ZILINA pistol + puska

Pridem?

Hlasovanie ukončené 28 Apr 2013, 11:48

ANO
10
50%
NIE
10
50%

Celkom hlasov: 20

matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years

Príspevok od používateľa matus69 »

organizacia preteku nebola dokonala, ale taku tvrdu kritiku si organizatori nezasluzia.
Pekne sme si zastrielali. Ked sa bude organizovat dalsia puskova sutaz, rad pridem.

PS: absolutne nic v zlom, ale ked trafim na jednom stage 3x do noshoota, tak idem so sklonenou hlavou dozadu rozmyslat co som robil a preco som pokazil, a nie sa vadit s rozhodcom...
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

Bohuzial cele to bolo inak ako pise cubitko, resp. zapletka ma pointu inde: najvacsiu rolu zohrala malichernost a jesitnost toho Cecha. Pritom s jeho vykonom mohol kludne nad tym mavnut rukou/ak by mal trochu iny rozmer a nebol tak uzkoprsy, resp. ipsc indoktrinovany/ a naozaj by to s tym prstom v zadku dohnal na dalsich stanovistich s prehladom. Takto nam novacikom ukazal ako sa chlapci hadaju o hlinene gulicky. smutne
cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

chalani... dobehol , nedobehol, ked je raz rozhodca totalne neschopny a pokazi vyhodnotenie a nasledne sa este aj hada, ze je to v poriadku, lebo aj zlava aj sprava okolo nonshootu boli terce, tak sa mozu pocitat az 4xPT. ( totalny megafacepalm ), tak je chyba na strane organizatora, ze si ho tam na ten stage dal.
Este raz hovorim, pravidla su pravidla a pri spore+pochybeni rozhodcu je automaticky nariadeny reshoot.

Pravidla sa maju dodrziavat do bodky hlavne preto, aby mali vsetci rovnake podmienky... a nieze hentomu odpustime to, hentomu zase tamto a tomuto jebneme o jedno PT navyse, sak on to dozene.
niko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

Inak sranda, ze tu vsetci argumetujete, ze to bola "len" Level I. Pretoze ta sutaz v sobotu bola podla stranky organizatora Level II. To co neviete na jake sutaze chodite ? :lol:
Naposledy upravil/-a niko v 02 Máj 2013, 10:06, upravené celkom 1 krát.
inspiring_austin

cubitko napísal:chalani... dobehol , nedobehol, ked je raz rozhodca totalne neschopny a pokazi vyhodnotenie a nasledne sa este aj hada, ze je to v poriadku, lebo aj zlava aj sprava okolo nonshootu boli terce, tak sa mozu pocitat az 4xPT. ( totalny megafacepalm ), tak je chyba na strane organizatora, ze si ho tam na ten stage dal.
Este raz hovorim, pravidla su pravidla a pri spore+pochybeni rozhodcu je automaticky nariadeny reshoot.

Pravidla sa maju dodrziavat do bodky hlavne preto, aby mali vsetci rovnake podmienky... a nieze hentomu odpustime to, hentomu zase tamto a tomuto jebneme o jedno PT navyse, sak on to dozene.
cubitko a ty snad vies, ze vysledky sa robia pri pocitaci a nie na strelisti :D
/sranda/
inspiring_tereshkova

Príspevok od používateľa inspiring_tereshkova »

Akýkoľvek pretek sa skladá z dvoch subjektov:

1 - organizácia preteku (stage, zázemie, helperi, ...)

2 - rozhodcovia (počet, kvalita, ...)

Pokiaľ je všetko zosúladené a každý si robí svoju prácu na 100% je každý strelec spokojný.

Tento pretek bol podľa pravidiel IPSC - čo znamená, že tieto pravidlá sú záväzné a musí ich poznať strelec a RO (RM, MD, SO), pričom RO dohliada nad ich dodržiavaním. V prípade sporu rozhoduje RM, ale taktiež len podľa pravidiel IPSC. Myslím, že toto je známe každému, kto bol na tomto preteku, nakoľko v propozíciach je jasne napísané, že pretek je podľa pravidiel IPSC.

duros - abakan - je to pre vás tak nepochopiteľné, keď strelec požaduje dodržiavanie týchto pravidiel?

