FMJ 9mm od ZVS holding

Používateľov profilový obrázok
Tigrík
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Tigrík »

Rád sa pridám k nákupu.
Lietajú mi lepšie ako SB.
pif paf
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

Strelivo od ZVS ako v 9 Luger tak aj v 9 Browning bolo pre mňa doteraz v tomto období mojím najobľúbenejším pre jeho cenu, kvalitu a presnosť. Nikdy som nemal jedinú zádržku pri strelbe. Takže som pri hromadnom nákupe ZVS 8 gramových 9 Luger nezostal len pri jednom kartóne.
Teraz nedávno som zobral z týchto najnovších kartónov na strelnicu tri krabičky. Nestrelec ktorému som požičal jedenásť ročné vyšlahané Norinco strelil 50 kusov bez jedinej zádržky zo stabilným výkonom a rozptylom. Nič iné som ani po predchádzajúcich kladných skúsenostiach s týmto strelivom neočakával. A teraz nastupujem ja. Tohtoročná už zastrielaná K100 a 100 kusov:
jedenásť odpálilo až na druhý pokus.
dvadsaťjeden malo výrazne silnejší spätný náraz, výšľah plameňa a hluk. Dovolil by som si dokonca až drzo tvrdiť že chybou dávkovača prachu pri kompletácii streliva bol do nábojnice naložený dvojitý nášup prachu. Také riadne +P+.
K 100 mala doteraz len jedinú zádržku a to zaseknutý ARES pri nabíjaní do komory (ARESy nestrielam, bol to len test streliva). Nemyslím že ide o vadu zbrane. Pri predchádzajúcej strelbe som strieľal identické 8 gramové strelivo, ale zo staršej série 04 2012 (a nebol nikdy jediný problém ani pri inej gramáži strely), tie čo som strieľal teraz sú 23 2012 čo ale vôbec nehrá žiadnu rolu, pretože tá krabička ktorá šlapala v Norincu v pohode, mala rovnaké značenie 23 2012 ako tie dve problémové v K100. Na K100 nebola prevedená od predchádzajúcej streľby žiadna úprava, žiadna zmena maziva, žiadna zmena úchopu, strieľal som v rámci tréningu pomalú mierenku, rýchlu so zrovnaním mieridiel aj jednoručne a frekvencia problémov bola vždy rovnaká. Po strelbe som zbraň dôkladne skontroloval a nemá žiadne poškodenie ani vadu, okrem toho že nábojnice a záchyt záveru my viditeľne viacej dokúsali plastový podávač v zásobníku.
Skontroloval som doma v rýchlosti ešte ďalších päť krabičiek, rovnaké značenie 23 2012 a pri dôkladnom prezeraní som si všimol nerovnomerne zatlačené zápalky, poškriabané a pobodkované, asi na každom tridsiatom bola zápalka roztlačená zápalkovačom tak že na nej bol viditeľný odtlačok okraja zápalkovača. Skúsim niekde kúpiť jednu staršiu krabičku a porovnám prípadný rozdiel v kvalite.
A ešte jeden postreh: Norinco aj K100 mali pri identickom strelive takmer rovnakú stopu po úderníku v zápalke. Teraz mala K 100 niekoľko násobne hlbšiu stopu v zápalke pri tých dvoch "vadných" krabičkách (iné mäkšie zápalky?).
No som s toho zmätený a neviem čo si mám o tom myslieť.
:?:
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Neviem ale vela foristov malo v Tekove v roznych zbraniach problemy s nabojmi ZVS,zapalky,neodpalovalo,glocky sekali a pod.
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

áno- potvrdzujem, i ja som skúsil v Tekove krabičky z posledného nákupu a mal som 6 x precvak, čo mi dosralo 2 stage. Strielal som s K100 Mk6.

Pozeral som neodpálený náboj a zápalku nemal hlbšie, jamka od úderníka za mi zdala štandartne hlboká. (Kamoš si ho vložil do svojej K100 a začal s ním stage a odpálilo ho)

Prikláňam sa k názoru, že ZVS bude patriť do kategorie "tréningové".

Podľa farby zápalky to boli Ginexy(zlatá)
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

