4.kolo Pohár LOS-SK (20. apríl 2013, Čachtice)

nefo
prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 9 months

Príspevok od používateľa nefo »

Neboj snad niekto da ked bude treba a vola :wink:
Používateľov profilový obrázok
pinoccio
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 3 months

Príspevok od používateľa pinoccio »

edit: uz neaktualne
Naposledy upravil/-a pinoccio v 14 Apr 2013, 18:18, upravené celkom 1 krát.
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Inak to tasenie z appendix carry by ste naozaj mali povolit. Pre mna LOS ako nacvik obrany ciastocne postrada zmysel. Tasenie od boku som horko tazko prepisal v svalovej pameti z glocka na Shadowku a vzdy ked odtial tasim glocka, tak musim korigovat muchu smerom dole.
Z appendixu to mam zrovnane hned, je to predsa len iny pohyb. Nehovoriac ze to vykrutenie pri taseni odboku nemam natrenovane ale vobec, Abakan potvrdi, ze v Tekove som sa tasenim od boku na terc dostal az po takom 15 tom zapichnuti.
fijet
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa fijet »

Rad by som prisiel pozriet ale len ako divak. To by nemal byt problem, ci?
Marek Z
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa Marek Z »

LOS je stale len sport a nie nacvik realnej situacei, ktorej sa len snazi priblizit. Prosim respektuj jeho pravidla, tak ako su respektovane pravidla ostatnych sutaznych disciplin. Prvorada je bezpecnost a co tam predvadzaju ludia byva no...rozhodcovia nemozu poznat kazdeho a jeho level skusenosti.
cubitko napísal:Inak to tasenie z appendix carry by ste naozaj mali povolit. Pre mna LOS ako nacvik obrany ciastocne postrada zmysel. Tasenie od boku som horko tazko prepisal v svalovej pameti z glocka na Shadowku a vzdy ked odtial tasim glocka, tak musim korigovat muchu smerom dole.
Z appendixu to mam zrovnane hned, je to predsa len iny pohyb. Nehovoriac ze to vykrutenie pri taseni odboku nemam natrenovane ale vobec, Abakan potvrdi, ze v Tekove som sa tasenim od boku na terc dostal az po takom 15 tom zapichnuti.
revino
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years

Príspevok od používateľa revino »

stale mi nie je jasne, preco by mal byt appendix nebezpecnejsi nez ine typy puzdier?
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

moj laicky nazor, netvrdim ze spravny:
1, sluzobne nosenie na boku: rozhodca po cely cas vidi na zbran, pri taseni nemas sancu namierit na seba a na ostatnych
2, crossdraw/podpazne puzdro: pri taseni mieris dozadu na rozhodcu a divakov
3, appendix: mieris(mozes si ) si na telo a rozhodca nevidi na ruku pri taseni

zrejme z tohto dovodu je na sutaziach pozadovane tasenie z puzdra na boku
MisoTN
prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa MisoTN »

fijet napísal:Rad by som prisiel pozriet ale len ako divak. To by nemal byt problem, ci?
Urcite prid a ak mozem poradit, zober si aj naboje. Ja ked som bol 1x ocumovat, lutoval som ze som nemal naboje :)
matus69
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years

Príspevok od používateľa matus69 »

a nezabudnut na chranice sluchu a zraku
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

revino:
Už len tým, kam mieri zbraň bezprostredne po vytiahnutí z puzdra (príp. tesne pred zapuzdrením) a kam by išla prípadná guľa, keby sa niečo posr***.
Navyše appendix je rýchlejší a v poslednej dobe začína byť dosť 'trendy' a 'cool', čo môže k tomuto spôsobu nosenia pritiahnuť aj ľudí, ktorí by takto ozaj nosiť nemali.