To že obhajujete organizátora chápem, skutočne môžme byť radi, že sa podujal na puškový pretek, ale činnosť RO (nie všetkých) proti pravidlám IPSC, na stage, sa nedá obhájiť a organizátorovi riadne zavarili.
duros
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

Nechcel som to komentovat ale , adresna kritika je na mieste ak sa tam nepouzivaju vyrazy ako totalne neschoppny a pod, glock34 je to zrozumitelne a jasne a nemozem nesuhlasit, ja som protestoval skor voci sposobu akym bola kritika podana, ale to je uplne jedno uz, kazdy ma nejake vyjadrovacie schopnosti a tie pouziva, ja som si len naivne myslel, ze existuje nejaka spolupatricnost strelcov vzajomna, ale asi zijem v rozpravke...
pretorian
prispievateľ
Registered for: 14 years 4 months

Príspevok od používateľa pretorian »

Mna by este zaujimalo, je to v poriadku ked kategoriu open vyhral pretekar strielajuci 9 luger? Hovorim o puskovom preteku aby nedoslo k omylu. Vdaka za vysvetlenie
cubitko
častý prispievateľ

Duros: vsetko by inak bolo v poradecku a len na take to zasmiatie sa pri kofole na najblizsom posedeni v streleckom kruhu, kebyze tam nieje pritomna ta arogancia zo strany p. Makuku. Ako fakt co je moc to je moc.

...arogancia je vseobecne zla vec a RO/RM ju maju duplom pred pretekom zamknut v klubovni.

PS: ten luger je v poriadku. Puska nema ziadne obmedzenie co sa tyka kalibru zbrane, iba faktora. V Ziline sa to naozaj dalo odstrielat s pistolovou razou, bolo to vsetko nablizko.
Používateľov profilový obrázok
pištoľníčka
prispievateľ
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa pištoľníčka »

squad na stagy 2 striela dalej, lepici su na stagy (co ja viem ci sli, ci sa vracali z lepenia), chalanisko na palebnej care obtahuje pri rozhodcovi zaver a jeb ho... leti leti vsetko leti, co ma kridla vsetko leti,naboj z komory leti. Tak tu sa uz prestavame smiat, ze sanka dolu sefe. Deka ale neni, asi dosli, alebo su zamknute v klubovni. Vsetci su ale zdravy a zivi, ide sa dalej.
Akoze nedodrziavanie pravidiel, zle zaratanie bodov, jesitnost rozhodcu.... ok, clovek vidi vselico, ale toto je trosku viac ako strasne vela. Duros...ze je to prehnana kritika???!!! Mam chut si zahresit ako pohan...
Zas odtial potial, kamarati nekamarati, neviem kto tam rozhodoval, organizoval, ale su veci ktore e-e. To sa moze jedine vypomstit, obhajovat to.
pretorian
prispievateľ
Registered for: 14 years 4 months

Príspevok od používateľa pretorian »

Tak toto by som prosil blizsie vysvetlit, viem ze puska nie je obmedzena kalibrom ale faktorom moze mi niekto pravidiel znaly napisat o aky velky faktor ide. Niekde som pocul ze 223 z kratsej hlavne ako 14,5 palca by mala problem s faktorom preto sa mi to nezda ze by sa devina zmestila. Sorry ze obtazujem znalych.
PS: potom hura nakupovat karabiny v lugroch sak to je nebe a dudy proti 58.
U nas v klube ked prides s pistolovou razou si automaticky vyhodnoteny ako minirifle.
Viem ze je to dedinsky pretek ktory sklamal aj abakana co ma dost mrzy, kedze som ho
nakecal nie presnymi info sa ospravedlnujem.
cubitko
častý prispievateľ

Pretorian: je potrebny faktor 150. Na takej normalnej puskovej sutazi by ale mal s Lugrom problem, napriklad strelit nieco na 100-150 metrov s lugrom vyzaduje hodne slusne nadsadenie nad ciel, predsa len balisticka krivka 9x19 je uplne ina ako .223 remington.
Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Na slovensku ma s lugerom vyhrate.
Faktor 150 dosiahne s dlhou hlavnou a prebijanymi nabojmi bez problemovo.
Ale na normalnej puske (mimo SR) nedopluje.
Pred 2 rokmi nas s lugrom nahanal jeden srb v Hodoniciach na pistolovych parkuroch, ale ked prisiel na 180m a mal tam male popre, tak sa len prasilo 50m pred nimi i ked nadmieroval a tym padom nemohom ocakavat dobry celkovy vysledok.
S 10 palcovou hlavnou s 55gr strelivom nedosiahne faktor.
Tam treba laborovat tazsie gule, cize da sa, len to stoji podstatne viac a neni to ono.
inspiring_austin

pretorian:nic sa neospravedlnuj,uz ok,strelil som si,som rad,bola to moja volbaad puska v lugri:ja idem do toho.ivanova puska je parada a krasna praca.na sk a cz mi to bude uplne postacovat mat pusku v deviatke.
inspiring_austin

tak uz sa dostala tato sutaz aj na rozvrh VZ SADS, bude zabavy:D
http://sads.sk/index.php?session=&page=news&id_news=487
Napísať odpoveď

Návrat na "Súťaže"