Glock 21, kal.45ACP
-
inspiring_yonath
Glock 21, kal.45ACP
Zdravim, chcel by som vediet nazory majitelov tejto zbrane alebo tych krory maju s nou skusenosti- strelba,presnosť, spolahlivost, pripadne nejake problemy s touto zbranou ...
-
inspiring_liskov
neviem ci som povolany a kompetentny ale skusim 
strielal som z toho par krat , takze nedokazem hodnotit spolahlivost ale je to Mlok, takze pocitam ze plusminus rovnaka ako u ostatnych Glockov, robustna spolahliva , nie vsak neznicitelna zbran.
Presnost, kazda zbran je presnejsia ako moje ruky, takze OK. Podstatne je ci si zvyknuty na glockovsku spust na mierenke ak sa chces bavit o presnosti.
Strelba- IMHO najpodstatnejsia vec... ake mas velke ruky ? G21 je hovado velke. Uz G17 je mnohym ludom do ruky velka, a G21 je este vacsia. Osobne nemam ruky ako ostravsky banik a tak mi sadla iba G21SF so skratenym ramom. Z povodnej G21 som nevedel strielat, skratka je do mojej ruky privelka. Pocitovo je strelba z velkeho plastaku v cal.45 bez problemov, ovela prijemnejsia nez z mojho Glock36, ten v porovnani z G21 skace ako koza.
Nositelnost : subjektivne... ja by som full size pistol nosit nechcel a asi ani nevedel
vedel by som si predstavit Glock21SF s namontovanou baterkou a naladovanou subsonickym EFMJ strelivom napaskovanu na nocnom stoliku ako zbran na branu domu, inak som nenasiel dovod si ho kupit
strielal som z toho par krat , takze nedokazem hodnotit spolahlivost ale je to Mlok, takze pocitam ze plusminus rovnaka ako u ostatnych Glockov, robustna spolahliva , nie vsak neznicitelna zbran.
Presnost, kazda zbran je presnejsia ako moje ruky, takze OK. Podstatne je ci si zvyknuty na glockovsku spust na mierenke ak sa chces bavit o presnosti.
Strelba- IMHO najpodstatnejsia vec... ake mas velke ruky ? G21 je hovado velke. Uz G17 je mnohym ludom do ruky velka, a G21 je este vacsia. Osobne nemam ruky ako ostravsky banik a tak mi sadla iba G21SF so skratenym ramom. Z povodnej G21 som nevedel strielat, skratka je do mojej ruky privelka. Pocitovo je strelba z velkeho plastaku v cal.45 bez problemov, ovela prijemnejsia nez z mojho Glock36, ten v porovnani z G21 skace ako koza.
Nositelnost : subjektivne... ja by som full size pistol nosit nechcel a asi ani nevedel
vedel by som si predstavit Glock21SF s namontovanou baterkou a naladovanou subsonickym EFMJ strelivom napaskovanu na nocnom stoliku ako zbran na branu domu, inak som nenasiel dovod si ho kupit
-
inspiring_yonath
dakujem za nazor, hm mam dost velke ruky a G19 sa mi strielalo v pohode aj sa mi drzal dobre len som rozmyslal o vacsom kalibry nech to uz robi riadnu paseku
a este som sa chcel spytat na nieco, polymerove ramy ako sa to sprava pri minusovych teplotach lebo som videl jeden obrazok glocka kde bol ram na cucky uplne a nerad by som aby sa to stalo v mojich rukach
a este jednu vec ta vodiaca tycka navratnej pruziny je dufam kovova nie polymerova lebo na obrazkoch som si vsimol ze je cierna a vyzeralo to ako nejaky plast.
-
inspiring_austin
-
inspiring_yonath
no jasne ako aj lugerove strely vedia narobit slusnu kalamitu ja sa rozhodujem medzi HK P30 to je kaliber 9luger lebo si myslim ze HK je lepsia kvalita ako glock je to ale iba moj osobny nazor ale na druhu stranu tento glock21 ma laka koli tomu kalibru 45 a je tam celkom slusna cena . tak terazneviem co by ste si vybrali vy ??? teraz nehladiac na znacku. Ma podla vas HK lepsiu kvalitu ??? lebo u HK som sa nikde nedozvedel o nejakom zlomenom rame v dosledku vystrelu alebo vyrazenom zasobnuku. Silno som rozmyslal o tom glocku bol som pren priam rozhodnuty ale ked som si cital tu na fore o zavadach glocku ktore tam foristi uvadzaju dost ma to odradza od glocka, alebo je to len par jedincov co sem pisu co mali nestastie na nejake chybne kusy ???
-
inspiring_austin
V skratke:
- nepíšeš, načo tú zbraň chceš používať a ako pravidelne s ňou plánuješ trénovať, čo sú kľúčové informácie.
Pri zopár tisícoch rán za rok ti tá 45-ka to strieľanie dosť predraží. A ak strelíš povedzme len 100 rán za rok, je imho jedno, či budeš mať 9L alebo 45ACP, keďže hlavný problém bude skôr vôbec niečo trafiť. To bez urážky, samozrejme.
- anonymné obrázky ľubovoľnej zničenej zbrane z internetu si nevšímaj, kým pri nich nie je jasne a detailne popísané, čo sa stalo a prečo. Glockov je medzi civilmi viac, takže aj fotiek je "príhod" je logicky viac. Navyše sú aj vo svete G-čka poznateľne lacnejšie než produkty HK, takže ľudia skôr experimentujú s tými Glockmi.
- problémy majú/nemajú všetky renomované plasťáky, HK nevynímajúc. Kvalita a spoľahlivosť značiek Glock/HK/SW/Spring je IMHO na porovnateľnej úrovni. Treba zvážiť aj ďalšie dôležité faktory pri výbere zbrane.
