Ktorý Glock kúpiť?
ondrej186 napísal:tak som kadet, ak vies co to znamna, studujem na aos, a obcas chodime na strelby a nemal som problem nastrielat nad 90 bodov, hoci sme vela krat nestrielali
Otázky zostávajú tie isté - na čo ju chceš, čo od nej čakáš a aké máš plány, ...
To sa ťa tu nesnažím buzerovať, samozrejme. Len tie odpovede môžu byť tak rôznorodé, že bez nich ťažko poradiť, čo by ti asi tak mohlo vyhovovať.
Este by to chcelo tvoje rozmery. Hlavne teda ako si vysoky, kolko vazis a hlavne ako velke mas ruky
(ono sa ta velkost ruk da +- odcitat od vahy a vysky)
Na tvojom mieste by som urcite kupil glocka v 9x19 luger. Jednak je tam ovela lacnejsia + dostupnejsia municia a za druhe, je len otazkou casu, kym ASR prezbroji na zbran v 9 luger.
Co sa tyka modelu, kupil by som G 17. Je to uplne plnhodnotna zbran, s ktorou sa da bezproblemov strielat aj mierenka na terc, aj take tie lvl 1 IPSC sutaze , LOS-ky [ oprava povodne tu bolo odporucenie na G19 ... a je predsa len o nieco mensia ako G17. Hlavne ma mensiu pazbu (kapacita 15 nabojov miesto 17 u G17), co ocenis ak si ho predsa len budes chcet niekedy zobrat do lesa...
Inak co sa tyka vyberu, glock je vyborna zbran. Ak budes hladat pistol, tak to sa popozeraj inde, ale ako zbran je Glock vyborny. Zozere naozaj uplne vsetko co mu napaskujes, naboje ktore ma problem dostat do komory K100 ci CZ 75 glock s chutou pozuje a vystreli. Za takuto spolahlivost sa ale plati vetsimi volami v kontrukcii zbrane a presnostou. Ak niesi ale vyslovene mierenkar, co musi z 10 dat 10xBulls eye, tak tu mensiu presnost ani nepocitis.
Co sa tyka velkosti ruk.... ak mas velke ruky, kup gen 4, pripadne gen 3 s navlekom Hogue. Ak mas male ruky kup gen 4 a daj tam najmensi grip. Ak mas priemerne velku ruku, ber gen. 3, tato generacia ma ovela ale naozaj ovela lepsiu spust.
Na tvojom mieste by som urcite kupil glocka v 9x19 luger. Jednak je tam ovela lacnejsia + dostupnejsia municia a za druhe, je len otazkou casu, kym ASR prezbroji na zbran v 9 luger.
Co sa tyka modelu, kupil by som G 17. Je to uplne plnhodnotna zbran, s ktorou sa da bezproblemov strielat aj mierenka na terc, aj take tie lvl 1 IPSC sutaze , LOS-ky [ oprava povodne tu bolo odporucenie na G19 ... a je predsa len o nieco mensia ako G17. Hlavne ma mensiu pazbu (kapacita 15 nabojov miesto 17 u G17), co ocenis ak si ho predsa len budes chcet niekedy zobrat do lesa...
Inak co sa tyka vyberu, glock je vyborna zbran. Ak budes hladat pistol, tak to sa popozeraj inde, ale ako zbran je Glock vyborny. Zozere naozaj uplne vsetko co mu napaskujes, naboje ktore ma problem dostat do komory K100 ci CZ 75 glock s chutou pozuje a vystreli. Za takuto spolahlivost sa ale plati vetsimi volami v kontrukcii zbrane a presnostou. Ak niesi ale vyslovene mierenkar, co musi z 10 dat 10xBulls eye, tak tu mensiu presnost ani nepocitis.
Co sa tyka velkosti ruk.... ak mas velke ruky, kup gen 4, pripadne gen 3 s navlekom Hogue. Ak mas male ruky kup gen 4 a daj tam najmensi grip. Ak mas priemerne velku ruku, ber gen. 3, tato generacia ma ovela ale naozaj ovela lepsiu spust.
Naposledy upravil/-a cubitko v 03 Máj 2013, 12:04, upravené celkom 2 krát.
