nic som nepovedal /aj to je sposob lovu
K100 alebo Glock 19
- Gunslinger
- moderátor
- Registered for: 17 years 11 months
AKI:
viem presne co mas na mysli - ten 40gramovy hmotnostny rozdiel je nic, vyzeraju byt teda uplne identicke akurat X-SIX je o tych 2,5cm dlhsia. Rozum cloveku hovori ze tych 2,5cm nema prakticky vyznam, a rozdiel v dlzke hlavne a zamernej / presnosti je minimalny, a ze X-FIVE je praktickejsia, kompaktnejsia, atd... ale predsa len ked sa na ne clovek pozrie a zoberie ich do ruky... rozum hovori X-FIVE... srdce hovori X-SIX... 
A nie zeby Glocky nemali svoje caro alebo zeby K100 nevyzerala dobre, ale predsa len, ked vedla nich polozis X-SIX... ...

A nie zeby Glocky nemali svoje caro alebo zeby K100 nevyzerala dobre, ale predsa len, ked vedla nich polozis X-SIX... ...
plastaky su uplne ina kategoria zbrani.
K100 je pekna zbran a casom bude aj spolahliva. G-cko je spolahliva zbran nechutneho vzhladu (teda pre mna).
Ak by bol nejaky klon K100 z nereze (alebo ocel) zacal by som nad tym uvazovat.
X-6 mam obavu kvoli dlzke hlavne.
Musim nastudovat pravidla ak by som chcel strielat IPSC, alebo znovu mierenku 3-boj - tam je obmedzenie dlzky hlavne. Ale dnes je moj favorit X-6 z nereze.
X-5 nema problem z X-6 som strielal a ta dlha hlaven ho hmotnostou stabilizuje.
Polymer je tak do zamestnania. Ale ked uz bral by som K100.
K100 je pekna zbran a casom bude aj spolahliva. G-cko je spolahliva zbran nechutneho vzhladu (teda pre mna).
Ak by bol nejaky klon K100 z nereze (alebo ocel) zacal by som nad tym uvazovat.
X-6 mam obavu kvoli dlzke hlavne.
Musim nastudovat pravidla ak by som chcel strielat IPSC, alebo znovu mierenku 3-boj - tam je obmedzenie dlzky hlavne. Ale dnes je moj favorit X-6 z nereze.
X-5 nema problem z X-6 som strielal a ta dlha hlaven ho hmotnostou stabilizuje.
Polymer je tak do zamestnania. Ale ked uz bral by som K100.
Tiez ich mam. Daju sa zohnat celkom lahko na nete. Napr. tu:electron napísal:Gunslinger
tie misky-aby bol odpor udernika vo vode mensi- zozenies bezne.Mam ich na svojej 17ke
http://glockparts.com/store/item/h7hq/F ... _Cups.html
- Gunslinger
- moderátor
AKI: IPSC obmedzenia zbrani/kategorii najdes na:
http://www.ipsc.org/divlist.htm
a zoznam zbrani povolenych do Production:
http://www.ipsc.org/proddiv.php
Najdes tam viacero modifikacii X-Five ktore su povolene (dlzka hlavne je presne max. povolenych 127mm). S X-SIX by sa teda dalo zavodit len v Open, a na to aby si tam uspel by si ju musel extremne modifikovat (porty+kompenzator, predlzit zasobniky, montaz a kolimator, atd. atd.), a to by bolo podla mna skoda. Ale niektore mierenky a steel zavody umoznuju aj dlhsiu hlaven a tam by si s X-SIX exceloval
Len pre zaujimavost, zo vsetkych modifikacii K100ky su pre Production oficialne povolene len tri typy, pricom u nas to nikto nekontroluje a striela sa so vsetkymi... Z Glockov su povolene 17, 19, 20, 21, 21SF, 22, 23, 26, 27, 29, 30, 31, 32, 33, 36, 37, 38, 39, zakazane su len 18, 24, 25, 28, 34, 35, a vsetky L a C verzie.
Inak, ak by sa u nas na zavodoch nahodne detailne kontrolovali akekolvek upravy zbrane, vela strelcov by malo problem, a o umiestneni zbrane a zasobnikov na opasku ani nehovorim... Jedina divizia ktora to nema obmedzene je Open, ale vidavam mnoho strelcov ktori si po vzore "openakov" davaju pistol a zasobniky viac dopredu pricom zabudaju na pravidla...
http://www.ipsc.org/divlist.htm
a zoznam zbrani povolenych do Production:
http://www.ipsc.org/proddiv.php
Najdes tam viacero modifikacii X-Five ktore su povolene (dlzka hlavne je presne max. povolenych 127mm). S X-SIX by sa teda dalo zavodit len v Open, a na to aby si tam uspel by si ju musel extremne modifikovat (porty+kompenzator, predlzit zasobniky, montaz a kolimator, atd. atd.), a to by bolo podla mna skoda. Ale niektore mierenky a steel zavody umoznuju aj dlhsiu hlaven a tam by si s X-SIX exceloval
Len pre zaujimavost, zo vsetkych modifikacii K100ky su pre Production oficialne povolene len tri typy, pricom u nas to nikto nekontroluje a striela sa so vsetkymi... Z Glockov su povolene 17, 19, 20, 21, 21SF, 22, 23, 26, 27, 29, 30, 31, 32, 33, 36, 37, 38, 39, zakazane su len 18, 24, 25, 28, 34, 35, a vsetky L a C verzie.
