Rozšírenie ZP sk. "A" o sk. "C"

friendly_bouman

Rozšírenie ZP sk. "A" o sk. "C"

Príspevok od používateľa friendly_bouman »

Som držiteľ ZP sk. "A" a v dohľadnej dobe si ZP rozšírim o sk. "E". Napadlo ma, že síce teraz to nepotrebujem, ale do budúcna by sa mi mohol zísť aj ZP sk. "C", takže by som to rád vybavil spolu so sk. "E" a preto by som chcel od Vás poradiť, či dostanem aj sk. "C", keď nie som zamestnancom žiadnej SBS, ani nemám žiadne iné oprávnenia (POS). Inak som príslušník OS SR, to podotýkam len v súvislosti s touto témou...
Používateľov profilový obrázok
TURBIAK
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

To je zly vtip nie ??
na vydanie ZP na kazdu skupinu je potrebne uviest dovod pripadne to aj nejak dokladovat ( napr. predavac zbrani dostane C na zakladne podvrdenia od zamestnavatela) ale ziadat o skupinu C na zaklade toho ze nemam na nu ziadne opravnenie mi pride divne
friendly_bouman

no TURBIAK, ja to nepovažujem za vtip, ale za otázku do fóra, kde prispievajú problematiky znalí ľudia. Naozaj chcem vedieť, či môžem požiadať o rozšírenie ZP o sk. "C" napríklad aj z titulu prísl. OS SR. Budem rád, ak mi dáš fundovanú odpoveď na moju otázku...
igoros
moderátor
Dátum registrácie: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa igoros »

Ako prislusnikovi OS SR ti zo zakona vyplyva, nosenie zbrane pri vykone povolania tak isto ako prislusnikom PZ SR, atd... Takze ziadat sk "C" z dovodu, ze si prislusnikom OS SR nie je mozne, pretoze ti to vyplyva zo zakona a na taketo opravnenie dokonca ani nie je potrebny ZP.
Zhrnute: Nie je to mozne
friendly_bouman

ok boys, toto mi úplne postačuje, ďakujem za zrozumiteľné odpovede...
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

onebadboy:
Keď už ideš rozširovať a len hľadáš, čo by sa ti do budúcna mohlo zísť -> sk. "F".
friendly_bouman

yarco:
zaujímavá myšlienka, popravde nad touto skupinou som ani nerozmýšľal. Treba aj doložiť nejaké tlačivo, či dokument na PZ pri vybavovaní?
bus driver
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Potrebujes Zaznamovu knihu evidencie streliva do zbrani kategorie A az C pre drzitela ZP sk. F a drzitela zbrojnej licencie sk. G.
Katalogove cislo knihy :
ŠEVT 06 051 0

Ziadne potvrdenie pre skup.F netreba.
friendly_bouman

thanx bus driver, presnejšie a konkrétnejšie to už ani nešlo... :wink:
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"