Originalne mazivo na zavere
Originalne mazivo na zavere
Tvrdia, ze by sa nemal ten medeny lubrikant odstranovat, az kym sa kompletne nezosucha.
Skusal niekto potom eventualne toto:
http://www.amazon.com/Loctite-38650-Cop ... Anti-Seize
Tvrdia (komentatori), ze je to navlas to iste. Za tych par susnov by som to asi aj kupil.
Skusal niekto potom eventualne toto:
http://www.amazon.com/Loctite-38650-Cop ... Anti-Seize
Tvrdia (komentatori), ze je to navlas to iste. Za tych par susnov by som to asi aj kupil.
-
inspiring_panini
Glock nevyrobil nejaké zázračné mazivo za ktoré je treba s neviem akou zložitosťou hľadať náhradu, ktorú budeš objednávaš zo zahraničia. Tú Glock pastu môžeš odstrániť a nahradiť ju niečím iným ak chceš mať zbraň opticky čistejšiu - prakticky to asi zmysel nemá. To že sa to nemá odstraňovať je myslené zrejme pre tých ktorí by to odstránili a nenahradili ničím iným.
Medená pasta. V aute to dávam na šrúby čo sa radi zapečú (zvody vyfuku, brzdové strmene a pod.), drží to aj pri vysokých teplotách a maže. Nemám sice Glock ale mohlo by to fungovať. Len keď je toho veľa, sa to ľúbi stierať a usadzať v špárach. Trebalo by skúsiť či sa to nenaserie do priestoru údernika alebo pádovej poistky. Ale na vodiace drážky záveru by to mohlo byť OK.
Mne to raz davno vysvetloval v Inchebe zastupca Glocku, ze to myslia tak aby to ludia neutreli hned na novej zbrani. Vraj sa to ma nechat pokial to samo nezlezie - zbran normalne cistit len to z tych vodiacich drazok nevytierat. Casom sa to samo "zalesti" do materialu a potom cistit normalne. Na moju otazku po kolkych ranach mi nevedel odpovedat, vraj pokial to nezlezie...
Podla tejto rady som postupoval pri 10 ks. sluzobnych Glockoch a slapu vyborne, bez zadrziek.
Podla tejto rady som postupoval pri 10 ks. sluzobnych Glockoch a slapu vyborne, bez zadrziek.
Ono to ani nieje vhodne mazat touto pastou. Ci chcete alebo nie, medena pasta posobi ako slaby smirgel. Na zaciatku to ma vyznam, kedze vlastne jemnucko vyhladi stycne plochy, ciastocne vyplni mikronerovnosti v materiale zaveru, ale pri sustavnom pouzivani z materialu ubera. Sidce nepatrne, ale ubera.
PS: mne ta pasta zliezla niekde medzi 600 az 1500 ranami. Po prvych 2 cisteniach tam este bola, pri tretom uz nie.
PS: mne ta pasta zliezla niekde medzi 600 az 1500 ranami. Po prvych 2 cisteniach tam este bola, pri tretom uz nie.