Inak, ak by sa u nas na zavodoch nahodne detailne kontrolovali akekolvek upravy zbrane, vela strelcov by malo problem, a o umiestneni zbrane a zasobnikov na opasku ani nehovorim... Jedina divizia ktora to nema obmedzene je Open, ale vidavam mnoho strelcov ktori si po vzore "openakov" davaju pistol a zasobniky viac dopredu pricom zabudaju na pravidla...
to ma celkom prekvapuje tie obmedzenia Glockov pre IPSC.
toto zase nie je zle. Trojboj v ramci SZVvZ je mozne podla vsetkeho strielat X-Six.
http://www.szvvz.sk/archiv/materialy/Sm ... rojboj.pdf
toto zase nie je zle. Trojboj v ramci SZVvZ je mozne podla vsetkeho strielat X-Six.
http://www.szvvz.sk/archiv/materialy/Sm ... rojboj.pdf
- Gunslinger
- moderátor
AKI: Tie obmedzenia Glockov pre IPSC diviziu Production su logicke:
18 - full auto
25, 28 - slaby kaliber (.380 Auto)
24, 34, 35 - prilis dlha hlaven (pre Production je max. 127mm)
rovnako su prilis dlhe vsetky L modely, a C-ckove zasa maju kompenzator cize mozu ist jedine do Modified (ak vojdu do krabice) alebo do Open
Vsetky ostatne (17, 19, 20, 21, 21SF, 22, 23, 26, 27, 29, 30, 31, 32, 33, 36, 37, 38, 39) su pre Production povolene.
Gunslinger
18 - full auto
25, 28 - slaby kaliber (.380 Auto)
24, 34, 35 - prilis dlha hlaven (pre Production je max. 127mm)
rovnako su prilis dlhe vsetky L modely, a C-ckove zasa maju kompenzator cize mozu ist jedine do Modified (ak vojdu do krabice) alebo do Open
Vsetky ostatne (17, 19, 20, 21, 21SF, 22, 23, 26, 27, 29, 30, 31, 32, 33, 36, 37, 38, 39) su pre Production povolene.
Gunslinger
Zdravim.Ja som kupoval prvu svoju zbran tento rok v Marci.
Tiez som vahal medzi G19 a Kačkou,no nakoniec som zvolil G19.
Mam snej puknute asi cca1000 a žiadna zadržka!
Pre mňa ako začiatočnika to bola super volba jednoduchy a nenaročny na udržbu.Našetryl som neake mince a od Ježiška dostanem K100 pretože treba podporiť slovensky trh
A samo že sa mi K100 pači.
Kuracinovy držim palec a prajem hodne uspechov.Človek ako on prezentuje Slovensko vo svete ďaleko viac ako naši DIPLOMATI
Tiez som vahal medzi G19 a Kačkou,no nakoniec som zvolil G19.
Mam snej puknute asi cca1000 a žiadna zadržka!
Pre mňa ako začiatočnika to bola super volba jednoduchy a nenaročny na udržbu.Našetryl som neake mince a od Ježiška dostanem K100 pretože treba podporiť slovensky trh
A samo že sa mi K100 pači.
Kuracinovy držim palec a prajem hodne uspechov.Človek ako on prezentuje Slovensko vo svete ďaleko viac ako naši DIPLOMATI
No neviem, neviem, ako je to s tou reprezentáciou, keď v USA predáva svoje produkty pod hlavičkou STI a napríklad na Ukrajine pod ERMA.

Ale nieeeee.
Nechcem tou iróniou zakryť fakt, že pánovi Kuracinovi a jeho firme fandím. A Kačka, aj keď ju (zatiaľ?) nevlastním, je na strelnici vždy príjemným zážitkom.
Ale nieeeee.
Inak, je to asi otázka skôr na dovozcu, ale chodí sem kopa dobre informovaných strelcov, takže: Neviete, dá sa aj na Slovensko doviezť G17/19 s manuálnou poistkou? Alebo je tento kvér vyhradený len pre niektoré trhy? Pýtam sa, lebo kamoš ide kupovať gun a jeho hlavnou výhradou voči G je, že nemá klasickú manuálnu poistku alebo decocking. Inak sa mu G dosť pozdáva.
-
inspiring_kepler