Závady zbraní Glock.

inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

zalezi "ako" spadol
nedavno som videl zaver G spadnuty na zem,poviem to asi tak: davam si este vacsi pozor,aby moj G nepadal.
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Thio: padla mi raz nabita,neobtiahnuta G22-ka cca zo 160cm na beton. Okrem par skrabancov sa nic nestalo , striela dalej. Rozober, vsetko pokukaj, skontroluj si mieridla,pozri spodnu stranu zasobnika, zloz obtiahni a skus dat par ran nasucho.
inspiring_shirley

Príspevok od používateľa inspiring_shirley »

rozobral , kukol par krat cvakol.vsetko vyzera ok. musim skocit na strelnicu dat par ran ci to ide tam kam ma. :)
Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

http://theprepared.com/content/view/90//administrator/
tu chlap tvrdi, ze ho vyhodil z lietadla a isiel.

o beznejsich testoch, ze ho chlap naladoval a pustil dolu schodami som cital uz aj predtym.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

thio
ked budes v Turanoch ukazem Ti foto ako dopadol zaver G pri "beznom" pade na zem
limo222
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa limo222 »

Tak mne dnes po 11tich rokoch a x-tisic nabojoch a suseni odisla pruzina spuste...
niko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

Takze skoda za 5 €. :lol:
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

limo222:
Viacerí zbrojári (na nete) odporúčajú vymeniť kompletnú sadu pružín na Glocku každých 7.5 až 10 tisíc rán. Ak si dobre spomínam, je to 8 rôznych pružín (pružiny zásobníkov nerátam).
Cena kompletu je zopár desiatok eur, čo je vzhľadom na cenu takej kopy streliva vcelku zanedbateľný náklad.

Ja som na tento systém prešiel po tom, čo mi po 12k praskla pružina spúšte. :twisted:
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Yarco: to aj pocitas kolko si toho vystrielal? Ci len takym stylom by-oko napr. 600xpocetmesiacov v zime 400xpocet mesiacov = pocet striel?
limo222
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa limo222 »

Skoda za 1.5€ :-) ale prijemne to nebolo, nastastie praskla az chvilu po skonceni kurzu, na ktorom som v ten den bol. Musel som na chvilu vytiahnut druhu pistol, nastastie je uz nova pruzina na svojom mieste a milacik zas v puzdre na boku :-)

@yarco
Moj G17 ma za sebou uz viac ako 20k vystrelov, toto bola prva vazna zavada.
Tiez som rozmyslal nad vymenou ostatnych pruzin, no zatial sa vsetky tvaria v pohode. Nevylucujem vsak tuto alternativu pre pokoj v dusi... :-)
yarco
moderátor

limo222:
Však to je to, že všetky pružinky sa tvária v pohode, až kým neprasknú :wink:
Tak ako píšeš, prevencia pre pokoj v duši. A samozrejme aj kvôli pánovi Murphymu - pružinka nerachne počas tréningu, ale radšej počas súťaže alebo kurzu :twisted:

cubitko:
Počítam takým štýlom, že si presne evidujem počty kúpených nábojov a raz ročne si spravím inventúru. Nenáročné a (pre mňa) dostatočne presné.

+ od istej doby si vediem niečo ako stručný tréningový denník, kde si o.i. značím aj počet a druh vybúchanej munície
friendly_bardeen

Príspevok od používateľa friendly_bardeen »

Chlapi, dnes sa mi pri sušení s mojím G19 gen4, presnejšie pri nácviku rýchleho obťahovania, stala vec čo ma nepríjemne prekvapila. Pri prudkom potiahnutí a spustení záveru sa hmatníky, ktoré slúžia na rozborku dostali asi do stredu priestoru v ktorom sa pohybujú, a po stlačení spúšte celý záver vyšiel von. Nerobí to stále, len pri maximálne dynamickom natiahnutí a spustení záveru. Stalo sa to už niekomu?
inspiring_shannon

Príspevok od používateľa inspiring_shannon »

to pocujem prvy krat. Ale ako mozne priciny ma napadaju dve veci.
Skontroluj si hmatniky, najma ako sa sprava ta prepazka vnutri, co drzi zaver, ci nie je nejak poskodena alebo nema prilis slabu volu. Tie hmatniky su stavane tak, ze musia byt stiahnute na oboch stranach sucasne, inac by si zaver zo zbrane dat dole nemal.
Druhou moznou pricinou moze byt sposob tvojho tasenia ci obtahovania, najma ked to robis dynamicky a to tak, ze zavadis o tie hmatniky a stiahnes ich popri obtahovani, ci predchadzajucom taseni dole, cim uvolnis zaver a robis si nechcenu rozborku.
yarco
moderátor

KYU:
Nemáš prasknutú, zdeformovanú alebo zle umiestnenú pružinu zámku záveru?
Je to súčiastka č. 20.
friendly_bardeen

Príspevok od používateľa friendly_bardeen »

Pri obťahovaní sa tých hmatníkov vôbec ničím nedotýkam, pružina vyzerá v poriadku. Mal som ho úplne rozobratý dva krát ale už neviem či som vyberal aj tú pružinu. Pohybuje sa s miernym odporom, nemyslím že by sa unavila, zbraň som kupoval novú v roku 2010. Nestáva sa to pri každom obtiahnutí ale pri takom maximálne dynamickom. Skúsim to ešte rozobrať.
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"