WTSHTF - všobecne

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

MRBLUE napísal: V sucastnosti je v uliciach tolko policajtov,ze ludom sa uz nechce chodit von.
??? kde bývaš ze ich mate toľko ????
Používateľov profilový obrázok
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

V Bratislave,ale co pocuvam tak su premnozeni vo vsetkych castiach Slovenska,mimo osad. :lol:
pietro32i
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 3 months

Príspevok od používateľa pietro32i »

Mal som na mysli občana, ktorý sa hnevá na akýkoľvek silovejší prejav štátnej moci, pričom nie je schopný uznať, že v určitých extrémne závažných situáciách je omedzenie jeho osobnej slobody nevyhnutné a je z komplexného hľadiska k aj jeho prospechu. A zároveň len mykne plecom nad faktom, že tá istá štátna moc už dlhšie používa oveľa zákernejšie a nebezpečnejšie praktiky, ktoré už Jack popísal. A obhajuje to tým, že on vie ako sa chrániť ak by bolo treba - vybaviť veci osobne, nie cez mobil, ak ho máš zároveň pri sebe je zrovna tá kravina. Nie je to konšpiračná teória, už som bol v situácii, keď som bol druhou stranou s plnou vážnosťou vyzvaný, že ak chceme pokračovať v rozhovore na danú konkrétnu tému, tak si musíme mobily nielen vypnúť, ale aj vybrať baterky z nich.
Tušíš nesprávne, policajt určite nie som :wink:.
K tej štátnej moci a jej silovému prejavu voči občanom dám ešte jeden príklad: Predstav si situáciu, keď by niekde, napríklad v mieste tvojho bydliska bolo zistené povedzme nejaké chemické zamorenie či radiácia. Prišla by armáda, policajti, lokalitu by uzavreli a nikoho by tam, ani teba aj keď by si tvrdil, že tam máš rodinu a majetok, aj pod hrozbou násilia nevpustili. Ty by si sa napriek tomu rozhodol, že tam ideš, spacifikovali by ťa, v krajnom prípade aj zranili. Aj vtedy by si tvrdil, že na to nemali právo? Veď šlo o tvoju rodinu, ktorej by si aj tak nepomohol a sám by si pri tom zahynul, veď šlo o tvoj majetok... Ty ich predsa platíš, tak ti nemajú čo obmedzovať tvoju slobodu a keď sa rozhodneš, že zbytočne zgegneš, tak ťa majú nechať. Sú skrátka situácie, kedy musí byť voči blbcom schopným nezmyselne obetovať život kvôli majetku, zasiahnuť štátna moc hoc aj silou. Je možné, ako píšeš, že v amerike len testovali hranicu únosnosti, je dokonca možné, že si ten útok sami zinscenovali práve kvôli tomu, ale čo ak nie? Vidieť za všetkým apriori nejaký komplot či konšpiráciu nevedie k ničomu dobrému.
Veta "Radšej budem žiť v nebezpečnej džungli ako v bezpečnom žalári" síce znie pekne vzletne, ale keď sa nad ňou zamyslím viackrát, tak mi vychádza, že je to vlastne pekný ideologický žvást vedúci k ničomu inému ako k anarchii.
MRBLUE
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa MRBLUE »

pietro
Par prispevkov dozadu som pisal o zahodeni telefonu,platobnych kariet a nepouzivani auta,lebo su aj zariadenia na snimanie SPZ a lepsie vozy maju aj zabudovane satelitne sledovacie zariadenie.. Rovnako viem ze nove doklady obsahuju RFID chip a taktiez su technologie an vyhodnocovanie skenov ocnej sietnice...
Ale v Bostone sa jednalo o zasah do ludskych prav koli trom mrtvym a stovke zranenych (vratane povrchovych zraneni). Toho ze v vo vynimocnych situaciach treba vynimocne riesenia som si vedomy,ale toto bolo podla mojho nazoru absolutne neadekvatne.
A co sa tyka USA,kludne su schopni poodpalovat naloze v uliciach,aby v pripade nepokojov zahnali ludi domov a znemoznili by im pohyb a komunikaciu. A co myslis ze by asi urobili,keby v Europe (napr.Francuzko) hrozil pad systemu a zvrhnutie vlady ludovym povstanim? Nahadzali by sem atomovky a zdovodnili by to rizikom,ze sa jedrovy arzenal dostane do ruk teroristom (revolucionarom).
A ze mam z toho vsetkeho zimomriavky? Lebo to su teorie,ktore su vysledkom analiz politologov,strategov a ekonomov a nie particky sialencov.
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