Je to na dlhšiu debatu, možeme v sobotu pokecať, ak bude čas.
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Pri taseni z appendixu mieri zbran pri taseni tesne predo mna do zeme. To mierne zaklonenie tela tam na malicky okamih je, aspon u mna urcite. Od momentu ako zbran opusti puzdro mieri predo mna a pokracuje tak az pred oci. Teraz som si pozrel spomaleny zaber natoceny na kameru... ze naschval nech viem.

Cize bezpecnost je podla mna v poriadku, rozhodca sa moze postavit na strelcovu silnu stranu a hned po taseni spravit ukrok dozadu.
Naposledy upravil/-a cubitko v 15 Apr 2013, 10:17, upravené celkom 1 krát.
yarco
moderátor

cubitko napísal:Cize bezpecnost je podla mna v poriadku, rozhodca sa moze postavit na strelcovu silnu stranu a hned po taseni spravit ukrok dozadu.
Tak to hádam žartuješ :roll:

Skúšal si to len na sebe, snáď aj viackrát, neviem či aj v stresových podmienkach. A z toho odvodzuješ záver, že appendix 'vždy a u všetkých' je bezpečný, rozhodca je bezpečný, no problemo, poďme do toho.

Ako chlapi nič v zlom, ale skúste opustiť svoje bubliny a vrátiť sa oboma nohami na zem. Po svete nepochodujú len profesionáli, ktorí dennodenne drilujú so zbraňou, či už za účelom športu alebo práce. (Navyše aj profíci robia chyby, taký už je život.)
Pozrite sa, aké široké spektrum ľudí chodí na súťaže a za aké bezpečnostné prehrešky už teraz padajú DQ.
Prestrelené lýtko môže znamenať prúser a škandál krajského rozmeru. Vykrvácaný strelec znamená tragédiu a môže znamenať koniec daného športu ako takého.

Tango:
Nemyslel som či môže dôjsť k zraneniu, ale k akému. Pri tasení od boku musíš byť dosť šikovný, aby si si prestrelil stehennú tepnu. Pri appendixe ti veľa netreba.
inspiring_swanson

Príspevok od používateľa inspiring_swanson »

yarco napísal:revino:
Už len tým, kam mieri zbraň bezprostredne po vytiahnutí z puzdra (príp. tesne pred zapuzdrením) a kam by išla prípadná guľa, keby sa niečo posr***.
Navyše appendix je rýchlejší a v poslednej dobe začína byť dosť 'trendy' a 'cool', čo môže k tomuto spôsobu nosenia pritiahnuť aj ľudí, ktorí by takto ozaj nosiť nemali.

Je to na dlhšiu debatu, možeme v sobotu pokecať, ak bude čas.
Aki su to ludia ktori by podla teba nemali nosit apendix? (Ja apendix nenosim ale skusal som a asi este skusat budem)
inspiring_pike

Príspevok od používateľa inspiring_pike »

