Čo poviete na model Bruni-85?
-
inspiring_lewin
spherixis : Môže byť .. No ale čo myslíš? Ak by si mal mesto plynovky riadnu gun? Myslíš, že by si to prežil?
Ja si myslím že nie. Lebo on by isto tasil až vtedy ak by si sa venoval tomu druhému .
Pre toto ja plynovky nezatracujem lebo je nepravdepodobné, že dôjde k zastreleniu plynovakára ak ju použije len na obranu a pokiaľ by aj k tomu došlo, bolo by to v takej situácii v ktorej by asi neobstál ani s riadnou zbraňou. ( veľa držiteľov ZP si pletie obranu s plynovkou a prepadnutie nejakým parchantom ktorý má plynovku a chce s ňou niekoho ohrozovať )
Ja si myslím že nie. Lebo on by isto tasil až vtedy ak by si sa venoval tomu druhému .
Pre toto ja plynovky nezatracujem lebo je nepravdepodobné, že dôjde k zastreleniu plynovakára ak ju použije len na obranu a pokiaľ by aj k tomu došlo, bolo by to v takej situácii v ktorej by asi neobstál ani s riadnou zbraňou. ( veľa držiteľov ZP si pletie obranu s plynovkou a prepadnutie nejakým parchantom ktorý má plynovku a chce s ňou niekoho ohrozovať )
-
friendly_kalam
-
inspiring_galois
poznam co je to, no mam to! nemam vela vystrielanych nabojok, ale mozem usudit zaver sa zasekol, vlastne vzpriecena nabojnica ale iba ak mas vertikalne smer strelby teda hlaven do neba 
no ak ces nieco kvalitnejsie tak si kup nieco ine, ale ak len tak na zabavu a proti dotieravym psom, tak mozes aj toto mat
no ak ces nieco kvalitnejsie tak si kup nieco ine, ale ak len tak na zabavu a proti dotieravym psom, tak mozes aj toto mat
-
friendly_kalam
Igoros, tvrdé, ale výstižné.

Vždy sa začudujem každému, kto sväto-sväte tvrdí, že chce plynovku na sebaobranu. Netvrdím, že tu na fóre nie sú ľudia, ktorí to myslia úprimne, ale až príliš často to opakujú práve chalani vo veku U-21 alebo aj U-18. Argument, že môžu mať kaser, ktorý je podstatne lacnejší, kompaktnejší a účel splní rovnako, na nich akosi neplatí.
Logicky teda prichádza na rad otázka, či to chlapci nechcú preto, aby mali ten skvelý pocit, že majú gun. Sám som taký býval a nie je to až tak dávno. Tak dúfam, že budú mať aspoň toľko rozumu ako ja a uvedomia si, že od toho pocitu nie je ďaleko k tomu, aby to občas vytiahli na machrovanie. A od toho zas nie je ďaleko k tomu, aby to vytiahli v nesprávny moment, na nesprávnom mieste na nesprávneho človeka. Ak budú mať toto na zreteli a budú sa podľa toho správať, tak všetko bude OK a nech majú aj zo desať plynoviek.
Práve preto je užitočné, že sa tu stále dokola ozývajú aj ľudia, ktorí opakujú, že plynovka nie je ideálna zbraň a ani hračka a dávajú tak hádam aj podnet všetkým tým mladíčkom, čo tak hrozne túžia po tom pocite mať gun.
Vždy sa začudujem každému, kto sväto-sväte tvrdí, že chce plynovku na sebaobranu. Netvrdím, že tu na fóre nie sú ľudia, ktorí to myslia úprimne, ale až príliš často to opakujú práve chalani vo veku U-21 alebo aj U-18. Argument, že môžu mať kaser, ktorý je podstatne lacnejší, kompaktnejší a účel splní rovnako, na nich akosi neplatí.
Logicky teda prichádza na rad otázka, či to chlapci nechcú preto, aby mali ten skvelý pocit, že majú gun. Sám som taký býval a nie je to až tak dávno. Tak dúfam, že budú mať aspoň toľko rozumu ako ja a uvedomia si, že od toho pocitu nie je ďaleko k tomu, aby to občas vytiahli na machrovanie. A od toho zas nie je ďaleko k tomu, aby to vytiahli v nesprávny moment, na nesprávnom mieste na nesprávneho človeka. Ak budú mať toto na zreteli a budú sa podľa toho správať, tak všetko bude OK a nech majú aj zo desať plynoviek.
Práve preto je užitočné, že sa tu stále dokola ozývajú aj ľudia, ktorí opakujú, že plynovka nie je ideálna zbraň a ani hračka a dávajú tak hádam aj podnet všetkým tým mladíčkom, čo tak hrozne túžia po tom pocite mať gun.
-
friendly_kalam
Ja mám 20 a nekupoval som si to pre ten pocit ja som dlho nosil len kaser Pri plynovke ide viac menej hlavne vystrašiť a je podla mna ucinnejsia ako kaser ak stým viete narábať a máte to v hlave čisté a určite ide aj o väčší pocit bezpečia vášho a to je podla mna+ .... Každý ma svoj názor každý je iný každý to inak bere...... Skoro nikto nevie že ju vôbec mám a vtom je moment prekvapenia..... Dufam že ju nikdy nebudem môcť použiť ale.....?

