OBUV -pracovné i sukromné použitie

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
3500korun
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 3500korun »

limo222 napísal: hlavne ich dobre a pravidelne impregnuj, najlepsie voskom (napr. Grangers je velmi dobry)
Ráno som sem písal dlhšiu reakciu, ale zmizla. Teraz už nemám čas, tak aspoň na toto - Perfekty sa nemajú voskovať, ale olejovať, Meindl má špeciálne pre ne olej, ktorý sa za tepla nanáša. Je to aj v návode na použitie.
limo222
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa limo222 »

Dobre vediet, na olej som uplne zabudol :-)
Rudo
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Rudo »

Mne typek v predajni predal Meindl Sil-proof. Neviem, ci je to olej. Podla mna je to len drahsia emulzia voskov. V navode myslim zmienka o oleji nie je. Tak si to pozriem este raz. Mozno by zniesli aj indulonu. Este by ma zaujimalo, cim osetrovat vnutornu kozu.
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa matus69 »

Rudo napísal:Necakaj, ze tie topanky nejako extra zlacneju. V prazskom Hudysporte na Lidickej ich mali za 5500 ceskych korun, myslim, ze uz aj zlacnene. Ak mas moznost tak skus Himalaye od Meindlu. Mozno budes prekvapeny, ako dobre sedia.
pozeral som teraz iba obrazky a vyzeraju uplne ako tie hanwagy, aj cena je +- rovnaka. Preco teda radis meindl?
Rudo
častý prispievateľ

Lebo sim tie Meindle mal na nohach v predajni a prechadzal som sa aj po plosinach co tam mali. Pochod zasnezenymi Tatrami to sice nevynahradi, ale mozem ti povedat, ze boli skvele. Islandy proti nim bledli zavistou. Co sa tyka Hanwag Alaska mal som ich tiez vyhliadnute, ale cital som na nete par nazorov dlhorocnych pouzivatelov, ze uz to nie je to, co byvalo.
Venet
prispievateľ
Registered for: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa Venet »

Pocuj indulonu NIEEEEE, neblazni. Hydratacne kremy na ruky a pokožku su dost nevhodne na impregnaciu obuvy. To ze sa za komancov pouzivala, bolo preto ze vacsinou nic ine v domacnostiach nebolo.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

nerád, ale posúvam jednu negatívnu referenciu na boty Bates 2348 s bočným zipsom. Kolega ich kupoval asi pred rokom a v zadnej časti nemali gumovú ani kožennú výstuž -iba krúžok s logom výrobcu a pri bežnom nosení to tam prasklo.

Obrázok

Obrázok

Moje Batesy zatial slúžia bezchybne

(omluva za slabú kvalitu fotiek)
me2dik
prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa me2dik »

http://www.mall.sk/vysoka-obuv/aku-conero-nbk-gtx
mam tieto topanky dva roky a vlacim ich krizom krazom po horach a su skvele, lahke, kvalitne usite a drzia bez problemu ja som dal zanich este 200e ( z coho som dost frustrovany momentalne :D ) a pri tejto cene ktora je nanich momentalne nieje ocom, ked som ich bral rozhodovla som sa medzi troma a to asolo lhasa- tie mi nesedeli na nohe, meindl island- tazke jak krava a tieto aku. Takze kto hlada spickovu celokozenu obuv niele na hory tak nech sa paci pri tejto cene ozaj nieje ocom rozmyslat.
miro285
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Potreboval by som súrne poradiť s topánkami na zimu. Bohužiaľ mám momentálne obmedzený rozpočet, maximálne 100€. Viem že to nie je moc, ale skúste niečo poradiť, podmienka je, aby mi v nich nebola zima ani pri tuhších mrazoch.

Čo hovoríte na niečo také?

http://www.exisport.com/katalog/product ... ELBRUS-WP/

http://www.exisport.com/katalog/product ... ASATCH-WP/

či blbosť a dá sa za tú cenu kúpiť niečo lepšie?
inspiring_brown

Príspevok od používateľa inspiring_brown »

Mam uz druhy par tychto topanok.
http://fiveten.com/products/footwear-de ... mpact-high
Prvy par som kupoval pred 5 rokmi prave ako topanky na zimu (mestsku). Su strasne lahucke a vydrzia neskutocne veci. Pretoze su fakt pohodlne tak som ich nosil uplne vsade celorocne (mesto, turistika, praca). To sa prejavilo na tom ze zacali premokat, no nikde ziadna prasklina ci roztrhnutie. Preto som si ich kupil znova. Urcite by som ich nebral do fakt extremnych podmienok ale na bezne nosenie su vynikajuce. Tie moje su vlastne len sportova verzia tychto (asi len ina farba):
http://www.attackopgear.com/product/4049.html
http://www.attackopgear.com/product/4047.html
Cena na SK okolo 100e.
inspiring_solomon

Príspevok od používateľa inspiring_solomon »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_solomon v 12 Mar 2013, 18:24, upravené celkom 1 krát.
Snoopee
prispievateľ
Registered for: 13 years 6 months

Príspevok od používateľa Snoopee »

chlapi bol som v ich fabrike v Bardejove. Výborné Vibram podošvy ! Top koženne aj synteticke boty. Len ma rýchlo odtial šikovali, lebo čakali vojakov z Dánska a Norska. Dole pri fabrike maju maličky obchod. Vzal som si odnich jednu brutal obuv a pohodlne, pevne boty, spokojnost. A MADE IN SLOVAKIA
Rudo
častý prispievateľ

Az sa v nich prejdes par vyletov za mokreho studeneho pocasia par dni za sebou, daj nam vediet, ci este drzia. Vyletom nemyslim nedelnu prechadzku po mestskom parku so psom, ale pochod, ktory trva aspon 8 hodin s tym, ze dalsich 8 hodin ich mas obutych pocas pripravy taboriska, zhanania vody atd.
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

Ja som si kedysi davno (1994 tusim) kupil v NR H-I-S jeans Diesel boots. celokozenne, kozenna hruba podosva vymenitelna podrazka z nejakeho kaucuku. Stali vtedy nejakych cca 6000Sk. Nijako som sa o ne nestaral (len kefa a handra). Nosil som ich takmer po cely rok az do 2003. Zazili polovacky (aj zimne), mnohohodinove pochody s 30kg batohom po dialniciach (stopovanie), par krat som stupil aj do h***a a podobnych agresivnych veci. Nikdy nepremokli. Tie topanky ku mne prirastli a mal som k nim silny citovy vztah.. Nakoniec mi ich ukradol foter a niekde ich odpasol..
Nebyt tohto, nosim ich doteraz.
Snazim sa zohnat rovnake, ale uz sa asi nevyrabaju.
Rudo
častý prispievateľ

Mrkni na Makary alebo Meindl Perfekt. Cena je rovnaka :twisted:
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"