IPSC World Shoot XVI

inspiring_wu

Príspevok od používateľa inspiring_wu »

Niko, v STD je u nás jediný strelec, ktorý by sa mohol skúsiť porovnať s elitou a to Peťo Kopunec. Ten jediný totiž z SK špičky strieľa Major, no predpokladám, že financie a pracovná vyťaženosť mu nedovolia, aby vystrieľal toľko tréningov, aby mal šancu umiestniť sa. Aspoň podľa jeho vlastných slov. áno, máme dobrých strelcov v STD, ale Minor by ich určite posunul až do druhej 50-tky prinajlepšom....
Používateľov profilový obrázok
mykymiki
prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa mykymiki »

niko napísal:Aha. Tak o tych slotoch som to netusil. Je tam nejaky vzorec podla coho sa to pocita ?

Ale s tymi standardistami s tebou nesuhlasim. Netvrdim, ze mame horucich kandidatov na medajlove pozicie v standarde, ale do prvej dvaciatky by som par kludne videl.
Sloty sú pridelované podľa "slot faktoru"....poviem ako sa to robilo..teraz v grecku sa ukazalo ze oni fakt nevedia ratat...
Zrátal sa počet členov IPSC (krajinám nad 2000 členov sa rátali len ako keby mali 2000 členov) a vydelito sa to počtom volnych miest na majstrovstvách. A to bolo po iné roky 3 strelci na 100 členov...teda pri našich cca 250 sme dostávali 7-8 miest. Tie najvacsie krajiny dostávali 60 miest.
To bolo prvé kolo..sloty čo sa vrátili sa následne prerozdelili podla poziadaviek..preto sme mali napríklad na WS na Bali 15 miest.

Gréci však nevedia rátať a prerozdelili to už na začiatku tak, že dali asi o 35% slotov do obehu viac ako bola plánovaná kapacita....a samozrejme nikto z velkých krajín nevracal a co sa vrátilo, tak sa uz neprerozdelovalo, pretoze aj tak tam bolo viac ludí ako bola kapacita plánovaná a reálne rozumne zvládnutelná. Preto sme na zaciatku dostali 10 slotov a uz nic viac.
Samostatne ma slot prezident a este je niekolko slotov pre sponzorov do premachu...

A k tomu standardu...Peťo bol na poslednych majstrovstvach Europy asi 65..je fakt ze sa mu estremne nedarilo...ale ak by niekto z nasich standardistiv bol do 30 miesta by som to oznacil za zázrak a zivotny vykon a do 50 by to bol slusny uspech...to je realita! Kazdy kto sa chcel nahanat s najlepsimi pochopil ze cesta a hlavne financna je iba cez production...
Igoca
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Igoca »

Bob Vogel strieľa Glock, Ben Stöger SP01, a Mat Mink BE 92 s pevnými mieridlami !!
niko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

S tym minorom mate pravdu. Drviva väcsina striela 9 L. Tak ale hadam sa lady pohnu. Za posledne dva mesiace som pocul o troch ludoch co prechadzaju na major. Prave kvoli umiestneniam na "väcsich" sutaziach. Dokonca som cez vikend videl zase po dlhsom case noveho "openaka". Takze aby som to zhrnul. Silno gratulujem chlapom do Grecka a pevne verim, ze na Floride bude mat nas tim aj par standardistov.
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

telra napísal:Skoda len ze toto sa nedostane od ziadnych sprav alebo novin...
Rozposlal som info email do vsetkych TV novin, aj papierovych aj netovych i do TASR.

Uvidime ci sa niekto rozhybe.
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Tie sloty sa rozdelovali podla mojich info na zaklade nieco uplne ineho ako su faktory.

Vo vnutry IPSC prebieha velky boj o stolicky a hlavne o tu prezidentsku na ktorej sedi IPSC President Mr. Nick Alexakos, na ktoreho je mnoho, hlavne europskych asociacii veeelmi nahnevanych. Vyvrcholilo to po majstrovstvach Europy v Srbsku, ktore skoncily v obrovskom minuse!!!

Ukazuje sa, ze sa tam pravdepodobne spreneverili velke peniaze.
IPSC President Mr. Nick Alexakos bude mat silnu svajciarsku protikandidatku, ktora ma pomerne silnu podporu europskych asociacii a chce zaviest vyrazne zmeny napr. v kvalifikacii na napr. Majstrovstva sveta ... .
Pri pridelovani slotov mal posledne slovo terajsi prezident a ten ich pravdepodobne prideloval podla urcitych sympatii.