-
inspiring_mcclintock
...kupil som si plynovku ked som mal -18, kedze bola velka a tazka (aby to nebolo uplne OT povedzme ze to bola tato Bruni 85), nosil som ju len do lesa (ako obranu pred bubákmi
ktori tam mohli na mna vsade cihat a chceli ma spapat alebo minimalne znasilnit), mal som tam pat-sest nabojov s vraj najucinnejsim Noviamidom, ktore som nikdy nevstrelil lebo boli drahe a veril som ze dokazu zlozit v sekunde aj rozzureneho bizona, ked raz na nabojkovej skatulke som si vsimol ze im konci datum expiracie, rozhodol som sa jednu vystrelit na skusku z okna. Buchlo to pred pistolkou som zbadal oblacik dymu siahajuci asi max 1-2 metre odo mna. "Toto ma byt vsetko", pomyslel som si, "toto mi ma zachranit zivot". Ajhla po chvilocke ma strasne zacali stipat oci, zacal som sa dusit, i vtom mi doslo v com je problem, ihned som zavrel okno a utekal z miestnosti. Ked som zisti,l ze pistol vypusta ten sajrajt dalej aj ked uz od vystrelu ubehlo 5 minut, mal som zamoreny cely byt, nus musela ona pistola "Bruni" ist von na cerstvy vzduch, kde zostala nasledovny minimalne tyzden. Ked mi po par hodinach sa uracilo vratit sa do vlastneho domova, stipalo to v ociach uz len minimalne, zrazu som precitol, bolo mi v tej chvili vsetko jasne tak ako nikdy predtym, skvelý pocit - "dospel som, hurrá", no a tu mi napadlo kupit si radsej vzduchovku a luk, pockat do 21 a kupit radsej ostru.....( teda v skutocnosti to bolo az 24 ale neva...)
-
inspiring_mcclintock
Tu dieru ti moze urobit aj ked mas v rukach ostru, staci trocha nepozornostispherixis napísal:Tak dobre
Predchadzajuca situacia ibaze par rozdielov:
Lupici su dvaja. Jeden ta ohrozuje nozom a pyta si penazenku, hodinky....
Ty vytiahnes na svoju obranu plynovku a vzapäti druhy chlapik pokakany od strachu, ze zastrelis jeho a aj jeho kumpana, vytiahne ostru zbran a urobi ti dieru do cela.
Moze byt?

Ale kazdopadne plynovky neobhajujem a na obranu ich neodporucam
C08R4: Nemáš pravdu, plynovka sa dá spoznať aj inak. Spredu napríklad tak, že si všimneš prepážku v hlavni. Pravda, bavíme sa o vyhrotených situáciách, ktoré sa nezriedka odohrávajú za tmy. Takisto výrobcovia - zmrdi - radi umiestňujú prepážku ďalej od ústia hlavne, čo ešte sťažuje identifikáciu plynovky.
Pokiaľ ide o tú sebaobranu, ak na teba niekto vytiahne gun, je to hlavne o tom, ako vyhodnotíš útočníka a situáciu, koľko využiteľných chýb sa dopustí načo si ty sám trúfaš. Inak povedané: že ti niekto šermuje s pištolou pred tvárou, ešte neznamená, že za pár okamihov nebude ležať na zemi s niekoľkými novými (umelo vytvorenými) telesnými otvormi.

Pokiaľ ide o tú sebaobranu, ak na teba niekto vytiahne gun, je to hlavne o tom, ako vyhodnotíš útočníka a situáciu, koľko využiteľných chýb sa dopustí načo si ty sám trúfaš. Inak povedané: že ti niekto šermuje s pištolou pred tvárou, ešte neznamená, že za pár okamihov nebude ležať na zemi s niekoľkými novými (umelo vytvorenými) telesnými otvormi.
-
inspiring_mcclintock