3.kolo Pohár LOS-SK (Tekov 10.11.2012)

inspiring_pike

Príspevok od používateľa inspiring_pike »

majac napísal:... Ale ked je v prvej desiatke je 5-6 (mozno som to prehnal lebo nemam vysledky...) rozhodcov je na zamyslenie...
Aby si mal prehlad link na vysledky:
http://www.los-sk.sk/preteky.html

Ak dobre vidim, v prvej desiatke su 3 rozhodcovia, Matajs, Kittler a Bican. Osobne si myslim, ze su tam celkom zasluzene, pretoze prave tito fesaci su sakra vystrielani a davaju ostatnym `nafrak` celkom bezne. Ked sme vyberali rozhodcov, samozrejme, ze sme sa obratili na ludi, ktori su skuseni strelci, ktori to maju dobre `upratane` v hlave. Tak je logicke, ze su dobri. Ak dobre vidim ja, rozhodcovia su celkom rovnomerne rozlozeni v celej vysledkovej listine a svedci to o len o ich osobnych kvalitach a normalnom hodnoteni. Ale tak ma napada, co keby si sa ku nam pridal a vyskusal si to? Hovoris ze Pistu poznas, aj my ostatni sme celkom normalni a LOSku robi pomerne dobra partia. Radi ta pozveme na rozhodcovske skusky a najblizsi pretek si uz mozes vyskusat urobit nieco pre ostatnych :-) A samozrejme pozvania plati aj pre tvojho brata.
Marek Z
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa Marek Z »

K vysledkom, pozrel som si vysledkovu listinu a vidim, ze prvy je rozhodca, ale zaroven aj posledny je rozhodca. Predo mnou su ti traja spominani, ja som 16. Zvysok rozhodcov je v druhej polovici. Takze taku vyhodu tam nevidim. Ti traja by boli predo mnou aj keby nerozhodovali, lebo su to skuseni strelci a byvali predo mnou aj na inych sutaziach.
Ako rozhodca mozem len potvrdit, ze napr. v Komarne (2.kolo) som nestihol ani jeden briefing, stage som odstrielal stylom aby som to mal rychlo za sebou a vratil sa na ten svoj znovu rozhodovat. Stage som predtym ani nevidel (ani nestaval),napriek tomu som skoncil desiaty. V Tekove detto, akurat horsie umiestnenie. Teraz v Tekove som odrozhodoval 3 plne squady na nasom tretom stage+na dvojke par ludi. Mimo toho som fotil+robil nejake ine veci. Niektori rozhodcovia si dokonca ani nepukli :(

Toto berte, prosim, len ako konstatovanie.

Este dakujem strelcom, ktori nam pomohli rozobrat stages.
Naposledy upravil/-a Marek Z v 12 Nov 2012, 08:11, upravené celkom 1 krát.
sano2
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

... ta ja som asi z toho konca, 30ty kurník. Tak j.b.m ľudí za nekrytie sa a potom sám sa nekryjem :D

Ja som nestaval, ani nevidel žiaden stage pred pretekmi.

Mne bolo fajn, som rád že som vás znova stretol.
Marek Z
častý prispievateľ

este jedna poznamka, LOS ako disciplina je iny. Nejde tu len o zasahy a cas, ale samozrejme aj o ostatne veci, ktore su zohladnene. Napriklad krytie. Tiez si casto krat neuvedomim a trci mi noha. Preto mi udelili 6 prociek teraz v Tekove. V Komarne dokonca na jednom stagi az 7:). Preto napr. Agger bol na prvom kole 1. a na druhom 21. Zase na druhom kole som bol ja o jednu priecku pred Stevom Matajsom, teraz on bol prvy ja 16ty.

edit: ano Sano, ja rovnako pocitam procky za nekrytie a potom schytam na vlastnom stagi rovnako procky:) to co uz som za debila:)
Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

No pojdem sa ja na vas niekedy pozriet za co si to nadavate :-)
A rozhodcovia sa vacsinou ty lepsi, lebo sa tomu trosku viac venuju ;-)
marksman2
prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 11 months

Príspevok od používateľa marksman2 »

sano2 napísal:... ta ja som asi z toho konca, 30ty kurník. Tak j.b.m ľudí za nekrytie sa a potom sám sa nekryjem :D
Šani, ta to sa pozri ešte nižšie na úplný koniec :lol: Posledný hodnotený (39) som ja Tomas Szabo. :lol: Našťastie pre mňa to posunutie z mojej obligátnej poslednej tretiny na koniec spôsobili technické problémy na prvých 2 stageoch, posledné po výmene zbrane som mal čisté bez proc a s výnimkou jedného charlie samá alfa.
majac napísal: navrhujem rozhodcov hodnotit oddelene aby sa zbytok sutazneho peletonu mohol adekvatne porovnat. predsa len rozhodcovia maju dokladny prehlad o stageoch pred tym ako do nich vbehnu.
Čo sa týka stavania stageov. Rozhodcovia síce stage pomáhajú postaviť ale terče sú osadené bez nich. Pri následnom pokluse akým sa strieľa prematch to čo najrýchlejšie prebehnú a mnohí sa snažia trochu si to užiť bez naháňania umiestnenia.
Tí rozhodcovia čo nestihnú celý prematch idú počas pretekov s riadnymi účastníkmi. Vždy však majú odstrieľaný svoj stage, aby neboli vo výhode - a zároveň, aby odhalili prípadný fuck up.
taktikZA
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa taktikZA »

