Zdravím páni,
vedel by mi niekto poradiť, ak by som chcel kúpiť malorážku - pušku v kalibri 22 WMR, je možné z takejto hlavne, komory strielať aj strelivo 22LR, alebo musí byť výmenná hlaveň? Všetky súťažné disciplíny sa strielajú s 22 LR, 22 WMR je skôr asi malý lovecký kaliber - je možné mať takto "univerzálnu" malorážku?
Ďakujem.
Malorážka 22LR - 22WMR
Kedze je .22 LR kratsi ako .22 WMR tak v komore .22 WMR sa okraj .22 LR nabojnice neoprie o okraj komory . Tym padom sa ani strela z .22 LR nedostane do nabehoveho kuzela vyvrtu . Podla mna to bude sposobovat orezavanie strely na hrane medzi okrajom nabojovej komory a nabehoveho kuzela a vyosenie strely oproti osi hlavne . Z toho mi vychadzaju dve veci . Prvou je vacsi rozptyl .22 LR ako keby boli strielane zo zbrane pren urcenej . Druha je zanasanie nabojovej komory olovom orezanym z .22 LR strely . Teda bez dokladneho vycistenia nezavries do komory naboj .22 WMR .
Ale je to len moj nazor . Nemam to odskusane.
Ale je to len moj nazor . Nemam to odskusane.
-
inspiring_liskov
tak ako pise DUSO
v podstate mas 2 moznosti:
Sako QUAD s vymennymi hlavnami , alebo kupit 2 malorazky
ta druha mi pride rozumnejsia a technicky schodnejsia, plus mas moznost mat na sport sportovu a na lov lovecku flintu, ina ergonomia pazby, ina vaha , ine mieridla/ optika atd... a vo finale to asi aj tak bude lacnejsie
v podstate mas 2 moznosti:
Sako QUAD s vymennymi hlavnami , alebo kupit 2 malorazky
ta druha mi pride rozumnejsia a technicky schodnejsia, plus mas moznost mat na sport sportovu a na lov lovecku flintu, ina ergonomia pazby, ina vaha , ine mieridla/ optika atd... a vo finale to asi aj tak bude lacnejsie
Vyrobcovia zbrani 22 WMR vyslovene zakazuju pouzivat naboje 22 LR. Pri revolveroch 22 WMR si musis kupit novy valec - pokial ho vyrobca ponuka a pri puske musis kupit celu hlaven s nabojovou komorou.
Niekde na youtube som videl video kde podrobne vysvetluju preco nie je mozne strielat 22 LR so zbrane komorovanej na 22 WMR.
Niekde na youtube som videl video kde podrobne vysvetluju preco nie je mozne strielat 22 LR so zbrane komorovanej na 22 WMR.