OBUV -pracovné i sukromné použitie

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
limo222
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa limo222 »

Chybicka se vloudila :)
Www.trekland.sk
Rudo
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Rudo »

Dnes som sa bavil s panom Kralom. Maju zakazku na obuv Cecilia:
http://www.kral.sk/index.php/sk/pracovn ... rodukt/024
Zial nema cas na individualny pristup, skusky a konzultacie. Nema problem vyrobit pary naviac, ale musia sa potom vziat.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Rudo, o akej cene je reč?
Rudo
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Rudo »

Cena je okolo 26€. Cislo na p. Krala 0944 262 161. Topanky sa zacnu sit asi buduci tyzden. Ako som uz spomenul, nie je udajne problem usit o jeden par naviac. Zial nemaju cas na nejake velke osobne jednania. Pre viac info skus volat. Ja sa pojdem mrknut na buduci tyzden ako to vyzera. Moje Bridgety zatial funguju bez problemov. Bol som v nich cez vikend na kurze ICS. V nedelu dokonca takmer cely den (od 6:40 do cca 18:30). Trocha sa prepotila vnutorna kozena stielka a zdeformoval/prisposobil kozeny zvrsok.
Silno uvazujem, ze by som vzal aj tie Cecilie. Zda sa, ze kopyto velkosti 43 maju celkom dobre.
Treba si zistit o aky bezpecnostny model sa jedna. Ci je to len topanka, alebo su tam aj ocelove vlozky. Ale vzhladom na cenu to bude asi len topanka bez bezpecnostnych prvkov.
djuri
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa djuri »

je este niekde v BA zohnat blackhawk desert ops?
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

BlackHawky mali v predajni športového oblečenia v Petržalke na Hálovej ul.
djuri
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa djuri »

diky za tip, vyskusam
mototechna
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mototechna »

Tak som si to tu prečítal... Keby ste si mali vybrať medzi Blackhawkami a Batesmi, čo by ste si vybrali?
http://sl.tactical.hu/tactical/shop.php ... 1013095831
http://www.tacticaldc.eu/bates-delta8-g ... 38150.html
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

mototechna: načo? Tie Blackhawky vyzerajú aspoň trocha do terénu, turistickejšia podrážka, tie Batesy skôr také služobno taktické na šlapanie chodníkov. To ale súdim iba podľa výzoru.
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

mne tieto bh topanky nesadli, v momente ako som v nich zacal chodit a behat tak ma opakovane krvavo otlacili a to som v nich predtym cvicne sedaval, aby som ich trosku roztiahol.
este by som upozornil, ze desert ops nie su nepremokave.

takze ja osobne by som na zaklade skusenosti s bh siel do bates, lebo uz to moze byt len rovnako zle, ze v nich nebudem moct chodit, horsie to uz nebude.
alebo mozes ist s trendom a mozes si kupit nejake skvele trekove topanky.
mototechna
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mototechna »

Na také to šmíranie po kopcoch, lúkach a pastvinách, občas strelnica, proste na "von"... Do hôr mám garmonty, ktoré využívam na viac ako 100% a zatiaľ bez problémov, asi mám šťastie na lepšie kusy :) Tie Blackhawky sa mi festovne páčia...
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

mototechna: ako načrtol zoidberg, treba si zvážiť- v akom druhu terénu budú prevažne topánky nosené. Ak máš dobré boty do ťažšieho terénu, volil by som Batesy. Používam ich v robote a je to naozaj super univerzálna voľba do mestského prostredia, kde môžem počítať aj občasnú návštevu strelnice. Podrážky sú mäkké-teda nevhodné na skalnatý povrch- ale na druhú stranu sú príjemné na dlhodobé nosenie na nohe. Ja používam Batesy v 12h smenách- leto/zima.
Som spokojný
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Mno, pridam na tento kopec skusenosti aj moju malu 'topankovu odyseu' :lol:

Moje prve take lepsie (a drahsie) topanky boli vysoke trekkingove/horske Salomony, vydrzali mi mnoho rokov a bol som s nimi spokojny, casom ale mnohonasobnymi impregnacnymi nastrekmi a vekom ztvrdli na kamen. Z novsej ponuky Salomonu ma ale nezaujalo nic, tak som presiel na 5.11ky (pustne odtiene). Behom len par rokov som znicil tri pary - velmi rychlo sa na bokoch prederavia, a zadna cast sa lame/straca tvar (a nehodia sa do dazda a zleho pocasia).

