Fiochi TFL .40 S&W
Fiochi TFL .40 S&W
Odporucam nekupovat Fiochi v kalibri .40 S&W. Tato posledna varka, ktora je momentalne v obchodoch na SK je katastrofalne zmrsena.
Kazdy druhy naboj hned po opusteni hlavne zacina rotovat okolo svojej osi, v dosledku coho na 15 metrov kludne uleti 20-30 cm mimo stred dolava.
Na terci je pekne vidiet plochy vstrel miesto maleho okruhleho vstrelu po normalnom naboji.
Vyskusane na G22 aj H&K P200, vyskusane aj na vzdialenost 4 metre od terca - naboj dopadol na terc "naplocho"
Pri strielani tejto varky Fiochov .40 je aj na pocutie cca kazdy druhy vyrazne hlasnejsi. Pri teste prierazu bloku papiera vychadza Fiochi s prierazom 66 mm, GECO a FEDERAL zhodne 59mm.
Aky je nazor skusenejsich strelcov, cim je to sposobene? Zmrsena strela? ( mensia nezakusne sa do drazok)
PS: testovanych bolo 6 krabic, kazda jedna mala ten isty problem.
Kazdy druhy naboj hned po opusteni hlavne zacina rotovat okolo svojej osi, v dosledku coho na 15 metrov kludne uleti 20-30 cm mimo stred dolava.
Na terci je pekne vidiet plochy vstrel miesto maleho okruhleho vstrelu po normalnom naboji.
Vyskusane na G22 aj H&K P200, vyskusane aj na vzdialenost 4 metre od terca - naboj dopadol na terc "naplocho"
Pri strielani tejto varky Fiochov .40 je aj na pocutie cca kazdy druhy vyrazne hlasnejsi. Pri teste prierazu bloku papiera vychadza Fiochi s prierazom 66 mm, GECO a FEDERAL zhodne 59mm.
Aky je nazor skusenejsich strelcov, cim je to sposobene? Zmrsena strela? ( mensia nezakusne sa do drazok)
PS: testovanych bolo 6 krabic, kazda jedna mala ten isty problem.
-
Wildcat_Hendrix
- prispievateľ
- Registered for: 17 years 8 months
-
Wildcat_Hendrix
- prispievateľ
... ale hovno a nie za dobru cenu , cca 0.41 € za naboj. Federaly momentalne niesu dovezene, tak skusame rozne znacky
Co sa tyka jadra: malo by ist o olovennu strelu potiahnutu teflonom.
Po premerani zistil kamarat zaujimavu vec: Federaly, Magtechy a S&B maju priemer strely niekde na urovni 10.2mm , Gecka FMJ cca 10 - 10.1mm a FIOCHI zhruba 9.8-9.9 mm . Toto bude asi problem, olovenna strela maleho priemeru sa zrejme nezakusne do drazky, alebo sa zakusne a kedze je tam vola medzi strelou a hlavnou z opacnej strany ako je drazka, este v hlavni sa deformuje - to by mozno vysvetlovalo, preco idu vsetky na "plocho" letiace strely smerom dolava.
Otazka na skusenejsich: je to spravne vysvetlenie, alebo je ten mechanizmus, preco zacne rotovat naplocho iny?
PS: Luke,Ozi, Whiskey, Shady a spol : na najblizsie strelby v T&T na ktorych sa zucastnim donesiem par kuskov na ukazku
Co sa tyka jadra: malo by ist o olovennu strelu potiahnutu teflonom.
Po premerani zistil kamarat zaujimavu vec: Federaly, Magtechy a S&B maju priemer strely niekde na urovni 10.2mm , Gecka FMJ cca 10 - 10.1mm a FIOCHI zhruba 9.8-9.9 mm . Toto bude asi problem, olovenna strela maleho priemeru sa zrejme nezakusne do drazky, alebo sa zakusne a kedze je tam vola medzi strelou a hlavnou z opacnej strany ako je drazka, este v hlavni sa deformuje - to by mozno vysvetlovalo, preco idu vsetky na "plocho" letiace strely smerom dolava.
Otazka na skusenejsich: je to spravne vysvetlenie, alebo je ten mechanizmus, preco zacne rotovat naplocho iny?
