SB -9x19- FMJ 124/8,0 vs. FMJ 115/7,5 Police (G-17 4.gn.)

inspiring_franklin

SB -9x19- FMJ 124/8,0 vs. FMJ 115/7,5 Police (G-17 4.gn.)

Príspevok od používateľa inspiring_franklin »

Dnes som bol vyskusat kolegovu G-17 4G, uvazujem ze zakupim.
Prvykrat v zivote som z toho strielal, vystrelene 2 druhy streliva. Prva varka nedavno zakupene 8g, druha varka 7,5g POLICE. Nestrielam casto, preto je mozne, ze je to moja chyba pri strelbe, ale ten rozptyl, je to nebo a dudy . :?: Alebo to je taky rozdiel v pouzivanom strelive u G ?

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Naposledy upravil/-a inspiring_franklin v 21 Jan 2012, 20:22, upravené celkom 1 krát.
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Na tvoju otazku sa neda odpovedat, prilis malo informacii, ale na 99.9% to nebude municiou. Chapem tomu spravne, ze si vypalil na terc nejakych 10 ran a hned na to si zmenil municiu a dal dalsich 10 ran? Dalej... strielal si z Glocka prvy krat? Ak je tomu tak ako som pisal, tak si si proste po prvych 10 ranach trosku viac zvykol na chod spuste na glocku aj na to typicke odtrhanie. Skus z neho vypalit tak 200-300 nabojov a potom mozes robit nejake zavery, nie z 20-tich ran.

- kazdopadne podla terca je jasne ze strhavas (ak teda nemas vychylene mieridla), skus to odstranit. Na to aku municiu pouzivas sa teraz vykasli, zbran+hocaka municia na 15m je ocividne presnejsia nez tvoje ruky.
inspiring_franklin

cubitko napísal:Chapem tomu spravne, ze si vypalil na terc nejakych 10 ran a hned na to si zmenil municiu a dal dalsich 10 ran? Dalej... strielal si z Glocka prvy krat?
Ano, tak, navyse je to skoro funglovka.
Nestrielal som uz roky, jasne, ze co-to mohlo ujst. Aj sa mi zda, ze z 75-ky byvali diery blizsie pri sebe. Pytam sa, su tu ludia co strielaju casto a vela, nerad by som po kupe zistil, ze do toho treba len presne jeden druh guli tlacit, aby to nelietalo na pol metra od seba. Aj co to sa uz popisalo na forach o kvalite / nekvalite SB nabojov. Inac tento G ma v sebe este staru pruzinu, dokopy slo cez 200ks - 4 druhy SB original streliva bez problemov. Najviac mi vadi ten drsny prechod spuste z 1 do 2 polohy pri stlacani, pri strelbe na terc to dost rusi.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Na akú vzdialenosť si strieľal?
inspiring_franklin

Zoidberg37 napísal:Na akú vzdialenosť si strieľal?
No to si ma zaskocil.. Az som v gugli pomeral, tolko to mohlo byt, plus minus meter.

Obrázok
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Na to ze si roky nestrielal je to na 20 metrov vyborny nastrel. K tej spusti... chod sa da zlepsit. Trosku to prelestit/dat si vyladit, vymenit stojinu 2,5 kg za 2 kg, ale to jemne odtrhnutie tam bude vzdy. Nikdy to nebude mat chod spuste ako CZta alebo USPcko. Pri gen. 4 je odpor spuste pri 2.5 kg origo stojine vetsi nez pri gen. 3 (aspon mne a vsetkym co mali mojho glocka 4.gen v ruke sa tak zdalo).
Glock je urceny primarne na obranu a tam mi tento chod spuste maximalne vyhovuje, aspon v strese nechtiac neodpalis ked nechces.
PS: pri gen. 4 v 9x19 luger, by som vymenil pruzinu http://www.bwarms.sk/new/glock.html citaj dole.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

martinr: ideálnejšie než Google maps by bolo keby si si skúsil zavesiť terč a spomenúť ako ďaleko si asi asi bol a potom tú vzdialenosť zmeral. Ak skutočne víde tých 20 metrov a viac, tak ako písal cubitko, vynikajúci výsledok.
inspiring_franklin

Je to strelnica v Dvoriankach, ten tmavy pas to je drevena zabrana vo vyske oci, terce sme mali 2-3 (?) kroky za tou stenou a strielalo sa z okraja pristresku (ten cerveny). Siel som len skusit ako ten G kope. Nechodim tam casto, naposledy som tam strielal z CZ asi pred 3-4 rokmi, vzdy sme to drbli za to drevo, nikdy som to nemeral, nenapadlo ma to, preto som len z googla tahal dialku, mozem zobrat nabuduce pasmo, niekde ho tu mam.
Vysledok berte ako nahodu, o to nejde ci 10 alebo 20 metrov, mna len zaujalo ako je kazde strelivo inac poukladane v papieri, ale ked vravite, ze to bude ozaj len rukou, uz to neriesim dalej.
Tak Dik.
inspiring_franklin

cubitko napísal:Vymenit stojinu 2,5 kg za 2 kg, ale to jemne odtrhnutie tam bude vzdy. Nikdy to nebude mat chod spuste ako CZta alebo USPcko.. Glock je urceny primarne na obranu a tam mi tento chod spuste maximalne vyhovuje, aspon v strese nechtiac neodpalis ked nechces.. pri gen. 4 v 9x19 luger, by som vymenil pruzinu http://www.bwarms.sk/new/glock.html citaj dole.
Uz som pozeral creva na nete, ze to potom asi pomenim. Ten prechod je ozaj des, to nevadi ked strielas na pachosa - 3 gombik na koseli, ale ked mas trafit na 10-15m z dvoch hlav pri sebe len tu vlavo, tak to 0,5 kilo na spusti - mat a nemat to je rozdiel. To ze odistujem 3 poistky len jednym tahom ma mierne .. znervoznuje :-) ale to je len o zvyku.
Inac G - to je stroho idealna pracovna vojenska lopata, filozofiou konstrukcie podobna lisovanym plechovym automatickym vynalezom uja Kalasnikova.
Tu pruzinu viem, posiela ju majitel v pondelok na vymenu.
inspiring_shockley

Príspevok od používateľa inspiring_shockley »

martinr, municiou to nebude. Prilis mala vzorka.
Inak co sa tyka municie, nemusis mat ziadne zabrany. Z 3000 ran na G som mal jeden jediny zlyhac: neodpalilo zapalku na prebijanom Arese :roll:

Ako inak velmi pekne pises, G je pracovny nastroj. Odolny, jednoduchy, vykonny. Priebezne spekulujem nad zmenami a vymenami, ale dnes by som uz nemenil. Na zaciatku som si inak tiez tazsie zvykal, mal som pocit, ze CZ mi lepsie sedi v ruke aj nastrely boli lepsie, ale zlepsilo sa to :wink: ....zase co chces od pistole co vazi 700g :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"