System, ktory sa tu popisal by sme mali konecne nazvat pravym menom. Ak mame problem, na to, aby sme ho vyriesili, ho musime najprv pomenovat. A to slovo je fasizmus.
Ja som
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa Ja som »

Surviving in the Siberian Wilderness for 70 Years

...V roku 1936 sa odstahovala rodina Lykovcov zo strachu pred Stalinom hlboko do sibirskej tajgy. Dnes z tejto rodiny zije len ich dcera narodena v roku 1944. Rodina dokonca az do 80tych rokov nevedela, ze bola 2.svetova vojna...

oplati sa pozriet ako moze vyzerat celozivotny survival

http://youtu.be/tt2AYafET68
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa aris »

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/2507 ... res-google
„Co se to sakra s Amerikou děje?“

Posedlíci kontrolou se vymknuli kontrole. Před dávnými časy bývala Amerika „zemí svobody“, teď se ale stala „zemí byrokratů“ a ti byrokraté jsou naprosto posedlí sledováním, stopováním, monitorováním a kontrolou téměř všeho, co děláte.
Ja som
častý prispievateľ

http://www.backpacker.com/survival-only ... ills/14756

“A knifeless man is a lifeless man”
yarco
moderátor
Registered for: 19 years

Príspevok od používateľa yarco »

Tento záver článku ma trocha zarazil:
"No purification method?
Guzzle anyway. Most water bugs take weeks to incubate, but you can die in days from dehydration.
"

Vždy som bol v tom, že špinavá voda patrí medzi posledné možnosti, nakoľko pri riadnej sračke sa človek môže dehydrovať už behom pár hodín...
Ja som
častý prispievateľ

aha, to som asi prehliadol.

Pravda pravda, zaludocne krce a sracka niekde v prirode, kde ide o zivot je docela handicap.
Preto by nebolo odveci pribalit si aj napr aqaumiru frontier.
Snoopee
prispievateľ
Registered for: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa Snoopee »

mám katadyn pocket a strach o cistu vodu nemam. Do balenia som este hodil par tabliet, ale to skor pre pokoj duše.
Podľa mňa je to jediny filter ktory poskytuje dlhodobejší zdrj nezávadnej vody. No samozrejme vec názoru a ceny (€279)
miro285
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa miro285 »

Lacnejšia alternatíva je 2% jódová tinktúra :)
Snoopee
prispievateľ
Registered for: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa Snoopee »

prečo nie, mám ju tiež doma, má viac možností použitia.
Neodstráni vo vode mechanické časti, navyše dávkovanie si treba strážiť a piť takto dochutenú vodu by som dlhodobejšie nechcel :mrgreen:
miro285
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa miro285 »

Tak mechanicky znečistenú vodu si precedíš cez bársčo :P stačí len pár kvapiek, nechať chvíľu pôsobiť a môžeš piť. Ak sa človek niekde stratí v lese alebo mu pri nejakej túre dôjde voda, nemal by som s tým problém, ale ako vravíš, dlhodobo to asi nie je vhodné :mrgreen:
Ja som
častý prispievateľ

ono to hlavne nie je vhodne pre ludi, ktori maju problemy so stitnou zlazou.

snoope: mat zbytocne 3kila, tak by som tiez riesil katadyn.
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"