Nasledne som presiel na Blackhawky, ako uz bolo spomenute, Desert Ops su sice velmi pohodlne, a stale ich za peknych dni niekedy na strelnicu nosim, ale neposobia moc robustne a kedze nie su nepremokave, v dazdi ci snehu su uplne na nic.

Presiel som teda na nepremokave BlackHawky (mam ZW5 aj vyssie ZW7), ale bohuzial tie sa ukazali nepremokave len vo velmi obmedzenej miere - aj s dodatocnou impregnaciou casto stacilo par hodin v snehu a premokli a zmrzli... Ked sa navyse zacali na bokoch uplne predierat, a v zime dva roky dozadu sa mi podarilo urvat tie bocne zipsy na obidvoch, zacal som sa obzerat po nahrade.

Skusal som rozne vojenske, policajne, ci zachranarske 'bestsellery', napr. Bates (klasika/dobre ale nic specialne), OTB (zvlastne drzali na nohe, ale aj ked sa v nich dalo dobre liezt, velmi zle sa v nich behalo a tiez neboli nepremokave), potom HAIX P10 - mal som v nich velke ocakavania ale boli velkym sklamanim. Uz po chvilke chodenia tak neskutocne tlacia (nie je problem vo velkosti, oni tlacia vzdy na inom mieste a nohy z nich bolia cele), skusil som snad dvadsat roznych vloziek (klasicke aj anatomicke, gelove aj vystuzene, ...) a nezlepsilo sa to. (dnes som v nich odhadzoval sneh - stale mi to neda a tajne dufam ze ich casom 'rozchodim' :lol: - ale mat ich na nohe viac nez par minut sa vzdy stava utrpenim :roll:

Potom som si povedal ze tak teda skusim najst to najlepsie co existuje, a do uzsieho vyberu sa mi postupne dostali jedny Lowy a jedny Han-Wag-y, a nakoniec som ich v kratkom rozostupe kupil oboje. Povedal som si ze investicia do spickovych topanok je dobra investicia, a kedze noha uz mi davno nerastie :lol: vydrzia mi do konca zivota (a tie topanky vyzeraju ze preziju aj mojich vnukov... :twisted:

Su to sice topanky v ktorych clovek moze ist na koniec sveta a spat, ale tym padom su tiez relativne tazsie a rigidnejsie (tuhsie/malo flexibilne). Ale vymenou za pohodlie, spickovu vodotesnost a zaroven dobre odvetranie (= mozne celorocne pouzitie), ako aj celkovu vydrz/zivotnost to bol dobry trade-off. Minulu zimu som vacsinu casu stravil v HanWagoch, a su to naozaj vyborne boty, len proste nemaju tu absolutnu univerzalnost ktoru som hladal (napriklad na dlhodobejsie soferovanie nie su uplne idealne).

No a cca pred rokom som objavil Vikingy... Potom ako som si par modelov (ti nori ich robia niekolko desiatok) vyskusal na nohe, vyzeralo to ze moj quest za dokonalymi topankami sa konecne blizi koncu... :lol: Ich cena bola polovicna od toho co som cakal, takze nakoniec som poriesil (kupoval som ich v Mountlande v Tescu Lamac) dva pary - jedny Viking Alpha:
Obrázok
a na bezne kazdodenne nosenie Globe (tie moje su v ciernom prevedeni):
Obrázok

Zatial ich nosim sice len rok, ale bez debaty oboje su to najlepsie topanky ake som kedy mal. Su az neskutocne pohodlne, perfektne drzia, dokonca sa v nich da celkom dobre behat (oboje maju prednu cast zkosenu mierne nahor pod uhlom) Povodne som planoval Globe na jar/leto/jesen, a Alphy na zimu + celorocne strelnice + hory a pod.), ale ukazalo sa ze Globe sa hodia aj na zimu - zatial mi nikdy nepremokli a aj v snehovych chumeliciach poslednych dni sa osvedcili perfektne.

Povodne mi na Globe-och malicko vadilo ze maju naboku tu sedu liniu na podrazke, na druhej strane im to ale prospieva - nevyzeraju prilis sportovo a daju sa nosit k takmer akemukolvek obleceniu, dokonca aj do niektorych typov spolocnosti (aj ked do Tao's ma v nich nepustili... :lol:

No a co sa tyka tiez dost dolezitej a suvisiacej casti oblecenia - ponoziek - mojou oblubenou znackou sa pred casom stal Icebreaker (vsetko s Merino vlnou - tepla, uzasne pohodlna, bez odoru, atd.), robia celu radu od linerov az po heavyweighty (tie kupujem v predajni Tulak v TN) a tiez ich mozem len odporucit.

