ZP sk. A - suhrnne info
Zdravim, mam otazku ohladom ziskania zbrojneho preukazu typu A. Som (jediny) konatel novo zalozenej firmy. Zaroven aj zamestnanec. Firma je z IT oblasti. Obcas ale musim nosit so sebou notebook (cenne data) ku klientovi. Da sa to povazovat za dostatocny dovod o poziadanie ZP A? A ak ano, tak mam ako firma vystavit nejaky papier sebe (ako konatelovi alebo zamestnancovi?) a ma to aj nejaku oficialnu formu? Vdaka.
- sundance.kid
- prispievateľ
- Dátum registrácie: 15 years 3 months
na takyto dovod (mam zverene hodnoty - notebook, projektor,...) a nosim ich na firemne prezentacie (som OZ) mi v pohode dali A. firma nechcela dat ziadne potvrdenie, tak stacilo cestne vyhlasenie. ak to niekomu pomoze... ale najskor som sa na odd spytal, aky dovod povazuju za preukazanie potreby a dal som vediet ze viem co je v zakone (ak preukaze porebu) dalo sa s nimi krasne dohodnut...
-
inspiring_black
ak to niekoho zaujima kolko momentalne vyjde zbrojak, tak sem davam "rozpocet na zbrojak" teda presnejsie, kolko to stalo mna /robil som A a F/:
psychol.vysetrenie 60 EUR, lekarske vysetrenie 15 EUR /standardna cena je vraj 30, ja som mal z urc.dovodov zlavu/, kniha - priprava na skusky 16,5 EUR, ziadost o vyd.zbroj. 16,5 EUR, skuska 49,5 EUR, na skupinu F som este potreboval "zaznam.knihu evid.zbr. a streliva" 2,5 EUR.
k tomu este treba priratat nakupne povolenie na zbran 16,5 EUR, po nakupe zbrane 4,5 EUR za preukaz zbrane..
cena zbrane uz bude kapitola sama o sebe
psychol.vysetrenie 60 EUR, lekarske vysetrenie 15 EUR /standardna cena je vraj 30, ja som mal z urc.dovodov zlavu/, kniha - priprava na skusky 16,5 EUR, ziadost o vyd.zbroj. 16,5 EUR, skuska 49,5 EUR, na skupinu F som este potreboval "zaznam.knihu evid.zbr. a streliva" 2,5 EUR.
k tomu este treba priratat nakupne povolenie na zbran 16,5 EUR, po nakupe zbrane 4,5 EUR za preukaz zbrane..
cena zbrane uz bude kapitola sama o sebe
-
inspiring_black
Priatelia, potrebujem sa opýtať na Váš názor. Mám ZP sk. A a naozaj ju aj usilovne nosím. Lenže keď som doma, nenosím nabitú zbraň na boku po obyvačke. Vtedy ukladám zbraň do trezora a je s nabitým zásobníkom v zbrani aby som ju potom len rýchlo vybral z trezora, šup do púzdra kabát na skryté nosenie a idem von. Takže keď nie som doma, mám zbraň na boku. Keď som doma, mám ju v trezore aj s nábojmi. Jedná sa o nosenie zbrane vo vlastnom obydlí alebo protizákonné uskladnenie zbrane. Lebo sk.A znamená mať u seba zbraň v stave umožňujúcom okamžité použitie. Mať u seba nabitú zbraň v púzdre na boku, položenú na stole alebo zamknutú v trezore. Stále je to len o tom mať ju u seba, tam nie je o tom koľko cm odo mna znamená mať u seba. Kde alebo ako zákon nestanovuje. Samozrejme, keď opúšťam byt bez zbrane, napr. dovolenka, tak pekne vybijem zbraň vložím zbraň do trezora, náboje a zásobníky zamknem do uzamikateľného suplíka a keďže som prehnane opatrný, tak úderník vyberiem zo zbrane a schovám v byte na tajné miesto.
-
inspiring_panini
Zákon uskladnenia sa dá vysvetliť dvoma spôsobmi a všeobecne sa prijíma skôr ten že pokiaľ ide o trezor, tak sa môžu aj náboje a zbraň spolu, v nabitom stave nie. To čo robíš ty ale nie je uskladnenie, ty si ako si správne poznamenal doma a máš podľa zákona zbraň pripravenú na okamžité použitie. To že ty si v inej miestnosti nehrá rolu a aj keby hralo, tak si neviem predstaviť ako by ti to dokazovali, že ty si bol v obývačke a zbraň si mal zamknutú v spálni...
Ak to robíš tak ako píšeš, tak to robíš v medziach zákona a zároveň to robíš aj bezpečne (v rámci logiky).
Ak to robíš tak ako píšeš, tak to robíš v medziach zákona a zároveň to robíš aj bezpečne (v rámci logiky).
Ďakujem Zoidberg37 za tvoj názor. Nuž už som si na uskladnenie kúpil aj druhý trezor. Ono zas žiadna sláva. Oba trezory sú len hračky z Baumaxu- nábytkové ale zas s ukotvením na 4 body do steny. Ako je zo zoznamu mojich domácich miláčikov vidieť na konci príspevku. Mám dve zbr. kategórie B a tri zbrane kategórie D. A práve tie 3 hračky kategórie D som radšej tiež dal do trezora a uskladnil podľa zákona. Lebo v § 55 Zabezpečenie zbraní a streliva odsk. 5 až 7 je v uvádzaná formulácia ZBRAŇ. Nie je tam písané aká zbraň, či kategória A,B,C,D. Je tam len zbraň. Takže to platí všeobecne aj na kategóriu D . Takže ja som si zákon vysvetlil tak, že v jednom baumaxovom trezore mám dve zbrane kategórie B a všetky expanzy a CO2 a v druhom trezore mám náboje, nábojky, CO2 bombičky, guličky do vzduchovky a všetky zásobníky vrátane tých plastových do CO2 pištoľky. Uskladňovať diabolky v trezore podľa zákona, mi pripadá trochu pritiahnuté za vlasy. Môj starý otec ich mal na poličke v dielni a vzduchovku Sláviu zavesenú na stene.
Naposledy upravil/-a Bauer v 26 Mar 2012, 02:25, upravené celkom 1 krát.