Čo vydrží glock
Celý glock nie je až taká sláva ako to tu všetci velebíte , je to moja obľúbená pištolka , lebo je ľahký a bol prvý plasťák nič viac a nič menej Závady glocku ?
Traktorové vole medzi zásobníkom a rukovaťou , plastový obal zasobníku a záchyt zásobníku z plastu , pružina záchytu záveru v ohybe plechoveho záchytu záveru , kulisa ovládania poklesu hlavne na dvoch subtílnych čapoch , otrasné plastové mieridlá ...Glock nie je žiadny zázrak . Čo vydrží glock ?? v prípade silnejšieho kalibru / 40 SW / kde je podstatne tažší zásobník pomerne skoro odišli hrany na zásobníkoch a hrana na záchyte záveru u výkonnejších laborácii vypadával zásobník , ďalšia závada uvolnil sa zverný spoj u záchytu záveru pružinka v mieste zalisovania záchytu a vznikla závada ktorú som nikdy u žiadnej inej pištole nevidel .
Traktorové vole medzi zásobníkom a rukovaťou , plastový obal zasobníku a záchyt zásobníku z plastu , pružina záchytu záveru v ohybe plechoveho záchytu záveru , kulisa ovládania poklesu hlavne na dvoch subtílnych čapoch , otrasné plastové mieridlá ...Glock nie je žiadny zázrak . Čo vydrží glock ?? v prípade silnejšieho kalibru / 40 SW / kde je podstatne tažší zásobník pomerne skoro odišli hrany na zásobníkoch a hrana na záchyte záveru u výkonnejších laborácii vypadával zásobník , ďalšia závada uvolnil sa zverný spoj u záchytu záveru pružinka v mieste zalisovania záchytu a vznikla závada ktorú som nikdy u žiadnej inej pištole nevidel .
-
inspiring_franklin
Pravda.medonos napísal:Celý glock nie je až taká sláva ako to tu všetci velebíte
Lahky ano, prvy plastak nie. Prvy bol HeklerKoch VP 70lebo je ľahký a bol prvý plasťák nič viac a nič menej
Suhlas, este pridam, ze vidno naboje v zasobniku cez volu zaveru, vidno krizom cez pistol, je to hnus velebnosti du blejt..Traktorové vole medzi zásobníkom a rukovaťou
a?plastový obal zasobníku a záchyt zásobníku z plastu
Capy drzia. Mieridla su na mierenie, funkciu plnia, ze su otrasne alebo plastove na tom mi nezalezi, ked ich urvem, nove stoja 7 USD, este pridam, ze cely zaver drzi na nejakych smiesnych plechoch zaliatych do nejakej smiesnej umelej hmotypružina záchytu záveru v ohybe plechoveho záchytu záveru, kulisa ovládania poklesu hlavne na dvoch subtílnych čapoch, otrasné plastové mieridlá
Nie je.Glock nie je žiadny zázrak
Asi myslis zachyt zaveru, tak ten stoji 9 USD.Čo vydrží glock ?? v prípade silnejšieho kalibru / 40 SW / kde je podstatne tažší zásobník pomerne skoro odišli hrany na zásobníkoch a hrana na záchyte záveru u výkonnejších laborácii vypadával zásobník , ďalšia závada uvolnil sa zverný spoj u záchytu záveru pružinka v mieste zalisovania záchytu a vznikla závada ktorú som nikdy u žiadnej inej pištole nevidel.
Keby som chcel nieco pekne a esteticke, tak si kupim obraz, nie zbran. Aj ked uznavam, ze niekto v tomto zalubu moze mat, osobne proti tomu nic nemam.
Ale. Keby ze chcem nejaku osobnu zbran na nosenie a keby ze som na to mal, .. moja prva volba by bolo nieco od S / W. Taky NightGuard .45 alebo .357 by mohol byt http://goo.gl/ZOFIv .Ta znacka existuje niekedy od roku 18xx a verim, ze urcite vedia vyrobit kvalitny revolver. Ale 1000 dolarov plus slovenska obchodnicka prirazka - nemam. Ani v inzeratoch vela S / W v tychto kalibroch niet, liatinoveho Holeka, co vydrzi 300 ran nechcem, aj ked musim uznat, ze jeho cena je lakava.
