§ 26 Tr. zákona - použitie zbrane vo svojom obydlí.
Ja si myslim, ze v pripade narusenia tvojho pozemku tzv. indianmi, keby si vypalil zo 2-3 rany smerom na nich, nech aj vidia, ze to preletelo nejakou doskou alebo plechom, roznieslo by sa medzi nimi, ze vstupit na ten pozemok nebude asi najbezpecnejsia volba. Samozrejme, ze potom pouzitie zbrane nahlasit. 
-
inspiring_mcclintock
veru nieco vychovne by bolo potrebne urobit....
...keby ludia zacali aplikovat tento zakon v praxi, tak by bolo podobnym najazdom zakratko koniec...aj ked je jasny zakon, clovek si nemoze byt isty co s nim bude a spravi statna moc, bulvar a pod. potom... .
Mam jeden skutocny-neskutocny pribeh :
stal sa davno pri Kozarovciach (15-20 rokov dozadu) na strednom Slovensku. Vznikla tam taka mensia osada - 5 domov vedla seba. Predtym patrili normálnym obcanom no postupne ako umreli tam úrady nastahovali "nespratnych" romov... po case tam 4 domy, kde byvali romales, zostali (a su stale) totalne zdemolovane, vsetky okna rozbite iba posledny dom bol pekny, čistý, s oknami - toto byval tam jeden pan sám. Tento pán trpel, lebo susedia mu strasne zneprijemnovali zivot... kradli veci z dvora, vyhrazali sa zabitim az pokym ujo jedneho dna nezastrelil jedneho kradnuceho na svojom pozemku. Ujo bol obvineny z vraždy a vzaty do vazby (a doteraz tam asi je). No akonáhle bo posledny obyvatel z domu statnou mocou delozovany, susedia si dom privlastnili a dnes vyzeraju vsetky domy uplne rovnako zdemolovane. Kto tade chodi, ten vie. No a ked ujo sa raz vrati z vazenia a uvidi svoj domcek tak ho ....
...keby ludia zacali aplikovat tento zakon v praxi, tak by bolo podobnym najazdom zakratko koniec...aj ked je jasny zakon, clovek si nemoze byt isty co s nim bude a spravi statna moc, bulvar a pod. potom... .
Mam jeden skutocny-neskutocny pribeh :
stal sa davno pri Kozarovciach (15-20 rokov dozadu) na strednom Slovensku. Vznikla tam taka mensia osada - 5 domov vedla seba. Predtym patrili normálnym obcanom no postupne ako umreli tam úrady nastahovali "nespratnych" romov... po case tam 4 domy, kde byvali romales, zostali (a su stale) totalne zdemolovane, vsetky okna rozbite iba posledny dom bol pekny, čistý, s oknami - toto byval tam jeden pan sám. Tento pán trpel, lebo susedia mu strasne zneprijemnovali zivot... kradli veci z dvora, vyhrazali sa zabitim az pokym ujo jedneho dna nezastrelil jedneho kradnuceho na svojom pozemku. Ujo bol obvineny z vraždy a vzaty do vazby (a doteraz tam asi je). No akonáhle bo posledny obyvatel z domu statnou mocou delozovany, susedia si dom privlastnili a dnes vyzeraju vsetky domy uplne rovnako zdemolovane. Kto tade chodi, ten vie. No a ked ujo sa raz vrati z vazenia a uvidi svoj domcek tak ho ....
Tak som žiaľ so svojimi žiadosťami o poskytnutie informácií nepochodil
Veľmi by ma zaujímalo, kde sa teda takéto informácie zhromaďujú, keďže viem koľko štatistík vypĺňajú policajti, prokuratúry a súdy.
Generálna prokuratúra napísal: Oprávnená osoba ... dňa 25. júla 2008 prostredníctvom e-mailu v súlade s ustanovením § 14 zákona č. 211/2000 Z.z. zo 17. mája 2000 o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov (Zákon o slobode informácií) požiadal Generálnu prokuratúru Slovenskej republiky o poskytnutie informácie, v koľkých prípadoch (od 1.1.2006 doposiaľ) bolo trestné stíhanie začaté po 1.1.2006 zastavené pre posúdenie konania podozrivého, resp. obvineného ako oprávnené použitie zbrane podľa § 26 ods. 2 Tr. zákona (zák. č. 300/2005 Z.z.). Požadovanú informáciu požiadal zaslať v zákonom stanovenej lehote na e-mailov ú adresu, z ktorej žiadosť bola zaslaná.
