OBUV -pracovné i sukromné použitie
-
inspiring_lalande
MATUS69: http://www.commando.sk/obuv-prislusenst ... zimna-obuv tu to máš kvapku lacnejšie.
-
inspiring_newton
najlepsia ziadna.Ak ti noha v topanke "chodi",otlaky ta neminu.Topanku skusaj s ponozkou akou ich budes nosit.Vascina topanok po prvom vyskusani s hrubou ponozkou tlaci,ale topanka sa zvykne nohe prisposobit.
Ak je ti topanka z tenkou ponozkou velka a rovnake topanky puzivas aj v zime s hrubsou ponozkou ,pouzijes vlozky do topanok, na trhu je velky vyber ,tak urcite ti nejake sadnu.
Ak je ti topanka z tenkou ponozkou velka a rovnake topanky puzivas aj v zime s hrubsou ponozkou ,pouzijes vlozky do topanok, na trhu je velky vyber ,tak urcite ti nejake sadnu.
Takú, že keď si vyrovnané prsty oprieš vpredu a predok topánky, tak medzi pätu a zadnú časť topánky akurát vmestíš prsty na ruke. Je to kvôli tomu, že po párhodinovej túre Ti nohy trocha opuchnú. Na cestu dolu kopcom si ich potom silnejšie dotiahneš. V predajniach majú obvykle šikmú plošinu alebo aspoň schody, poprachádzaj som po nich a päta sa Ti nesmie hýbat ale pevne držať na mieste. Samozrejme ako píše electron s ponožkami ktoré budeš do topánok používať. Na šírku by vôľu mať nemali a mal by si mať po dotiahnutí šnúrok ešte nejakú rezervu na "silnejšie" dotiahnutie, keď sa Ti pri nosení trocha povolia a roztiahnú (platí hlavne pre kožené topánky).
-
inspiring_newton
-
inspiring_newton
Electron, mám to sám vyskúšané napr na La Sportiva Trango S Evo, Meindl Perfekt a Lowa Mountain Expert GTX. Používam "pomerne tenké" športové ponožky a nemal som sa tých pár rokov žiaden problém. Ale nevravím, že je to jediný a správny postup určovania veľkosti topánok, ale mne a veľa ľuďom okolo mňa to takto funguje.