Ak chces pistol,kup G-17. Ak chces kompromis,rozmyslaj nad 19,26... U Glocka neni pri noseni problem jeho vyska ci dlzka,ale hrubka. A ta je rovnaka pri 17,19 aj 26. 17ka je pri strelbe kludnejsia a hmotnostne su medzi jednotlivymi modelmi minimalne rozdiely.
Samozrejme hovorim o modeloch Glocku v kalibri 9Luger. Ak casom zistis ze "nutne potrebujes" nieco vykonnejsie,Glock v Lugri lahko predas.
Samozrejme hovorim o modeloch Glocku v kalibri 9Luger. Ak casom zistis ze "nutne potrebujes" nieco vykonnejsie,Glock v Lugri lahko predas.
-
inspiring_austin
co ja viem, ja s 19-tkou nastrielam rovnako dobre ako s 22-kou, ale ked som sa tak zamyslel nad tym naco ju hlada, tak aj ja odporucam G17 a nie G19. Na to obcasne zobratie zo sebou na opasok tych par cm pazby nehra rolu.
Urcite ale do ceny novej pistole zapocitaj vymenu mieridiel, to je prva vec co treba s Glockom spravit.
Urcite ale do ceny novej pistole zapocitaj vymenu mieridiel, to je prva vec co treba s Glockom spravit.
-
inspiring_kare
tak snad odpoviem na kazdu otazku co ste mi polozili - takze moja vyska cca 174, vaha 75, v celku vysportovana, no nie uplne, proste tlusty niesom, co sa tyka nosenia tak by som ju moc zas nenosil, hladne tu cestu na strelnicu, inak moc neocakavam ze by som ju mal niekedy nosit dlhsie, napriklad par hodin, na dlzke, hrubke, vahe mi da sa povedat teda nezalezi. ide mi hlavne o zdokonalenie sa v strelbe co sa tyka vyuzitia v mojom zamestnani a ci uz sutazenie - to je otazkou teraz, zalezi na tom ako mi to pojde, na strelbach som strielal z CZety starsej ako som ja sam a nastrielal som 92 bodov, na simulacnom centre 93 bodov v mierenej strelbe, takze nehovorim ze som expert ale tak mozno tam nieco bude 
Dovolím si nesúhlasiť.cubitko napísal:Urcite ale do ceny novej pistole zapocitaj vymenu mieridiel, to je prva vec co treba s Glockom spravit.
Súhlasím, origo glokácke mieridlá v porovnaní s niečim kvalitným stoja za starú belu, ale strieľať a trafiť sa s nimi v pohode dá.
Aby bolo jasno - ja netvrdím, že mieridlá na Glocku si nezaslúžia výmenu, len by som to nestaval takto ako nevyhnutnosť.
Lebo po takýchto radách začnú obvykle nováčikovia namiesto trénovania streľby tunovať zbraň, čo je imho nem dobrý postup.
yarco ma pravdu,zbytočne začinajucim strelcom mutit hlavu vecami o ktorych nemaju sancu,je im to aj zbytocne.Mne sa na glocku pačili klasicke hrube mieridla lebo svoj učel plnia,jedina vec co som vzdy urobil ze som ich vymenil za ocelove origos od glocka.Ale pokial nebude makat na strelnici denne,dalej ho stale nosit posluzia aj plastove.Glock je vyborna zbran,ma moj rešpekt,ale stavat ho do pozicie ze odpali a zožere to co nie ine zbrane je dost zavadzajuce.Bezna komora na CZ alebo K-100 je tak volna ako zodrata....
Mam osobnu skusenosti pri troch glockoch ktore som mal ,že maju uzsiu komoru ako ine zbrane,neraz som tlacil naboj tyckou spredu.Glock je zbran na nove strelivo,zle prebite alebo zazehlene naboje mu moc nešmakuju.Ale to su iba naše okrajove pripomienky a osobne skusenosti.
