Odpálenie náboja na druhý pokus

Jurci
občasný prispievateľ
Registered for: 13 years 4 months

Odpálenie náboja na druhý pokus

Príspevok od používateľa Jurci »

-Ak sa tu už na podobnú otázku odpovedalo ospravedlňuje sa za zakladanie zbytočnej témy. Aj keď som hľadal nenašiel som.

Myslím, že dokonca aj v návode ktorý som dostal ku zbrani píšu, že z podstaty spúšťového mechanizmu G nieje možné neodpálený náboj skúsiť odpáliť na druhý pokus ( je mi to jasné, nemá kohút). Zistil som ale, že na to aby sa spúšť natiahla do prednej polohy, mi stačí potiahnúť záver len nejaké 2 cm dozadu.

- Preto som pri neodpálenom náboji počkal tých cca 30s. potiahol záver cca 2cm dozadu (aby sa natiahla spúšť a pritom náboj nevypadol) a na druhý pokus odpálil. Prišlo mi to bezpečnejšie a jednoduchšie ako vyberať náboj, vkladať do zásobníka obtiahnuť a odpáliť.

- Otázka pre zdatnejších v konštrukcii glocku je taký postup podľa vás o.k. resp. robí to niekto ak mu neodpáli?

ďakujem
inspiring_swanson

Príspevok od používateľa inspiring_swanson »

je to uplne normalny bezny postup, nie je to ziadna veda
Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Pri rychlej dynamickej strelbe alebo obrane nieje cas cakat 30s,obtiahnes zlyhavka je von a ides dalej,bezpecnost kaze cakat,ale ani na zemi nam este neodpalil naboj.Ale ked si v klude na strenici mas cas to pekne ako pises urobit.
Jurci
občasný prispievateľ
Registered for: 13 years 4 months

Príspevok od používateľa Jurci »

otázka smerovala pre situáciu na strelnici, keď si kľudne strielam. Neviem ale z neodpálených nábojov povalujúcich sa po zemi nemám moc dobrý pocit.
Max11
prispievateľ
Registered for: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa Max11 »

Ja osobne po poslednej skusenosti s velmi cudnymi prebijancami by som sa uz veru bal.
Jeden naboj odpalil oneskorene asi o pol sekundy po dopade udernika na zapalku, ozval sa slaby vystrel a podobny zvuk ako ked sa vybera korkova zatka z flase a az na to sa ozval silnejsi vystrel. Moj predpoklad je, ze zle zapalilo prach, zapalka vymrstila projektil niekde do stredu hlavne a potom dodatocne odpalila aj prach a vystrelila naboj z komory. Cele to trvalo mozno 1-2 sekundy (mne to pripadalo ako vecnost) ale aj tak... pri rychlej sutaznej strelbe moze dojst k urazu takymto sposobom. :roll: Idem poslat videa zo strelby na CD vyrobcovi tychto prebijancov, tak som zvedavy na jeho nazor.
inspiring_swanson

v realnom boji odporucam necakat 30 sekund ale vyhodit zly naboj a pokracovat v boji co najrychlejsie
cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Uz sme to tu niekde rozoberali, ale ak by ti aj nahodou vystrelil naboj mimo hlavne (rozumej na zemi, vo vzduchu), kineticka energia takto odpaleneho naboja je minimalna... neprestreli ani kartonovy papier, uz vobec nema dost energie, aby dokazal sposobit zranenie.

PS: pri upratovani strelnice v Cachticiach nam to pri paleni papiera v kovovych sudoch pravidelne 'striela' a je to celkom zabavne :)
Snoopee
prispievateľ
Registered for: 13 years 5 months

Príspevok od používateľa Snoopee »

nedavno to bolo v Mythbusters. Nahádzali do ohňa náboje rôznych kalibrov, dokola postavili figuriny z nejakej želatiny. Nikomu sa nič nestalo.
Aj keď ... ako chlapci sme nahdzali do ohňa poplašňaky, zaliezli za strom a čakali. Keď dobuchali šli sme skontrolovať a uhasiť oheň (močením, ako inak). A jeden ešte buchol. Našťastie črepina o veľkosti 2 mm sa mi zapichla do viečka a nie o pol metra nižšie.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Jurci: Glocku to nijako neškodí. Myslím že tým buduješ zlý návyk tak ako ti už napísal Luke1811. Viac info tu: http://www.webforum.sk/viewtopic.php?p=152378
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Neriešte tu prosím Jurciho "zlé návyky" a "reálny boj", keď ako sám píše
"otázka smerovala pre situáciu na strelnici, keď si kľudne strielam".
Ďiki.
inspiring_swanson

sorry yarco ja som si myslel ze toto je diskusne forum a nie sutaz v pedantnosti
yarco
moderátor

:?:
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Yarco, sorry ale nesúhlasím. Ak chceš aby v tomto topicu bola iba odpoveď na tú otázku, tak stačí napísať "Nie konštrukcii Glocka to neškodí" a tému zamknúť, čo viac k tomu písať? Áno spomínam zlé návyky, pretože svalová pamäť funguje a človek v sebaobrannom strese spraví to čo má najviac nadrillované. Myslím, že nie je na škodu to spomenúť.
boris
expert
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

cakat 30s ma zmysel pri revolveroch. pri pistoli zlyhac vyhodis a ked po dopade na zem nedajboze spusti nic vazne sa nestane. zato ak v revolveri nepockas 30s ale pretocis valec a odpalis dalsi naboj - nem dobre. zlyhac zostava v komore ktora sa pretocila a ak zlyhac neskor vystreli strela moze liznut ram (zavisi od konkretneho modelu, pri kazdom revolveri je ale minimalne v jednej polohe valca strela orientovana primo oproti stene ramu) a nastane dost nepekny kaboom.
yarco
moderátor

boris napísal:pri pistoli zlyhac vyhodis
Kritickým môže byť ten okamih, keď už máš odomknuté uzamykanie hlavne ale náboj je ešte stále aspoň čiastočne v komore.

Táto fáza pri manuálnom vyhodení náboja trvá tipujem tak pár desatín sekundy, nakoľko má význam sa týmto zaoberať, to si netrúfam posúdiť. Ale Mr. Murphy má dosť ľahký spánok... :twisted:
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"