Potom tu su varianty ako napr. CZ-75 D COMPACT, stoji cez 600,- eciek, vazi to 800g bez nabojov, navyse strielal som z toho, kope to ako diva svina, alebo dalsia moznost napr. GP - P11 Mk7, vaha 737g s prazdnym zasobnikom, cena cez 550,- http://goo.gl/bTWVh hruba neznicitelna hlaven, ochotny servis by mozno aj prevazili moje zmiesane pocity z tejto znacky, .. ale nakoniec vo vybere zvitazil G-26g.4, lebo vaha: 560g, v nabitom stave: 740g a lebo cena: 490,- .
Takze aj napriek tomu, ze je to plechovo-vyliskovy plastovy pozliepany hnus s plechovymi lisovanymi crevami, musim uznat, ze splna moje poziadavky - co najnizsiu cenu a vahu v este akceptovatelnej razi. Co sa tyka poruchovosti a spolahlivosti, spolieham na tych ludi, ktori ho uz pouzivaju po celom svete, G je zavedeny aj v FBI a mnohych armadach, policiach ako sluzobna zbran, takze uz ho niekto niekde urcite neraz testoval a skusal a ked to vyhovuje im - bude to dobre aj mne. Kalasnikov je tiez plechovy lisovany bordel.
Na zaver ked to nejako zhrniem .. co z toho vyplyva, bez nejakych emocii, pretoze nemam k zbraniam, ku G ani ku inym znackam nejaky blizsi citovy vztah,, neostava len velebit, lebo nic lepsie, relativne spolahlive v takejto cene za novy kus a lahsie na nosenie som nepozhanal.
-
inspiring_franklin
Ake nevyhody? Konstrukcne? Materialove? Urvatu pruzinu nemozno povazovat za plosnu nevyhodu. Nemam prehlad, neopravujem to, ale tato zavada sa nikde neuvadza ako charakteristicka u tejto znacky.Miro389 napísal:sa mi ľúbi, ako sa nevýhody zbrane kompenzujú lacnosťou náhradných dielov, - šp***
Dalej-ani plastova muska nie je nevyhoda. Nie je to sice svetlovodna imidzovka, ale dobre posluzi aj toto. A urcite vydrzi, dostatocne dlhy cas posluzi svojmu ucelu. GLOCK, CZ, SIG, S&W .. vydrzia vsetky bezne podmienky v ktorych budu pouzivane. Mozno az na par ludi tu-vacsina svoj zivot prezije v robote, pred telkou, vonku v meste, najhorsia extremna vec, co sa im prihodi bude, ze zmoknu. Preto vsetky tie debaty o vydrzi plastoveho tela v plamenoch, testy strelby pod vodou a miesanie zbrani lopatou vo vedre s pieskom su bezpredmetne.
Nic nie je dokonale, zopar pripomienok by som mal aj ja, ale su prevalcovane vyhodami.
Co sa tyka nahradnych dielov, su o nieco lacnejsie ako u inych, ale nie je to cena nasobne menej. Ak to prevedieme na cisla : kolko museli investovat dlhorocni majitelia G za tie roky do suciastok z dovodu shitovej konstrukcie alebo shitovych materialov, nespolahlivosti a kratkej vydrze? .. Ze nespolahlivost musi byt kompenzovana cenami dielov? Hmm?
A co je šp***?
Kazda zbran sa moze za urcitych okolnosti pokazit. Jedna sa vacsinou o drobne suciastky. Len Glock ma v tomto niekolko vyhod oproti konkurencii. Suciastky su oproti inym lacnejsie,niekedy aj viac ako dvoj-trojnasobne. Su vzhladom na rozsirensost Glocku aj bezne dostupne.