Napr. Rakusania, ktori otvorene krytizuju terajsieho prezidenta a podporuju pritikandidatku dostali podla ich staznosti uplne minimalne mnozstvo slotov.

Ked som pocuval celu story ohladne zakulisnych tahov Mr. Nick Alexakos a nejasnosti okolo financovania Europskeho sampionatu ... zostali mi otvorene usta a nikdy by som nepovedal, ze sa taketo nieco deje.

Kolko je na tom pravdy sa uvidi az v buducnosti, ale toto patri do inej temy.

Kazdopadne gratulujem celej nasej vyprave a hlavne Andejovi :!:
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Pekny popis preteku od Jana Palku.
Pocul som uz obdobny komentar od rakuskych strelcov, ale oni neboli taky mierny.

Asi bude nieco kus pravdy na mojom predchadzajucom prispevku.

www.sads.sk
G R A T U L Á C I A

Ján Pálka (2011-10-10 00:24:01)

V mene celej Slovenskej asociácie dynamickej streľby srdečne blahoželám našim strelcom za dosiahnuté výsledky na Majstrovstvách sveta 2011 v Grécku.
Máme majstra sveta v junioroch divízia production, ktorým sa stal náš úspešný reprezentant Andrej HRNČIARIK a strieborné družstvo v divízii production v zložení Marián VYŠNÝ, Andrej HRNČIARIK, Ernest NAGY a Marián FEDOR všetkým ešte raz srdečná vďaka za ich strelecké kvality a úspešnú reprezentáciu Slovenska.
V krátkosti: bolo postavených 30 stage cca 500 rán, jeden stage bol zrušený, stage boli technicky náročné a zatiaľ veľmi reálne postavené a nepripomínali už šport ale streľbu v realnom civilnom prostredí. Myslím, že nie ja sám som bol sklamany z prístupu organizátora k realizacií tak náročnej súťaže akou majstrovstvá sveta sú. V stredu sme mali strieľať pre-match a chýbalo ešte asi 10 až 12 stage, tie sa dostavovali počas strieľania a strieľalo sa aj takmer potme alebo stage nefungovali alebo pomedzi normalne squady chodili grécke extra-squady a neraz sme čakali aj hodinu dve, rozhodcovia si museli sami stavať stage a pod. Tak isto aj samotne zahajenie bolo tak, že nás nechali stáť asi hodinu aj pol no a ceny na Rhodose bez komentára, kto nevie čo s peniazmi odporúčam dovolenku v Grécku. Osobne si myslím, že súťaž tak veľkého rozsahu a pre strelcov aj finančne náročná by mala byť pripravená a zrealizovaná v inej kvalite, ale napriek tomu sa majstrovstiev sveta zúčastnila naozaj svetová elita čím bola súťaž ešte náročnejšia a kto chcel uspieť musel ísť na hranu svojích možností a schopností pri zachovaní chladnej hlavy. Na záver môžem zhodnotiť, že úroveň strelcov išla od posledných majstrovstiev sveta rapídne hore a presadiť sa v takejto silnej konkurencii vyžaduje dlhodobú a precíznu prípravu preto ešte raz gratulujem Slovenským strelcom.
Ďakujem za pozornosť.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Krátka pripomienka posledných MS z blogu Julie Golob:
http://www.juliegolob.com/ipsc-world-shoot-the-match

V prvej polovici článku sú celkom zaujímavo zhrnuté hlavné rozdiely v pravidlách medzi IPSC a jeho americkou príbuznou USPSA a ich vplyv na strelca a samotné súťaženie.
niko
častý prispievateľ

Kratka pripomienka majstrovstiev zo strany rakuskych/viedenskych strelcov.
http://www.s-c-w.net/21.1-tag.html

No dufam, ze nieco podobne raz najdem aj na stranke SADS. Lebo okrem toho, ze sme doniesli dve medajle neviem o tom preteku nic.
Nehovoriac o tom, ze sme v Debrecine na MS v IPSC brokovnici v divizii open ziskali dalsie zlato !

Absentuje marketing !!!
In - FinitY
prispievateľ
Registered for: 17 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa In - FinitY »

http://www.sads.sk/index.php?session=&page=uspech

treba len kuknut na stranke, v sekcii tomu vyčlenenej :-)
niko
častý prispievateľ

Ahaa, vidis, tu je. :lol:
Napísať odpoveď

Návrat na "Súťaže"