poviem "jasné, to iba vymeníme žľaby na streche", a ono je tam tých vecí viac, ale načo tým zaťažovať zákazníka, zbytočne mu to vysvetľovať, keď sa to urobiť proste musí...
-
parabellum
- prispievateľ
- Dátum registrácie: 17 years
Treba tam radsej zavolat, nie vsetko maju na webe. Niekedy nestihaju to tam pridavat, resp. sa im to vala v sklade. Vlastna skusenost.arminius napísal: http://www.waffen.sk/
-
mototechna
- častý prispievateľ
...aj iné som písal ......parabellum napísal:Treba tam radsej zavolat, nie vsetko maju na webe. Niekedy nestihaju to tam pridavat, resp. sa im to vala v sklade. Vlastna skusenost.arminius napísal: http://www.waffen.sk/
...alebo AJ zavolať ....- no ale keď som pozrel , tak hlavne nemá v ponuke , tak asi bude lepšie záujemcom , ak dopyt dajú ...
-
inspiring_boyd
Kapo napísal:A ako je to s tou hlavňou? Treba na to povolenie? Alebo je to navolno, tak ako "hlavňovina"?
Dobrý den ,
bude to jen polotovar bez nábojové komory , tak Vám to mohu poslat .
Petr Kuna .
takze asi si necham jeden kus na buducy mesiac poslat teda ak tych 30mm bude stacit musim pohladat subleru a premerat
-
inspiring_boyd
nie nema tvrdochrom je to klasicka hlaven ako maju "komercne" gulovnice (a ak sa nemylim ani orgigo mosin nema tvrdochrom ... ci ?) je to nanovo vyrobena hlaven tu je link na jeho stranku je tam aj vyrobny postup:
http://www.volny.cz/zbrane-kuna/rozmery.html
akurat nemam doma subleru a neviem ci nieje ten priemer 30mm malo skuste to niekto premerat

http://www.volny.cz/zbrane-kuna/rozmery.html
akurat nemam doma subleru a neviem ci nieje ten priemer 30mm malo skuste to niekto premerat
-
inspiring_boyd
nie nie UK 59 som zatial nevypustil tiez cakam na info ci to niekto zozene a cenu aku za to da ( i ked neviem aku prstnostmozem dosiahnut z takou hlavnou).....
hlaven od p.Kunu je len zaloha ak sa nic nepodari i ked po prepocte tych 3200cz vychadza nieco okolo 130€,komora+ zavit ?€, demontaz hlavne a montaz novej ?€....
budem muset skocit do Zelenca na pokec z panom puskarom co by to stalo
hlaven od p.Kunu je len zaloha ak sa nic nepodari i ked po prepocte tych 3200cz vychadza nieco okolo 130€,komora+ zavit ?€, demontaz hlavne a montaz novej ?€....
budem muset skocit do Zelenca na pokec z panom puskarom co by to stalo