Bonznite,za co padli dve DQcka?
Marek Z
častý prispievateľ

marksman2 napísal:Čo sa týka stavania stageov. Rozhodcovia síce stage pomáhajú postaviť ale terče sú osadené bez nich.
nie vzdy. Tomas, napriklad ja a Yarco sme stage stavat nepomahali ani v Komarne ani v Tekove :D Akurat sme doopravovali zasteny aby stage neboli vidiet, zhodene vetrom- na jednom stagi
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Poviem to inak - hoci som rozhodca, zatiaľ som v KN aj Tekove mal to šťastie, že som NEMUSEL vidieť žiadny z komplikovaných (*) stejdžov predtým, než som ho strieľal. Beriem to ako veľkú výhodu, aspoň si tie stejdže trocha užijem, keďže primárne o tom (pre mňa) LOS je.

S tým 'užitím si' sa viaže aj pre mňa najväčšia nevýhoda rozhodcov. Nie je čas na doplňujúce otázky pri brífingu (často ani na brífing) a hlavne nie je čas si info z brífingu nechať rozležať v hlave, vžiť sa do situácie a užiť si ju aj s partiou naplno.
Rýchlosť prematchu sa obvykle riadi hlavne tým, ako rýchlo stíhame dopáskovať :lol:

(*) Ako komplikovaný neberiem napr. stejdž 2 zo soboty (Havkovia), kde všetky terče strelec videl už pri príprave.

Zoidberg37 napísal:že najviac mi bude vyhovovať situácia keď prebitie bude povinne taktické (čiže nemožno zahodiť zásobník v ktorom sú ešte náboje) až na výnimku keď súťažiacemu dojdú náboje v zásobníku (vynútené prebitie), vtedy bude môcť prázdny zásobník zahodiť na zem.

O tomto interne diskutujeme a ešte nejaký čas aj budeme.
Tento scenár má tiež svoje úskalia, viď. napr. situáciu v IDPA US a problémy, na ktoré narážajú (e.g. dumping).
inspiring_satoshi

Príspevok od používateľa inspiring_satoshi »

Ja som bol urcite spokojny s mojim prvym LOSom.
Bude tam este urcite treba doladit detaily, pravidla. Ale to pride casom. Kazdopadne drzim palce organizatorom a tesim sa na dalsie kolo.
:wink:
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

TIež si nemyslím, že rozhodcovia sú vo výhode, tí sú každú chvíľu otravovaní z každej strany niekým a nakoniec si len rýchlo zabúchajú a musia sa vrátiť na svoje stanovisko. Aj keby stage videli dopredu, stále sú podľa môjho názoru v nevýhode oproti ostatným, ktorí môžu celý čas len kecať medzi sebou a byť v kľude. Inak v LOSke 2 sa minimálne tajný stage (lesík) skutočne pre rozhodcov menil, menilo sa rozmiestnenie terčov, bol som pri tom, čiže rozhodcovia nemajú ani túto výhodu.
yarco napísal:
Zoidberg37 napísal:že najviac mi bude vyhovovať situácia keď prebitie bude povinne taktické (čiže nemožno zahodiť zásobník v ktorom sú ešte náboje) až na výnimku keď súťažiacemu dojdú náboje v zásobníku (vynútené prebitie), vtedy bude môcť prázdny zásobník zahodiť na zem.

O tomto interne diskutujeme a ešte nejaký čas aj budeme.
Tento scenár má tiež svoje úskalia, viď. napr. situáciu v IDPA US a problémy, na ktoré narážajú (e.g. dumping).
Yarco, nejako bližšie to rozveď prosím ťa hoci aj do PM, vôbec neviem o čo ide.
MisoTN
prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa MisoTN »

tiez by ma zaujimalo o co ide :)
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

V skratke:
Keď platí pravidlo "prázdny môže zostať na zemi, neprázdny nie", skôr či neskôr sa objavia situácie, keď strelec na posledný terč pred prebitím pošle 3-4-5 rán a prebíjať bude s prázdnym zásobníkom, t.j. znateľne rýchlejšie.

Či to spravil:
a/ "selfdefence" strelec, aby dostrelil terč, ktorého zásahom si nebol istý, alebo
b/ športovo-súťažný strelec tzv. "gamer", aby získal časovú výhodu pri následnom prebíjaní,

to sa samozrejme nedá jednoznačne povedať.
Pritom je zjavné, že varianta b/ je na rozdiel od tej prvej v priamom rozpore s 'ideovými princípmi' LOSu resp. IDPA.

IDPA to myslím podľa súčasných pravidiel rieši tak, že tie pohnútky posudzuje rozhodca a verziu b/ penalizuje. To rozhodne nie je ideálnym riešením, keďže do hlavy nikto nikomu nevidí. Z logických dôvodov je okolo toho veľa sporov a nedobroty.
rob999
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years

Príspevok od používateľa rob999 »

a nevidím tu ani jedno poďakovanie za použitie materiálu SKAR-NT Nový Tekov!!!
MisoTN
prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa MisoTN »

dufam ze ma neukamenujete, ale ak je moznost prebit rychlejsie preco by to sutazny strelec nevyuzil? Pocitaju sa predsa dva naj zasahy a ja osobne (zaciatocnik) davam tak ci tak viac ako dve rany. Nehovoriac o kolegovi so squadu 2 v tekove, ten sypal ako o zivot :-D
Napísať odpoveď

Návrat na "Súťaže"