Nam zase Afganov Glock zozral strelivo ktore nechcela ani Stanova-predtym Borisova/Bodova vystrielana komora na K100 a z mojej Shadowky sme ho museli davat von kurva ze silou
... na druhu stranu Afganov glock je riadne vykloktany, to je pravda. Na tretiu stran moj G22 zozral kadejake polozazehlence, ktore Kvidove TS-ko zasadne odmietalo. Ja by som to zhrnul, ze Glock je vykloktanejsi uz od vyroby a casom sa to len a len zlepsuje... ci zhorsuje?
PS: Mieridla Glock by som na takom polostrelnicovom speciale vymenil za Glock tritia a hotovo.
PS: Mieridla Glock by som na takom polostrelnicovom speciale vymenil za Glock tritia a hotovo.
-
inspiring_swanson
mieridla na glocku seru aj mna, mam TFOcka na 26tke a 31tke, ale uz dlhsiu dobu mam na 17tke len klasiku a striela sa s nimi presne - rozdiel oproti inym mieridlam v presnosti nejaky dramaticky nevidim. Ich nevyhoda z pohladu nosenia - niesu tiritiove, a kedze su z plastu, lahko sa opotrebovavaju. Ale glockacke kovaky kupis za par eur. Situaciu nesvietiacich mieridiel zatial riesim baterkou na zbrani - pri jej zapnuti vidis obrysy mieridielyarco napísal:Dovolím si nesúhlasiť.cubitko napísal:Urcite ale do ceny novej pistole zapocitaj vymenu mieridiel, to je prva vec co treba s Glockom spravit.
Súhlasím, origo glokácke mieridlá v porovnaní s niečim kvalitným stoja za starú belu, ale strieľať a trafiť sa s nimi v pohode dá.
Aby bolo jasno - ja netvrdím, že mieridlá na Glocku si nezaslúžia výmenu, len by som to nestaval takto ako nevyhnutnosť.
Lebo po takýchto radách začnú obvykle nováčikovia namiesto trénovania streľby tunovať zbraň, čo je imho nem dobrý postup.
Osobne odporucam pri strelnici zacat 17tkou - nosit sa to da tiez, a potom ked ta v lete bude hnevat vycnievajuca pazba, alebo sa ti to bude zdat velke, kupis 26tku.
Budes mat kompatibilne zasobniky, kompatibilne puzdra (17tku das do puzdier na 26 ak budu dole otvorene, 26tku do puzdier na 17 tiez ale tak budu zbytocne velke). glock 17 + 26 je fakt skvela kombinacia.
Cubitko - Inak co sa tyka spuste na 4. gen, ja vam neviem. Ano je ina, ma este doraznejsi reset ako 3. je aj troska tazsia ale nemenovany uzivatel tohto fora mi z tej spuste spravil hotovy zazrak a da sa s tym strielat pomaly full auto. Patrim medzi ludi co neodradzaju od 4. gen. Nic zle na nej nie je a ak sa vam nechce trapit so stipplingom, urcite chodte do 4. gen.
17ka je na nosenie v pohode. Sak aj tak poznam dost ludi,co v 19ke nosia zasobnik s +botkou. Ja nosim v pohode za gatami 34ku a zvladam to.
Origo plastove mieridla maju tu dobru vlastnost,ze sa z nich neosucha farba. Na mojich tritiovych su uz hrany tak osuchane ze sa velmi tazko bez zaciernenia striela mierenka.
Origo plastove mieridla maju tu dobru vlastnost,ze sa z nich neosucha farba. Na mojich tritiovych su uz hrany tak osuchane ze sa velmi tazko bez zaciernenia striela mierenka.
Ak ti vyhovuje ten tvar a široká mucha, origo Glock tríciové by mali vyhovovať. Tvar +/- rovnaký, kovové, bez toho otrasného bieleho rámčeka na cieľniku (ktorý začierňujem fixkou) + trícium.Lukee1811 napísal:Ich nevyhoda z pohladu nosenia - niesu tiritiove, a kedze su z plastu, lahko sa opotrebovavaju.
Mám ich na dvoch Glockoch, nie je to síce úplný ideál, ale žijem s tým vcelku spokojne
A áno, kombinácia G26/G17 či v mojom prípade G26/G19 je skvelá. Predovšetkým kvôli jednotnosti ovládania a kompatibilite puzdier, tá je na nezaplatenie.
-
inspiring_kare