BALISTIK napísal:Neviem ale vela foristov malo v Tekove v roznych zbraniach problemy s nabojmi ZVS,zapalky,neodpalovalo,glocky sekali a pod.
Ak myslis aj mna(5. stage 4 neodpalenia), tak to chcem uviest na pravu mieru: mal som poskodeny udernik.
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Aj ty aj neodpalovanie u kolegu na K-100,divili sme sa ze neodpaluje,zas tam dali asi podradne zapalky.U prebijancov co som strielal som mal zapalky SB,čo patria ku tvrdšim,nikdy som nemal problem- x calibur.
inspiring_austin

asi aj to ale co je javne, tak niektore su "utopene"(vtlacene prilis dovnutra a zapalnik ich nedosiahne naplno), vzdy si ich prejdem na pocit prstom a utopene vyradim.
bus driver
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Na buduci rok zacinam so sutazami { pistol }, chcel som pouzivat strelivo od ZVS. Ako vidim, asi prehodnotim znacku streliva. Najprv mi dodaju kvazinoveho hrdzaveho Walthera, teraz problem so strelivom. Nikdy v zivote som nezazil neodpaleny naboj, o to viac by ma to nasralo na sutazi. Som zvedavy, ake stanovisko zaujme ZVS, a ci vobec. Zakaznik Vas zivi, sudruhovia z Dubnice, tak si ho vazte.
inspiring_austin

netreba hned tak hrrr, napr. u mna to bola chyba zbrane, u kolegu neviem. Spravit nezavisly referencny test by asi nebolo od veci: netunena od vyroby spolahliva zbran atd. Potom sudit.
bus driver
častý prispievateľ

Samozrejme, ze vyskusam viac znaciek streliva, nezavrhujem ziadnu. Od ZVS mam 9mm Browning, tie slapu na jednotku. :D
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Doteraz som mal ZVS 9mmBrowning s pečiatkou S . 201 / 07 06, bol som maximálne spokojný. Nové majú pečiatku 203 99 06 a evidentne aj inú strelu - veď uvidíme... :?
inspiring_swanson

Príspevok od používateľa inspiring_swanson »

Dufam ze nebudu prepustat :) Zda sa ze sa rozvijali zatial velmi dobre. Aj ked SB so svojimi nabojmi a ich cenami pokryje nasu spotrebu, iste cenam 9mm neprospeje ak z trhu zmizne celkovo alebo ustupi ZVS.

Moje postrehy k ZVS: 115 grainove strelivo kope velmi poctivo, pocitovo skoro ako slabsie laboracie 357 sig - co mi vobec nevadi. 124 grs z velkeho nakupu som nebral a mam ho odstrielaneho malo takze nebudem hodnotit.

Co mi vadi su jeho nepravidelnosti - v jednej krabicke vzdy najdem aspon dve tri naboje ktore su bud moc silne alebo moc slabe. Za moju jedinu zadrzku z G26tky je zatial zodpovedny naboj ZVS - aby som to uviedol na pravu mieru (stove pipe - neobtiahlo poriadne zaver a zasekla sa nabojnica) / toto pri treningovom strelivu absolutne nevadi, a za taku cenu by som ich bral hocikedy hocikde - na nosenie vsak ee.

Naboje SB 115 grs "police" su vsak cenovo velmi podobne, pravidelne, dostatocne nadupane a nemal som dovod ich podozierat z nevhodnosti na nosenie (mozno prilis lahke a kopave by niektori povedali).

Jedina dalsia vec ktora stoji za spomenutie - ZVS spinia snad uplne najviac, nevadi - svoje zbrane cistim rad.

Este posledna poznamka - tak ako SB urcite pomaha ze ich nakupuje ceska policia (a asi aj ine OZ), iste by nebolo zle keby konecne nase OZ presli na luger a nakupovali u ZVS

Som vsak za to aby sme mohli porovnavat :)
pif paf
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

Igrlik: Toto budú asi tie tvoje nové 203 99 06:
pif paf napísal:Čo si ale neodpustím je varovanie pred tiež lacným strelivom ZVS 9 Browning, ktoré sa mimochodom už nevyrába. Tak to tiež už do zbrane nikdy nedám. Je osadené strelami s oceľovým pomedeným plášťom a to nerobí dobre hlavni. V malej sérii bolo strelivo ZVS 9 Browning osádzané strelami s tombakom a plnené kvalitným prachom, ...
Strelil som len jednu jedinú krabičku oceľových plášťov (50 kusov) bez jedinej zádržky, presnosť dobrá, trocha viac dymu. Nedávno sa my podarilo zohnať väčšie množstvo zabudnutých/uložených S . 201 / 07 06, ktorých som predtým tiež pár vystrieľal a úplná spokojnosť bez výhrad.
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Odkedy som našiel náboje 9mm Browning od ZVS, tak iné v tomto kalibri ani nekupujem. V mojich zbraniach fungujú spoľahlivo a majú bezkonkurenčnú cenu.

Až po prečítaní predošlého príspevku som zistil, že tie streli neštandardnej farby sú oceľové (pár kusov mi ešte ostalo, test magnetom bol pozitívny). :shock: Neviem koľko takých nábojov som pustil laufom, tipujem okolo 5 krabičiek. V poslednom čase už ale boli všetky náboje so "štandardnou" strelou.
Obrázok
bus driver
častý prispievateľ

Tie naboje so "standardnou" strelou si kupoval niekedy v poslednom case ? Alebo su este zo starych zasob ?
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"