Po kratkom nastudovani je aj bezny clovek schopny zbran opravit a to aj v polnych podmienkach a nepriaznivom pocasi. Staci k tomu par kuskov naradia,ktore je tiez dostupne a nie drahe. To znamena ze ked sa mi poskodi muska,cielnik,udernik ci nejaka pruzina,tak si ju bez problemov vymenin aj v zime na polnej strelnici za par minut. Staci mi na to mala kapsicka s drobnymi nahradnymi dielmi a naradickom. U ktorej inej pistole je to este tak?
Tiez napriklad cena zasobnika bola oproti CZ 75 polovicna a tolko prislusenstva sa tiez ku ziadnej inej zbrani nevyraba.
Po kratkom nastudovani je aj bezny clovek schopny zbran opravit a to aj v polnych podmienkach a nepriaznivom pocasi. Staci k tomu par kuskov naradia,ktore je tiez dostupne a nie drahe. To znamena ze ked sa mi poskodi muska,cielnik,udernik ci nejaka pruzina,tak si ju bez problemov vymenin aj v zime na polnej strelnici za par minut. Staci mi na to mala kapsicka s drobnymi nahradnymi dielmi a naradickom. U ktorej inej pistole je to este tak?
Tiez napriklad cena zasobnika bola oproti CZ 75 polovicna a tolko prislusenstva sa tiez ku ziadnej inej zbrani nevyraba.
nie, on povedal ze polozi android by any means necessaryjka napísal:Jaro, Ty ako konštruktér K100 a CEO Grand Power by si sa mal držať nad vecou.
Gaston Glock ani Helmut Weldle z HK nesnoria po weboch a neosierajú iných výrobcov ( je jedno či objektívne, alebo nie).
Predpokladám, že ani nebohý Steve Jobs sa nezapájal do webových diskusií, či je lepší Iphone alebo HTC.
PS: Glock nemám.
HOWG
znovu musím tlieskať MARTINR,
tvojej vecnosti a opisu výhod/nevýhod G
predovšetkým tvoj opis prevdepodobnej užitnosti zbrane pre našinca a potenciálu na extrémne tvrdé zaobchádzanie so zbraňou - BRAVO
som plne na tvojej strane,
G je ako kladivo, je škaredý, hranatý, jeho výroba moc nestojí
ale všetci ho majú pretože sa osvedčil za tie roky toľko krát
niečo ako ten kalach, ledva to drží pokope a v histórií snáď nie je rozšírenejšej zbrane
tvojej vecnosti a opisu výhod/nevýhod G
predovšetkým tvoj opis prevdepodobnej užitnosti zbrane pre našinca a potenciálu na extrémne tvrdé zaobchádzanie so zbraňou - BRAVO
som plne na tvojej strane,
G je ako kladivo, je škaredý, hranatý, jeho výroba moc nestojí
ale všetci ho majú pretože sa osvedčil za tie roky toľko krát
niečo ako ten kalach, ledva to drží pokope a v histórií snáď nie je rozšírenejšej zbrane
-
inspiring_panini
Peterson: v tomto sa my dvaja tuším nikdy nezhodneme, mne sa nepáči niekomu preukazovať, či som mal potrebu držať zbraň alebo s ňou športovo strieľať - raz som splnil zákonné podmienky, kúpil som si za svoje peniaze zbraň, je to môj majetok, rozhodol som sa ju spáliť/zmraziť/zničiť - myslím že by to malo byť mojim právom - právo nakladať s vecou podľa vlastného uváženia bolo zakotvené už v rímskom práve, kde sa špeciálne hovorilo aj o tom že mám právo svoju vec aj zničiť. Nemám peniaze a ani potrebu ničiť svoje zbrane, ale rešpektoval by som právo toho rusa to urobiť. Inak áno u nás by to bolo protizákonné zrejme, ale to neznamená, že s takým zákonom súhlasím.