Cele zariadenie sa sklada:
1. z nadoby jej rozmer je zavisly len od kapacity podovaca a vykonu motora.
2. motor - original motor je motor s prevodovkou ci uz AC alebo DC zalezi od vyrobcu s cca 5 ot/min. Rychlejsie motory by mohli mat problem s plynulou prevadzkou podavaca.
3. vypinac a mikroswitch - prve sluzi na zapinanie/vypinanie podavaca druhe na prerusenie prevadzky pokial je zasobnik nabojnic naplneny.
4. platna na bojnice, existuju 2 druhy plarni nabojnice v platni bud stoja alebo lezia
Princip cinnosti je extremne jednoduchy (gravitacia). Motor otaca platnou s rychlostou cca 5 otacok za minutu. Cely podavac je je nahnuty povedzme pod uhlom 45° co zabezpeci ze do platne padne nabojnica spravnou orientaciou nakolko pokial tam padne zlou orientaciou tak kvoli gravitacii vypadne a dalej to zabezpeci ze pri okienku cez ktore prepadavaju nabojnice bude maximalne jedna nabojnica (treba si uvedomit ze nabojnica je na strane zapalky podstatne tahsia ako na strane gulky). Okienko na vypadavanie nabojnic samozrejme musi byt umiesnene v hornej casti podavaca aby to cele takto fungovalo.
No a teraz k vlastnej realizacii/nakupu komponentov a pod...
Motor - zatial nemam, nasiel som niekolko vhodnych kuskov v USA. Original motor stoji cca 60USD ale vhodne motory sa daju kupit za ovela mensie peniaze cca do 10USD. Musim obehnut obchody u nas ci nieco vhodne nenajdem.
Vypinace su centove zalezitosti.
Platne - daju sa zakupit original za cca 40USD bez posty u nas presnu cenu neviem. Samozrejme da sa vyrobit doma a ako najvodnejsi material mi pripada plexisklo ktore sa lahko opracuje pritom je dostatocne pevne. Videl som platne aj z dreva ale toto mi moc vhodny material nepride. Platnu by som vyrabal asi nalezeto nakolko sa da pouzit pre "velke aj male" pistolove nabojnice a je jednoduchsie vyrobitelna.
Samotna nadoba - Mozne jednoducho pouzit hocico co ma valcovy tvar ci uz vyrobit z plechu, plastu, dreva .....
pre inspiraciu: Cena pokial som dobre zachytil bola pod 10USD
http://www.youtube.com/watch?v=JH-7d9IuVqY
TAK CO PUSTIME SA DO TOHO ?