Strelba v Petrzalke na dvoch psov a ich majitela 13.11.2012
Arcanus - vychadzal som z troch veci,
prva vec - z verzie ktoru popisal thio, cize od manzelky strelca, kde pes na strelca mal vyskocit, poskodeny (este nie strelec) ho mal (psa) atakovat kopancom, nasledne malo dojst k utoku majitela psa na strelca a k nutnej obrane.
Druha vec, z ktorej som vychadzal bol vyzor majitela psa/psov a to som este netusil rasu. Na mna keby skocil stafford, tak som od strachu dosraty, poviem otvorene...
tretia vec je osobna skusenost s arogantnymi svalnatymi majitelmi svalnatych psov u nas na sidlisku, terorizuju cele okolie pritomnostou svojich milacikov na chodnikoch, ze sa neda prejst bez obtierania sa o to ktore zviera, stekotom po 22:00 a hovnami kde len clovek stupit chce, vratane chodnikov.
A k nahubkom, porovnavas neporovnatelne. ked sedim na lavicke a zbran mam v puzdre, zbrani nikdy a opakujem nikdy sama nezareaguje a nevystreli po okoloiducom chodcovi, dietatu mavajucom rukami alebo sa zahanajucom palicou, pretoze sa hra .... naproti tomu asi nedas gule na klat, ze ked takto bude sediet vlciak, stafford, pitbull, argentinska doga bez kosika, tak nikdy ale naozaj nikdy cloveka v jeho blizkosti neuhryzne.
Pes je zviera, je samocinny a ma vlastnu hlavu, jeto zivy tvor, ktory moze jednat podla vlastnej vole, preto kosik (minimalne) rozhodne pokladam za zaklad bezpecnosti a zodpovednosti.
a v neposlednom rade, ako som uz spominal, pokyn policajta znel, ked vas pes napadne, tak ho zastrelte ... mestskeho policajta...
prva vec - z verzie ktoru popisal thio, cize od manzelky strelca, kde pes na strelca mal vyskocit, poskodeny (este nie strelec) ho mal (psa) atakovat kopancom, nasledne malo dojst k utoku majitela psa na strelca a k nutnej obrane.
Druha vec, z ktorej som vychadzal bol vyzor majitela psa/psov a to som este netusil rasu. Na mna keby skocil stafford, tak som od strachu dosraty, poviem otvorene...
tretia vec je osobna skusenost s arogantnymi svalnatymi majitelmi svalnatych psov u nas na sidlisku, terorizuju cele okolie pritomnostou svojich milacikov na chodnikoch, ze sa neda prejst bez obtierania sa o to ktore zviera, stekotom po 22:00 a hovnami kde len clovek stupit chce, vratane chodnikov.
A k nahubkom, porovnavas neporovnatelne. ked sedim na lavicke a zbran mam v puzdre, zbrani nikdy a opakujem nikdy sama nezareaguje a nevystreli po okoloiducom chodcovi, dietatu mavajucom rukami alebo sa zahanajucom palicou, pretoze sa hra .... naproti tomu asi nedas gule na klat, ze ked takto bude sediet vlciak, stafford, pitbull, argentinska doga bez kosika, tak nikdy ale naozaj nikdy cloveka v jeho blizkosti neuhryzne.
Pes je zviera, je samocinny a ma vlastnu hlavu, jeto zivy tvor, ktory moze jednat podla vlastnej vole, preto kosik (minimalne) rozhodne pokladam za zaklad bezpecnosti a zodpovednosti.
a v neposlednom rade, ako som uz spominal, pokyn policajta znel, ked vas pes napadne, tak ho zastrelte ... mestskeho policajta...
-
inspiring_pare
ahoj, neviem ci si niekedy zazil bitku holymi rukami. Myslim skutocny boj, nie valanie sa po zemi vo vrucnom objati... trenovany chlap rovnakej vahy ta hravo zabije jedinou ranou pastou. Dalej treba znasat aj riziko,ze ma skrytu bodnu alebo inu zbran. ..Paulie napísal:s preukazanim pouzitia zbrane voci psom v krajnej nudzi dochodca problem mat nebude.. ak bol utok zo strany psov realny.. boli aj svedkovia.. a nedalo sa nebezpecenstvo odvratit inak.. ale nechapem preco ju pouzil voci majitelovi psov.. utok zo strany psov zjavne uz netrval.. majitel psov nebol ozbrojeny.. ak aj majitel psov fizycky napadol strelca, podla mna slo o vymedzenie z podmienok pouzitia zbrane v nutnej obrane.. mozno konal v silnom rozruseni, prelaknuti.. kazdopadne ak by som bol na prechadzke s malymi detmi a ohrozovali by nas 2 agresivne psy a nedalo by sa utiect alebo inak ochranit, tiez by som uvazoval o pouziti zbrane v krajnej nudzi.. no hned po odvrateni nebezpecenstva by som zbran pekne odlozil.. aj keby mi hrozil fizycky utok zo strany majitela psov.. uvazujem spravne?
ak je scenar o tom ze odkopol psa a majitel ho fizycky napadol pravdivy, tak ma strelec problem.. pretoze utok psov odvratil bez pouzitia zbrane.. dalej utok uz netrval.. a obrana voci utoku majitela psov bola zjavne neprimerana.. takze sa dopustil trestneho cinu..