PS: Luke,Ozi, Whiskey, Shady a spol : na najblizsie strelby v T&T na ktorych sa zucastnim donesiem par kuskov na ukazku
-
Wildcat_Hendrix
- prispievateľ
- In - FinitY
- prispievateľ
- Registered for: 17 years 1 month
- Kontaktovať používateľa:
ja som toho názoru že je to spôsobené tým menším priemerom strely a následným nestabilizovaním v hlavni (strhne sa v hlavni). K prípadom dopadu striel na plocho dochádza často pri olovených strelách keď je olovo meké alebo je strela prekalibrovaná či už kalibračnou matricou po odliatí alebo silným zahrdlením pri prebití.
Ja by som to na vašom mieste reklamoval, aj keď neviem aký je postup pri reklamácii streliva, ja som strelivo nekupoval už cca 5 rokov
Ja by som to na vašom mieste reklamoval, aj keď neviem aký je postup pri reklamácii streliva, ja som strelivo nekupoval už cca 5 rokov
Kaslat na reklamaciu ,tak ci tak sme ich drvivu vetsinu vysypali na terce. Staci ked uz nik nespravi tu istu kravinu ako my a nekupi tuto znacku. U mna osobne Fiochi ako znacka municie skoncila nadobro.
Aspon som Franovi poslal email aby vedel co za mrsinu tentokrat doviezol
Aspon som Franovi poslal email aby vedel co za mrsinu tentokrat doviezol
Naposledy upravil/-a cubitko v 22 Feb 2012, 20:12, upravené celkom 1 krát.
-
Wildcat_Hendrix
- prispievateľ
Sidce OT: ale ja ich pravidelne strielam (olovenna strela je vhodna na strelbu na "gongy"). Su prekvapivo presne, spolahlive, o nieco slabsia laboracia nez dajme tomu Gecko/ Federal ale oproti MFS tam nejaky moc rozdiel nebude. (zase je tam mensi spetny raz)
Druha strana mince je, ze po strelbe musis hlaven alebo nechat na hodinku dve v benzine (acetone ... etc) , alebo aplikovat nejaky prostriedok rozpustajuci plast/teflon (milfoam forrest pena, Tetra-Gun Coper Solvent) alebo sa musis zmierit s tym, ze v hlavni ti po klasickom cisteni ostane mikrometrovy povlak z plastu/teflonu.
Druha moznost je proste po Aresoch vystrielat 200 FMJ-cok, oni ti to vycistia
Druha strana mince je, ze po strelbe musis hlaven alebo nechat na hodinku dve v benzine (acetone ... etc) , alebo aplikovat nejaky prostriedok rozpustajuci plast/teflon (milfoam forrest pena, Tetra-Gun Coper Solvent) alebo sa musis zmierit s tym, ze v hlavni ti po klasickom cisteni ostane mikrometrovy povlak z plastu/teflonu.
Druha moznost je proste po Aresoch vystrielat 200 FMJ-cok, oni ti to vycistia
Naposledy upravil/-a cubitko v 22 Feb 2012, 20:13, upravené celkom 1 krát.
Wildcat_Hendrix:
Zatiaľ len dobrú.
Minul som ich doteraz cca 1200. Presnosť a laborácie mi pripadajú vyrovnané, spätný ráz skôr mierny.
Toto sa týka várok z roku 2010, zásoby nakúpené v 2011-tom som ešte nenačal.
Po streľbe hlaveň do ničoho nenamáčam ani neaplikujem nič z toho, čo spomínal cubitko. Maximálne to prebehnem hadom, ostatne to isté robím aj u lugrového Glocka. Čiže som asi z tých, čo sa zmierili
Zatiaľ len dobrú.
Minul som ich doteraz cca 1200. Presnosť a laborácie mi pripadajú vyrovnané, spätný ráz skôr mierny.
Toto sa týka várok z roku 2010, zásoby nakúpené v 2011-tom som ešte nenačal.
Po streľbe hlaveň do ničoho nenamáčam ani neaplikujem nič z toho, čo spomínal cubitko. Maximálne to prebehnem hadom, ostatne to isté robím aj u lugrového Glocka. Čiže som asi z tých, čo sa zmierili
Suhlasim z yarcom. Aresy poznam 200 grainove. Je to pohodlne strielanie. Oproto MFS lepsie, kedze maju tahsiu strelu. Zatial nemozem nadavat. Hlaven tiez nemacam v acetone ani nijako inak neriesim. Vycistim medenou kefkou a pohoda. Negativa aresov skor vidim v tom, ze dost dymia a spinia. Tak ale zase, komu sa nechce cistit, nech nechodi na strelnicu.
Na druhej strane, ta cena za krabicku prebijancov je nekrestanska az do neba volajuca. Ale tak kto neprebija sam, velmi na vyber nema. 
-
Wildcat_Hendrix
- prispievateľ