Strelba v Petrzalke na dvoch psov a ich majitela 13.11.2012
Len na pripomenutie niektorým horlivým diskutérom:
§24 trestného zákona - krajná núdza :
(1) Čin ináč trestný, ktorým niekto odvracia nebezpečenstvo priamo hroziace ...
§25 trestného zákona - nutná obrana :
(1 )Čin ináč trestný, ktorým niekto odvracia priamo hroziaci alebo trvajúci útok ...
Nie, ozaj nikto nie je povinný mať najprv zaťaté zuby v predlaktí alebo pichnutú kudlu v bruchu, aby mohol začať konať v súlade s NO/KN.
Ja viem, vyjadruješ sa vzletne a si známy literárnou slinou, ale takéto označenie strelca - potenciálneho aktéra NO/KN - mi práve tu na zbraňovom fóre nejako nejde pod nos.
Podprahové vnímanie funguje nonstop, a v novinách je toho už myslím dosť.
§24 trestného zákona - krajná núdza :
(1) Čin ináč trestný, ktorým niekto odvracia nebezpečenstvo priamo hroziace ...
§25 trestného zákona - nutná obrana :
(1 )Čin ináč trestný, ktorým niekto odvracia priamo hroziaci alebo trvajúci útok ...
Nie, ozaj nikto nie je povinný mať najprv zaťaté zuby v predlaktí alebo pichnutú kudlu v bruchu, aby mohol začať konať v súlade s NO/KN.
Aj ty, Brutus?hlavaXX napísal:-vypovedi kovbojovej manzelky a ostanych ocitych svedkov
Ja viem, vyjadruješ sa vzletne a si známy literárnou slinou, ale takéto označenie strelca - potenciálneho aktéra NO/KN - mi práve tu na zbraňovom fóre nejako nejde pod nos.
Podprahové vnímanie funguje nonstop, a v novinách je toho už myslím dosť.
Ved hovorim chlapci ze ste ma presvedcili, mate pravdu strelec sa branil pred majitelmi ktori zo svojimi psami polovali na ludi. Je to uplne jednoznacne.lz napísal:chlaci, útok psov sa nekonal, pretože nie sú žiadne zranenia spôsobené psom? asi sa len chcel hrať? neviem, koľkí z vás boli psom "napadnutí" a prípadne pohryznutí - mňa napríklad susedkin vlčiak zľahka rafol (2x na jeden výskok : na lakti a na boku (no dobre, skoro na riti))- a to naozaj len tak "mimochodom" keď prechádzal s majiteľkou okolo mňa, nejaké náznaky že by sa niečo také chystal urobiť neboli, skoro to vyzeralo že by sa chcel hrať. Keď píšem o náznakoch, tak mám na mysli to čo všetci psíčkari poznajú - odchlípené pysky, vrčanie, zježenie srsti, pohyby chvosta - sám som mal dlhé roky vlčiaka, viem ako sa správa, čo od neho čakať. čo tým chcem povedať: to že pes sa ku mne priblíži na kontaktnú vzdialenosť alebo na mňa vyskočí by som po svojej osobnej skúsenosti s kľudným svedomím ako útok vyhodnotil. (samozrejme, ak čokel ke mne príde a vyvalí sa mi pri nohe na chrbát, to je jasne niečo iné). a k vyhodnoteniu situácie - doteraz si spomínam na ten adrenalín čo mi v žilách prúdil a nto preľknutie, a rozdýchaval som to peknú chvíľu. Ak to bol psík nad 20 kíl, ani nemusel rafnúť a moment prekvapenia mohol spraviť svoje. Ak ho strelec odkopol, reakcia psa mohla byť čitateľnejšia a NO by mohla byť aplikovateľná; no o tom sa zatiaľ nikde nepíše. mimochodom, keď som mal psa na voľno mimo dvora, vždy mal náhubok - je to opatrenie čo nič nestojí, no svedčí o zodpovednosti majiteľa voči okoliu.
Tak sa prosim nehnevajte, mylil som sa. Je to takto v poriadku?
K tomu wf: vies ja uz trocha horsie vidim a som zvyknuty vynechavat spoluhlasky (to vies unix). Ak sa ta to dotklo tak sa ospravedlnujem. Mozno by to stalo za zalozenie dalsej temy.
-
inspiring_pare
Toto by som tak velmi chcel niekedy spravit...hlavaXX napísal:http://www.youtube.com/watch?v=zL2qLuob6ko
-
Peter Elektro
- častý prispievateľ
- Registered for: 16 years 1 month
- Kontaktovať používateľa:
-
inspiring_newton
- 2weird2die
- častý prispievateľ
- Registered for: 15 years 9 months
chránil psíkov vlastným telom pred strielajúcou zelenou gumou! hneď mám vďaka ich investigatívnej žurnalistike a znalosti práva jasno v tom, kto je vinník
títo mierumilovní futbaloví "fanúšikovia" vo mne vždy vyvolávali sympatie...
stále si vážim prezumpciu neviny a preto sympaťáka na fotke hneď neodsudzujem, nechajme to na sudcu
btw. tú mladú jazvu na čele, určite nemá z detstva..
stále si vážim prezumpciu neviny a preto sympaťáka na fotke hneď neodsudzujem, nechajme to na sudcu
btw. tú mladú jazvu na čele, určite nemá z detstva..
Naposledy upravil/-a 2weird2die v 16 Nov 2012, 17:01, upravené celkom 1 krát.