Žilinská puška II

agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Hehe aj svietiace su oCIPovane, ale vyslovne zakazane :( To by bola krasa taka "flaming double alpha" :twisted:
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

agger :svietiace si nechaj na Helloweensky trojboj : brokovnica, motorova pila a vz43-Sv

rasto: ja nemozem sutazit, mam kolimator od teba, s tym sa neda nic trafit
Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Tak to asi nebude kolimatorom, lebo ja inym nestrielam a nie je problem vyhrat cize trafit.
Ak mas daky problem, tak mi napis PM a vyriesime ho.

Agger svietiace si nechaj na trening a na sutaz si prines "normalne".
mykymiki
prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa mykymiki »

Rasťo: neviem s kym si sa dohodol, že redukače pojdu domov...redukace nesplnaju faktor minimálne 150 to neznamena ze pojdu domov, to znamena, ze nebudu hodnoteni..teda strelit si to mozte aj redukacmi, ale nebudete vyhodnotení (minulý rok sme to zabudli aplikovať)

PS: to ze mas 20 rokov neznamena ze nemozes sutazit...ak najdes niekoho kto ti pozicia zbran a da naboje a dohliadne na teba, tak neviem o tom ze by sa to nedalo ak mas viac ako 15 rokov...

Chraniče zraku su povinne pre všetkych, sluchu pre strelcov...a velke musle chrania lepsie ako stuple do usi..hlavne z dlhodobeho hladiska..ak cete si dajte aj stuple aj 3 peltory..len neviem ci budete pocut rozhodcu potom :-)

Svietiace naboje - trenoval som s nimi uz, myslim ze v zmysle pravidiel IPSC su na sutaz zakazane (bod 5.5.4 pravidiel puška) a preto ani nemozu byt pouzite na sutazi..a osobne sa mi nece to tam hasit ak nahodou bude teplo...aj ked Vah je hned vedla... 8)

CIP-ovane naboje, žiaden problem, splnaju vsetko co treba takze v pohode...

Ako sa vam pacia stage???
inspiring_wu

Príspevok od používateľa inspiring_wu »

miky: malá oprava - zákon povoľuje dokonca od 12 r. pod dohľadom
Zoid - sedliacky povedané, v čase, keď sa bude strieľať, tak ako divák maj kľudne prsty v ušiach, ale v očiach ich asi mať nebudeš, resp. ak si ich rukami zakryješ, tak sa z diváka stávaš poslucháčom ;)
Rasto
expert

Vsetko podla pravidiel IPSC a vsetkoho ostatneho na slovensku napisaneho ;-)

Nekecat a registrovat sa :wink:
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Mohli by sme spravit "medzinarodne preteky": Roman so svajciarom, rasto s cinanom, ja s brazilkou... :D

Ale otazky k veci kedze som zelenac:
1, Poloha pri strelbe, pokial nie je zadefinovane inak, je lubovolna alebo musim strielat stale zo stoja?
2, poloha zbrane pri starte "na urovni pasu" vylucuje moznost drzat zbran strielajucou rukou za pistolovku pazbou hore a slabou za predpazbie hlavnou dole? S tym suvusi aj otazka ci moze byt zbran na jednobodaku?
3, Tu komorovu vlajocku nafasujem alebo si ju mam zaobstarat?
Rasto
expert

Agger takze poporadi ti zodpoviem tvoje otazky za mykyho :)
1. je to len a len na tebe, cize ako pri pistoly podla situacie a podmienok, musis mysliet na jedno ide o presnost/cas, takze ak ti situacia dovoli a lahnes si stracas drahocenne sekundy pokial to dokazes odstrielat zo stoja
2.popruhy su zakazane a zacinas od bedrovej kosti
3. v dnesnej dobe ti nikto nic zadarmo neda, takze bud si ju kupis, vyrobs, alebo neaplikujes a nechas zaver v zadnej polohe.

Pozri si moje videa na youtube a hned ti bude vela veci jasnejsich.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Zoidberg37 napísal:Rasťo: nenapísal si to obrátene? Väčšinou býva požadovaná ochrana sluchu a ideálne k tomu aj ochrana zraku, nie naopak
Z pohľadu organizátora alebo správcu strelnice je IMHO primárna ochrana zraku návštevníkov. Na viacerých miestach som sa stretol s prístupom "oči povinné, uši odporúčané (ak máte dosť rozumu)".

Je to aj logické - poškodenie sluchu obvykle nenastane v jednom momente a pred svedkami, to sa dosť ťažko budeš súdiť o odškodnenie s organizátorom.
Kdežto vystrelené oko, to je jednoznačná záležitosť "tu a teraz".
oci
prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa oci »

Az mam chut dat sa do open-u.... Za tu flasu hruskovice by to hadam stalo :lol:

Dufam, ze miki nezabudne dat do rozkazu pekne pocasie :roll: Aby z toho bol opat prijemne prezity den.....

K tym redukacom..... asi by sme mali zobrat chrono..... ak ma niekto dost dlhu hlaven, aby dosiahol faktor 150 kludne ich moze pouzit. Z normalnej 58-mi maju faktor tak cca 140-145......
Rasto
expert

Oci kludne pridi a ked budes moc dobry, tak ta disknem :lol:
Redukace maju faktor do 135 z normalnej hlavne, pricom ich strielali z kompaktov, tak to nemalo faktor asi ani na pistol :shock:
chrono nie je problem.
mykymiki
prispievateľ

Príspevok je v rozkaze, určil som 22 stupňov a takmer jasno, vietor do 4ms... :lol:

K tej štartovej polohe čo sa pytal Agger, kukni napríklad tu http://www.youtube.com/watch?v=PVClEEbe ... 3vdojdE4bi

Zbraň pokial nie je určené inak má byť podľa bodu 8.2.2 pravidiel:
- strelec stojí v spriamenej polohe
- zbraň je držaná v oboch rukách tak, že sa pažbou dotýka tela na úrovni bedier
- lúčik zbrane smeruje k zemi
- zbraň mieri do strelišťa (vodorovne)
- prst je mimo spúšť

Ak sa v propozíciach píše, že zbraň na úrovni bokov, tak som myslel práve túto polohu
Samozrejme remeň sa nesmie používať.
Pre tých čo neboli minulý rok, tu je pár fotiek ako vyzerá strelnica a súťaž
https://picasaweb.google.com/1010285062 ... inskaPuska#

CHrono bude to nie je problem..ak mate niekto kladivo na vyberanie striel tak ho kludne doneste...(dvojo kliestí nie je zrovna dobry sposob :? )
mykymiki
prispievateľ

K tej vlajočke do hlavne... dobra improvizovana sa da spravit z toho co skoro kazdy cez leto pouziva..kup si belenie piva, kde je niekolko plechovic v papierovej skatuli a na vrchu to ma taku plastovu rucku..tu ked strcis do zaveru uplne super...a este ti ostane pivo 8) ..samozrejme az po strelbe...
oci
prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa oci »

Ten faktor som pocital len odhadom..... som ale nebol moc daleko :lol:

Rastik neboj sa ja ta nedisknem..... len ti len napisem 3-4 miss :P
mykymiki
prispievateľ

:D už skoro 30 registrovaných!!! super!