17 HMR
Ja teda nie som polovnik,ale ciste z pohladu vonkajsej balistiky ma tento naboj vyssiu ustovu rychlost a tym padom plochsiu krivku. Vdaka nizsej hmotnosti bude mat urcite vyssiu citlivost na vonkajsie vplyvy ako napr bocny vietor.
Cena municie a jej dostupnoct vzhladom na malu rozsirenost bude velmi vyrazne v neprospech tohto naboja v porovnani s .22WMR.
A strelba na 200 metrov okrem "laboratornych" podmienok na strelnici asi nema zmysel. Takze moja rada je uplne jednoznacna... zostan pri .22. Ci uz LR alebo WMR.
Tot moj nazor
Cena municie a jej dostupnoct vzhladom na malu rozsirenost bude velmi vyrazne v neprospech tohto naboja v porovnani s .22WMR.
A strelba na 200 metrov okrem "laboratornych" podmienok na strelnici asi nema zmysel. Takze moja rada je uplne jednoznacna... zostan pri .22. Ci uz LR alebo WMR.
Tot moj nazor
-
inspiring_aryabhata
popozeraj si videa
urobis si obraz... je to urcite dobry kaliber na skodnu , len neviem ci aj na 200m, ale napr som videl video ako na 300y chlapik s 22lr a rugerom 10-22 dierkoval bravcove koleno v sietke
(take to velkonocne masko)a cena 17 HMR je dva krat taka ako 22LR. a to neratam 22 LR blazer .
CCI 22lr velocitori ti na 200m skolia skodnu bez problemu.
CCI 22lr velocitori ti na 200m skolia skodnu bez problemu.