A ak tam este mal rodinu... Prilis velky risk nestrielat. Podla mna velke rozrusenie po napadnuti psom a nasledne napadnutie o 20 rokov mladsim attackerom...
Nezavisly koment : Pochybujem, ze by isiel polovat na psickov s manzelkou a deckami...
Arcanus: Netuším, čo je po petržalsky miesto pre voľný výbeh psov... Tu na ďalekom východe máme miesta, kde je zakázané vodiť a venčiť psov (napríklad cintoríny), potom miesta ničím neoznačené, kde musí byť pes na "vôdzke" a máme aj nejaké tie miesta označené ako voľný výbeh psov - a tieto sú dôsledne ohradené plotom, s uzatvárateľnou bránou, takže vnútri sú iba majitelia so svojimi miláčikmi navoľno - a títo miláčikovia sa nemôžu cez ten plot dostať k žiadnej nezainteresovanej osobe.
Igrlik: v BA sú také miesta neoplotené- dokonca tabulky by niekedy nenašiel ani archeolog. Ale toto územie spoznáš vtedy ak si náhodou rozhodneš skrátiť cestu napr.s deckami. Topánky všetkých účastníkov poznávacieho zájezdu priberú na váhe i čísle. Bukét je okúzlujúci, farebné spektrum ozaj široké. Dosť super sa to čistí vonku pred bytovkou... Znesem hodne, ale radšej mám mrtvolu ako špárať hovno z podrážky...
Peterson: nezabudol, ale ako som pisal, klucove bude vysetrenie uvodu celej tej udalosti a preukazanie ze psy utocili bez vyprovokovania(tak to nazyva zakon) kazda ina verzia je v neprospech strelca. Ak psickar zautocil na strelca v ramci KN, strelec po nom uz nemohol strielat v NO.
Ale nedivil by som sa ak sa nakoniec ukaze ze to cele bolo inak, to poradie utokov a pricin je mozno medialny drist. Aj to ze to bolo v lokalite volneho pohybu je mozno blbost a nadpraca aktivneho redaktora, vela psov beha na volno vsade mozne len nie vo vybehoch, zazivam to pri venceni, skoro kazdy den mojho psa na voditku obtazuje pes ktory je na volno [/list]
Ale nedivil by som sa ak sa nakoniec ukaze ze to cele bolo inak, to poradie utokov a pricin je mozno medialny drist. Aj to ze to bolo v lokalite volneho pohybu je mozno blbost a nadpraca aktivneho redaktora, vela psov beha na volno vsade mozne len nie vo vybehoch, zazivam to pri venceni, skoro kazdy den mojho psa na voditku obtazuje pes ktory je na volno [/list]
peterson, pri vsetkej vaznosti danej temy, teraz si ma rozosmial
ano, presne s tebou suhlasim a uz nemam aky palec by som dal hore
obzvlast dobre to ide dolu z topanok GEOX, s membrankami (take drobne dierocky v podrazke). ja viem ze to asi nie je spravne, ale bravam to do hyperobchodnych centier a tam to na toaletach vymyvam prudom vody ... buket je priam nezabudnutelny, hlavne ked ide len tepla voda ...
ano, presne s tebou suhlasim a uz nemam aky palec by som dal hore
obzvlast dobre to ide dolu z topanok GEOX, s membrankami (take drobne dierocky v podrazke). ja viem ze to asi nie je spravne, ale bravam to do hyperobchodnych centier a tam to na toaletach vymyvam prudom vody ... buket je priam nezabudnutelny, hlavne ked ide len tepla voda ...
Ak psickar zautocil na strelca v ramci KN, strelec po nom uz nemohol strielat v NO.
tiez ma to zarazilo, cize ak konam v krajnej nudzi, mozem napadnut cloveka a utocit na neho a on sa nesmie branit ? Ani ked som vacsi, silnejsi a moj utok je rozhodne niecim viac ako iba odvratenim KN ? Noooo tak toto je zaujimave, ja by som si to tvrdit nedovolil ... ale nie som odbornik na legislativu ani pravnik. Len mi pride utok tento konkretny utok na cloveka s rodinou trochu neadekvatny situacii - ktoru vsak iba predpokladame ze tak alebo onak bola
tiez ma to zarazilo, cize ak konam v krajnej nudzi, mozem napadnut cloveka a utocit na neho a on sa nesmie branit ? Ani ked som vacsi, silnejsi a moj utok je rozhodne niecim viac ako iba odvratenim KN ? Noooo tak toto je zaujimave, ja by som si to tvrdit nedovolil ... ale nie som odbornik na legislativu ani pravnik. Len mi pride utok tento konkretny utok na cloveka s rodinou trochu neadekvatny situacii - ktoru vsak iba predpokladame ze tak alebo onak bola