Preskúmal som prijatú žiadosť o poskytnutie informácie, pričom som dospel k záveru, že spÍňa všetky formálne náležitosti požadované Zákonom o slobode informácií.
Preskúmaním predmetu žiadosti som však ďalej zistil, že Generálna prokuratúra Slovenskej republiky požadovanými informáciami nedisponuje a tieto neeviduje.
Ministrestvo vnútra napísal:Na základe Vašej žiadosti o poskytnutie informácie týkajúcej sa "v koľkých prípadoch (od 1.1.2006 doposiaľ) bolo trestné stíhanie začaté po 1.1.2006 zastavené pre posúdenie konania podozrivého, resp. obvineného ako oprávnené použitie zbrane podľa § 26 ods. 2 Tr. zákona (zák. č. 300/2005 Z.z.)" a stanoviska Odboru správy informačných systémov polície Prezídia Policajného zboru Vám zasielam nasledovné stanovisko :
V informačnom systéme evidenčno-štatistického systému kriminality (ďalej len "EŠSK") ktorého prevádzkovateľom je Odbor správy informačných systémov polície Prezídia Policajného zboru sa nezhromažďujú a neuchovávajú informácie o trestnej činnosti, ktoré požadujete a to v prípadoch kde bolo trestné stíhanie zastavené v zmysle § 215 zákona NR SR č. 301/2005 Z. z. (Trestný poriadok) v znení neskorších predpisov s poukazom na okolnosť vylučujúcu protiprávnosť činu konkrétne na oprávnené použitie zbrane v zmysle § 26 ods. 2) zákona NR SR č. 300/2005 Z. z. (Trestný zákon) v znení neskorších predpisov.
Veľmi by ma zaujímalo, kde sa teda takéto informácie zhromaďujú, keďže viem koľko štatistík vypĺňajú policajti, prokuratúry a súdy.
Panzer: štatistické oddelenia a úrady sú zašivárňou, ak by neexistovali asi by sa rapídne zvýšila nezamestnanosť, schválne skús napísať žiadosť o info kolko zamestnancov má štatistický úrad ako sú zaradený, kolko štatistických údajov ročne spracovávajú a ešte čo ťa napadne
Predpokladám že odpíšu že ŠÚ takéto štatistiky nevedie.
-
inspiring_haibt
igoros napísal:Ja si myslim, ze v pripade narusenia tvojho pozemku tzv. indianmi, keby si vypalil zo 2-3 rany smerom na nich, nech aj vidia, ze to preletelo nejakou doskou alebo plechom, roznieslo by sa medzi nimi, ze vstupit na ten pozemok nebude asi najbezpecnejsia volba. Samozrejme, ze potom pouzitie zbrane nahlasit.
no hej roznieslo by sa to medzi nimi ze si po nich strielal a potom by ta niekde od chrbta drb** lopatou alebo bohvie cim po hlave a mal by si po srande...
-
inspiring_newton
-
inspiring_tu
To 83Sajmon: Kamoš mi raz rozprával, ako v noci ostreľovaľ dvoch "černokňažníkov" airsoftovou sniperkou, keď sa jeho susedovi, ktorý je v zahraničí, pokúšali spred domu rozkradnúť kovový plot...Vraj na nich v tme vystrieľal cca. 23 BB-čiek, kým tým dvom počerným došlo, že to, čo ich štípe do krku a lýtok asi nebudú komáre... 
-
eager_mahavira
a pokracujeme
http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/bran ... 42342.html
tak uz neviem nevinny sedi a vrahovia a mafiani si pre procesne chyby skorumpovanych sudcov behaju po slobode.Cest vynimkam,ale tych je malo
http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/bran ... 42342.html
tak uz neviem nevinny sedi a vrahovia a mafiani si pre procesne chyby skorumpovanych sudcov behaju po slobode.Cest vynimkam,ale tych je malo