Koniec slovenskej armady

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_wescoff

Príspevok od používateľa inspiring_wescoff »

POzri ale hodnotenie jednej osoby moze byt vysoko subjektivne , uz aj ked hovorime o strednej vrstve , preto som ti napisal skusenost mojho kamarata ci priamo medika z kanady ktoreho dobre poznam aj ked kanada zaslubena zem ;) hadam sa tam po statniciach dostanem aspon na rok :)

Laci: pekne si to napisal , sloboda s prazdnym vreckom :D

Uz sa vratme k OSSR predsa...
Používateľov profilový obrázok
limo222
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa limo222 »

gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

uz bolo na case, pretoze nasa armada sa postupne meni na najvacsie muzeum v republike. Stare UAZy uz boli na hanbu a poslat v tom vojaka na dialnicu bol sakra hazard
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

To slovne spojenie MALE terenne nie je nahoda, ledva sa tam zmesti vodic a ked si da vestu, tak to uz neodsoferuje.
Bude to asi ako za 2 svetovej rusky vodici tankov.
Vyberany na zaklede malickosti :-(
Rudo
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Rudo »

Laci napísal:Chlapy, už som tu dlho nevidel v texte "slovenská armáda? :D :D
kap vs soc ukončime tým, že sloboda s prázdnym vreckom je o ničom... stačí tak akurát na sledovanie telky. :lol:
Pani este jedna vec k trojboju USA:CCCP:Cina. Pocet obcanov USA rastie, pocet "cinanov" rastie, pocet obcanov Ruska klesa. Vzate cez optiku pracloveka: rusaci su a budu precisleni bez ohladu na to, ake autonomne technologie skryvaju na svojich stepiach. Mnoho z nas poculo ci citalo o nasincoch, ktori sa stoj co stoj chceli stat obcanmi USA a aj sa nimi stali, ale nepocul som alebo necital som co i len o jednom nasincovi, ktory by sa chcel stat obcanom Ruskej federacie. Cinu z pochopitelnych dovodov neuvadzam.
Vaquero
moderátor
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Nárast alebo pokles počtu obyvateľov nie je podstatné merítko vojenskej sily, oveľa dôležitejšia je skutočná loajalita ku svojmu štátu, vyjadrená najmä ochotou zaň umrieť.
Rudo
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Rudo »

Chcel som tym uviest, ake velke mnozstvo zoldnierov (nie vojakov - ti su verni svojej krajine a ludom, ktorych brania) je USA schopne poslat.
gewehr
expert

Ten LandRover je v pohode. Na to, na co ho zrejme bude armada na Slovensku pouzivat plne vyhovuje. Len si treba zvyknut na posunutu pedalovu skupinu a u vacsich ludi castejsie otvorene okno na dverach vodica. Aj ked posledne emisne norny desne zmrvili kvalitu motora, stale je to priechodnostou, spolahlivostou, prevadzkovymi nakladmi a uzitnou hodnotou dobre auto. Proti vylietanym UAZom, ktore potrebuju desiatky vynimiek na to, aby vobec mohli na cest hotove terno.
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Bez toho, ze by som sa isiel dohadovat, podla mojich ca. 10-12 rocnych skusenosti to je terno skutocne len oproti UAZom. Inak je to bieda. Spolahlivost podpriemerna, vsemozne problemy od naprav az po motor (poloosy z blata, legendarne problematicka elektrika, interier, co sa tyka ergonomie a priestranosti 0 bodov, blbuvzdornost taktiez nie je silnou strankou....zoznam by bol dlhy). Proste zla volba. Ale inej asi nebolo...
gewehr
expert

Otazka je, v akej specifikacii to kupili. Takze tazko povedat, ci to obsahuje spevnene prvky, aky motor (ta posledna 2.4 tam je kvoli civilnym emisnym limitom, armada ma ine kriteria), ci to ma standardnu elektroinstalaciu, ci to ma pripravu a upravu pre hlboke brodenie etc. V kazdom pripade by som to tak cierne nevidel a to mam skoro dva metre. ;o)
inspiring_keldysh

Príspevok od používateľa inspiring_keldysh »

len pre úplnosť,náš bananistan už dávno nemá armádu,ale ozbrojené sily 8)
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

nie je nahodou celkovo tato tema off topic?
mykymiki
prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa mykymiki »

Co sa tyka terennych aut (a nie len tych) je to riadna parodia..v OS SR sú momentálne zavedené tieto nazvime to terénne a malé pancierové vozidlá:
- UAZ
- Lada niva
- Mitsubishi Pajero
- Nisan Patrol
- G-ckový Mercedes
- Nisan Navara
- Nisan Pathfinder
- Iveco LMV
- Aligátor
a po novom teda do zbierky aj Land Rover

Aj vam to pripada tak unifikovane a zamerane na jednoduchosť oprav a udrzby ako mne??? :?

Inak pocas pôsobenia v iraku, afg a zo skusenosti inych z inych misii... v tom vypocte aj tak nie je to co sa v tychto castiach sveta osvedcilo najviac...
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Ked u nas sa kupuje vtedy, ked sa naskrabu bubaky. Lenze potom zistia, ze je aj tak malo bubakov a tak kupia len tolko aut, na kolko naskrabali. Na nejaku celkovu obmenu vozidiel Armady SR proste nie su prachy. A potom ten zoznam vozoveho parku aj tak vyzera. A este jedno slovenske specifikum : kto maze, ten jede. Raz da viac ten, potom zase onen. Takze na nejaku uniformitu vozidiel zabudnime.
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Jeden znamy, profesionalny vojak, bol pred 3 tyzdnami na strelbach. A teraz hadajte, kolko nabojov nafasoval kazdy vojak do vz.58 ? 2 ks ! Slovom dva kusy ! Teraz neviem, ci sa mam smiat alebo plakat.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"