Gunslinger
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

mototechna napísal:Tak som si to tu prečítal... Keby ste si mali vybrať medzi Blackhawkami a Batesmi, čo by ste si vybrali?
http://sl.tactical.hu/tactical/shop.php ... 1013095831
http://www.tacticaldc.eu/bates-delta8-g ... 38150.html
zrovna tie batesi co si dal do linku mam doma cca 1r a cosi a su aj z toho isteho obchodu :)

co dodat cez tyzden ich mam na nohe cca 9-11 hodin vyuzivam ich v praci a aj v sukromi ... su to take obojzivelne boty :)

no ale k botam na chodzu po asfalte a budovach su velmi dobre hlina ,trava,blato znesu tiez bez reptania po skalach som snimi zatial nelozil takze neporadim :twisted:

snurky mam zatial originali a ked som ich prekukaval, ani ich tak skoro menit nebudem

na pocit su velmi fajn noha jak v papuckach ....

len jednu vycitku by som asi k nim mal a to je asi len to ze som ocakaval ze podrazka bude mat dlhsiu zivotnost (za tie €-cka)
3500korun
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 3500korun »

Gunslinger napísal:...do uzsieho vyberu sa mi postupne dostali jedny Lowy a jedny Han-Wag-y, a nakoniec som ich v kratkom rozostupe kupil oboje.
Keby si sa volal GunslingWa, tak by som povedal, že podporuješ rodinný podnik - Lowa a Hanwag sú firmy dvoch bratov (alebo otec so synom?), Lorenz a Hans Wagnerovci.

Okrem toho by som ešte pridal na zoznam TOP topánok firmu Meindl, ktorej model Island je najpredávanejší model turisticko/horolezecko/outdoorovo/...neviemakej obuvi.
Ja sám mám od nich topánky na ktoré nedám dopustiť a rovnako aj priateľke sme kúpili Lady model, ktorý jej sedí na nohe ako uliaty a nemá problém v nich absolvovať niekoľkodennú horskú túru. Po niekoľkých rokoch bez jedinej chybičky. Obe koža bez GTX, dobre sa vetrá a nepremoká - ale treba sa o ňu starať. Inak topánky na celý život.

Celkovo si pri kúpe treba najprv uvedomiť a ujasniť na čo ju chcem používať. Podľa toho potom vyberač jednak výšku, ale hlavne materiál (ja som zástanca kože bez membrány) a tvrdosti. Meindl na to používa stupnicu A, B, C, D, pričom A sú tenisky, D sú niečo medzi lyžiarkou a topánkou na zimné horolezectvo.
Ak sa nemýlim, niekto tu má Hanwagy nejaké Alaska/Atlas čo bude ekvivalent B/C, preto nie sú úplne vhodné na dlhšie šoférovanie.

Na Vikingy, dokonca tie isté čo sa spomínajú vyššie som nahovoril spolužiaka ktorý potreboval kvalitné trekové+zima v meste topánky a po roku zatiaľ tiež neľutuje. Druhý si bral tiež Vikingy, teraz si neviem spomenúť ktorý model, keď šiel do Južnej ameriky v zime (ich zime, naše leto) a pochvaľoval si. Oboje kupované v Mountlande v BA, ktorý môžem len odporučiť, či už kvalitou ponúkaného tovaru alebo vysokou odbornosťou a ochotou predavačov. Ja sám mám zálusk na ich bundu - Montane ktorá stojí asi polovicu oproti inej značke s rovnakými parametrami.
Nomed napísal:len jednu vycitku by som asi k nim mal a to je asi len to ze som ocakaval ze podrazka bude mat dlhsiu zivotnost (za tie €-cka)
A za ďalších pár (doslova) €-ciek Ti ich "prezujú" do novej podrážky a funguješ odznova. Ak chceš (alebo niekto iný), môžem pohľadať firmu čo to robí, neviem si spomenúť (a "zbytočne" sa mi to nechce). Kvalitné topánky sa už od výroby robia ako easy-resole a je to otázka jedného dňa a máš viacmenej nové topánky, lebo aj keď sú vyšmatlané, vedia Ti ich olemovať gumovým pásom ktorý okrem ochrannej funkcie Ti ich aj stiahne na pôvodú veľkosť.
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"