cubitko napísal:Inak to tasenie z appendix carry by ste naozaj mali povolit. Pre mna LOS ako nacvik obrany ciastocne postrada zmysel...
tango napísal:roman osobne si myslim ze puzdro je take bezpecne ako sam clovek co ho nosi.
pri appendix taseni sa rozhodca nakloni a kludne uvidi co potrebuje.
pri kazdom puzdre si clovek moze na seba namierit ci je to akekolvek puzdro.
apoendix je bezpecnejsi tym ze medzi zbranou a ludmi/rozhodcom je ludske telo.
co sa pri bocnom nestava ani pri puzdreni ani pri taseni.
uhol pohladu a otvorena mysel
Pani, vase poznamky ma velmi prekvapili. Dovolim si podotknut niekolko podstatnych detailov, ktore prosim povazujte zaroven aj za oficialne vyjadrenie.
LOS nie je nacvik obrany, ani vycvik, ani nic podobne, ale sport. Pravidla tohto sportu su medzinarodne regulovane a vychadzaju teraz uz z 15rocnych skusenosti. Aj keby sme chceli, nemozeme ich len tak zmenit, pretoze uz v tomto roku dufame ze spustime medzinarodnu ligu a nie je mozne mat v kazdom state iny meter.
Pritazlivost tohto sportu spociva v tom, ze i menej a dovolim si tvrdit ze aj vobec neskuseni strelci sa mozu zucastnit preteku po boku skusenych strelcov, aj profesionalov. Manipulacia, zaobchadzanie so zbranou a cele chovanie sa strelca pocas pretekov LOS je smerovane k co najvyssej bezpecnosti. Prepacte ale formulacia typu `je bezpecnejsi tym ze medzi zbranou a ludmi/rozhodcom je ludske telo` uz po precitani nevyvolava dojem vyssej bezpecnosti pri manipulacii. A hovorim o manipulacii pri sporotvom vzruseni menej skusenych strelcov. Uznavam argument, ze k problemom moze dojst pri akomkolvek noseni, ale su pozicie rizikovejsie a menej rizikove. A nasim hlavnym cielom je aby sa zavod skoncil bez najmensich problemov, pre kazdeho jednotlivca. Ak by to dopadlo inak, ziaden dalsi zavod by sa uz nekonal...
Iste pochopite, ze vase myslienky zial nebudu akceptovane. Cubitko, ak si spajas sportovu disciplinu s vycvikom, je to tvoj osobny postoj. Tango, ako profesional, urcite velmi dobre poznas siroku hranicu medzi presnym konanim cloveka denne pracujuceho so zbranou a amatera, ktory si k nam v sobotu pride zastrielat. A `nakloneny rozhodca` sice uvidi, ze pretekar robi hlupost, ale v tej pozicii mu uz nedokaze zabranit v chybnom konani. Pri bocnom taseni je priestor predsa len vacsi.
Urcite nas vsak tesi siroky zaujem o LOS a zda sa, ze mnozstvo prihlasenych na tento pretek skoro prekroci kapacitu. Dakujeme vam za pripomienky a dufame, ze aj v buducnosti nam ich napisete. Pred kazdym pretekom prichadza nam priamo do posty mnozstvo otazok, typu preco sa nesmie pouzivat laser, ci je problem mat odmontovane poistky na Kacene, preco sa nemoze startovat v maskacoch a podobne. Niektore su troska celkom mimo, dalsie nas zasa inspiruju k planovaniu noviniek do pretokov a stageov. Preto i ked sme vas dnes odmietli, piste prosim dalejj. Inspirujete nas aj dalsich strelcov. Dakujem.
yarco
moderátor

Lukee1811 napísal:Aki su to ludia ktori by podla teba nemali nosit apendix?
Napr:
- ľudia, s ktorými keď sa bavíš o AC, povedia ti 10 výhod tohto spôsobu, ale nevedia (alebo nechcú vedieť) žiadnu z nevýhod, prípadne nad nimi len blahosklonne mávnu rukou;
- ľudia, ktorí nosia AC, lebo tak robia ľudia okolo nich a je to rýchle/in/cool/...; (*)
- strelci-začiatočníci;
- strelci-pokročilí, ktorí sú v štádiu, keď si už nepripúšťajú možnosť vlastného bezpečnostného pochybenia a známu AC frázu "if you fuck up you will die" berú len vo vzťahu k iným;
- atď.

Čisto môj pohľad, nikomu nič nevnucujem.
(Pozn: Momentálne z určitých dôvodov nosím AC.)

(*) toto je jeden z dôvodov, prečo som ja osobne proti AC na verejnej súťaži. Kvôli rýchlosti by sa AC podľa mňa stalo atraktívnym a niektorí strelci by si ho osvojovali primárne kvôli tej rýchlosti, bez úvahy nad možnými rizikami a následkami.
Niečo podobné, ako keď začínajúci strelec odľahčuje spúšť a ladí zbraň až do absurdna vo viere, že práve toto ho strelecky niekam posunie. Lebo iným okolo neho (na úplne inom leveli) to funguje.
Napísať odpoveď

Návrat na "Súťaže"