Ak vieš po anglicky, pozri napr. sem - Caleb z http://gunnuts.net/ už nejaký čas strieľa s G21/G21SF, možno v jeho článkoch nájdeš zaujímavé info.
- nepíšeš, načo tú zbraň chceš používať a ako pravidelne s ňou plánuješ trénovať, čo sú kľúčové informácie.
Pri zopár tisícoch rán za rok ti tá 45-ka to strieľanie dosť predraží. A ak strelíš povedzme len 100 rán za rok, je imho jedno, či budeš mať 9L alebo 45ACP, keďže hlavný problém bude skôr vôbec niečo trafiť. To bez urážky, samozrejme.
- anonymné obrázky ľubovoľnej zničenej zbrane z internetu si nevšímaj, kým pri nich nie je jasne a detailne popísané, čo sa stalo a prečo. Glockov je medzi civilmi viac, takže aj fotiek je "príhod" je logicky viac. Navyše sú aj vo svete G-čka poznateľne lacnejšie než produkty HK, takže ľudia skôr experimentujú s tými Glockmi.
- problémy majú/nemajú všetky renomované plasťáky, HK nevynímajúc. Kvalita a spoľahlivosť značiek Glock/HK/SW/Spring je IMHO na porovnateľnej úrovni. Treba zvážiť aj ďalšie dôležité faktory pri výbere zbrane.
Ak vieš po anglicky, pozri napr. sem - Caleb z http://gunnuts.net/ už nejaký čas strieľa s G21/G21SF, možno v jeho článkoch nájdeš zaujímavé info.
Warrior: Skoda ze porovnavas 2 uplne rozdielne zbrane v rozlicnych kalibroch.
IMHO by si si mal najprv vybrat bud zbran co ti sadne do ruky a dobre sa ti z nej striela, alebo kaliber. Takto su to hrusky a jablka
Podla toho co pises (aj vo vlakne HK) mam pocit ze ta to skor taha k P30 pretoze HK45 je prilis draha. Prepocitaj si kolko nabojov vystrielas z lacnejsej kym sa dostanes na kupnu cenu drahsej zbrane. Je to radovo v tisickach. Resume necham na teba ale nezabudaj "You get what you`ve payed for."
Yarco: Suhlasim so statistickym predpokladom: viac glockov = viac prihod, avsak nevies ci ludia neexperimentuju aj s HK (viac, ci menej) aby overili armadne testovanie (30 000 P+; obstructed barrel). Obcas pocit ze prave tieto testy su spochybnovane najviac a na YT je vdaka tomu spusta videi. Popravde by som vsak radsej podrobil "torture" mloka nez HK
IMHO by si si mal najprv vybrat bud zbran co ti sadne do ruky a dobre sa ti z nej striela, alebo kaliber. Takto su to hrusky a jablka
Podla toho co pises (aj vo vlakne HK) mam pocit ze ta to skor taha k P30 pretoze HK45 je prilis draha. Prepocitaj si kolko nabojov vystrielas z lacnejsej kym sa dostanes na kupnu cenu drahsej zbrane. Je to radovo v tisickach. Resume necham na teba ale nezabudaj "You get what you`ve payed for."
Yarco: Suhlasim so statistickym predpokladom: viac glockov = viac prihod, avsak nevies ci ludia neexperimentuju aj s HK (viac, ci menej) aby overili armadne testovanie (30 000 P+; obstructed barrel). Obcas pocit ze prave tieto testy su spochybnovane najviac a na YT je vdaka tomu spusta videi. Popravde by som vsak radsej podrobil "torture" mloka nez HK
-
inspiring_swanson
-
inspiring_yonath
Dakujem za nazory zo zbrane planujem tak okolo 100 mesacne vypukat skorej iba tak na trenovanie, ziadna sutaz a na obcasne nosenie o velkosti zbrane sa tu nechcem bavit viem ze ten glock je velke hovado ale to mi neprekaza denne som nosieval plynovu 1911 takze mi to nebude robit problem ani velkost ci vaha zbrane. Este k tym ramom videl som foto odlomeneho ramu aj u P30 pri nejakom teste a zdal sa mi to omnoho kvalitnejsi material z odlomeneho kusu trcalo mnoho prepletenych vlakien kdez to u glocku mi to prislo iba ako nejaky obycajny zlomeny plast. nechcem tymto zhadzovat zbrane glock podla mna su v pohode aj kamosi mi vraveli kup si glocka je dobry a ze vraj s nimi nemali ziadne problemy takze neviem kedze tu foristi o tych poruchas popisali dost vela.
Pravdepodobne experimentujú, ale vzhľadom na uvedené - počet a cena - tých experimentov bude asi poznateľne menej.agger napísal:avsak nevies ci ludia neexperimentuju aj s HK
Plus pri HK možno trocha vstupuje do hry aj "efekt luxusného tovaru", kde sa niektorí majitelia zdráhajú podeliť s informáciami o nedostatkoch ich miláčika, aby tým nenarušili auru 'lepšieho tovaru'. Stretol som sa s tým (nielen pri HK), preto to spomínam, i keď je to pre mňa čisté iracionálno...
-
inspiring_yonath
-
inspiring_liskov
-
inspiring_swanson
Warrior, ta velka pazba bola dovod preco som ja ako prvu zbran nebral Glock 20 (rovnaka velkost ako 21) ale Glock 31 - oba su full-size ale ako uz bolo 100 krat povedane, je to velmi velmi citelne. Aj rozdiel medzi Gen 4 bez chrbta a gen 3 je citelny. Chod do obchodu a pochytaj si ich kludne. Glocky maju vsade, takze smelo do toho