Postup získania ZP skupiny A

Používateľov profilový obrázok
Vaquero
moderátor
Dátum registrácie: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Mesi napísal:Cize potom plati teoria, poziadam si o sk. F a rozsirim bez dalsich okolkov a dovodov o sk. A. Moj sedliacky rozum mi hovori, ze je tam niekde chyba, ale zakony sa zase zdravym rozumom nutne riadit nemusia ;)
Áno, je tam chyba, ale iba v tom, že delenie ZP na skupiny nemá racionálne opodstatnenie.
pif paf
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 1 month

Príspevok od používateľa pif paf »

ivuso, ak si naozaj nevedel odpovede, tak si prosím znova o Áčko už nežiadaj.
TRI MESIACE.
- Nepotrebuješ znova nosiť nové potvrdenie od lekára ani psychológa ak tie čo si podal pri žiadosti o sk.A nie sú staršie ako tri mesiace.
- Kópie ti budú nanič ak budú od starších potvrdení ako tri mesiace. Ak nie, tak ich majú predsa založené v tvojom spise na oddelení.
- Ak ti zamietli sk.A, mal si dostať automaticky sk.B. Tebe snáď vôbec nevydali ZP?! Takýto prípad by som chcel (pri overenej osobe), to by som sa bavil.
Mesi
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

ivuso, tak nam to skus popisat, budeme mudrejsi. V kazdom pripade si nemal nechat ukoncit konanie so zamietavym stanoviskom, pretoze potom ano, treba ti nove potvrdenie.

EDIT: som to trosku presiel, takze si ziadal o A a F v okr. BA V s tym, ze ti to zamietli, ze nemas dostatocne odovodnenie na nosenie zbrane. V kazdom pripade aj keby si to nechal s takym odovodnenim a nedohodli by ste sa na sk. B, tak by si mal ist na skusky, pretoze ti nezrusili odovodnenie na sk. F, ci?
pif paf
častý prispievateľ

ivuso: ak si žiadosť o sk. A,F podal 23.januára, ty si to behom sto siedmych dní neuhral a oni ukončili konanie bez vydania ZP. Tak začínaš zasa od nuly.
Psychológ, lekár, žiadosť, skúška, zamietnutie, odvolanie, atď. ... Ak to nezvládaš sám, tak si zožeň právnika.
vmp
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa vmp »

ivuso: ocenujem tvoje odhodlanie, ale v BA V je lepsie ist na B,F a potom rozsirovat na A.
daredevil
prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 5 months

Príspevok od používateľa daredevil »

Ja som robil skúšky v januari, žiadal som o A,E,F, po absolvovaní skúšky mi predseda omisie piovedal, ťe mi A nedá, tak som šiel na odd ZaS a A som prepísal na B a ZP mám. Traz som dal žiafosť na A a mám s tým tiež probléy ale chlapci odtialto mi v tom pomáhajú. Dali mi B,E,F a žiadne nové veci odo mna nechceli, a ani teraz pri rozširovaní. Ak si urobil skúšky tak ti mali dať aspoň to F , ak nie tak musíš zčať znovu.
eager_hypatia

Príspevok od používateľa eager_hypatia »

Ahojte,
teraz som sa vrártil z policie v NR a chcú odomňa odôvodnenie nosiť zbraň vo formáte A4 /nedrbe im náhodou.
Pani mi povedala, že ak im nebude odôvodnenie stačiť dajú mi len B.
Máte s tým niekto skúsenosti čo im mám napísať na A4.
Mesi
moderátor

V tejto teme uz o tom bolo popisaneho dost, mas 2 moznosti:
  • tazsia cesta: - podas ziadost bez nejakej A4 s tym, ze budes trvat na pisomnom odovodneni, odvolas sa na spravny organ, atd.
    lahsia cesta: - podas ziadost len na B a po spraveni skusky si das rozsirit ZP o sk. A podla §22.
Pri lahsej ceste zaroven neriskujes, ze konanie o vydanie ZP bude ukoncene s, pre teba, negativnym vystupom a nasledne si budes musiet zopakovat vsetky tie platene procedury.
Naposledy upravil/-a Mesi v 05 Mar 2014, 10:06, upravené celkom 1 krát.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Existuje aj stredná cesta:
- podáš žiadosť na A a priložíš aj nejakú tú A4-ku, či už to bude len slovná úloha alebo nejaké čestné prehlásenie, potvrdenie od zamestnávateľa a pod. No a potom sa uvidí, čo z toho bude...

Nebudem tu posudzovať, či je to cesta lepšia alebo horšia než tie zvyšné dve, ale je to reálna možnosť a mnohým už v praxi zafungovala.
Mesi
moderátor

Ja by som osobne nesiel cez vymyslanie nejakych bajok, clovek zbytocne sa zamota, potom vysvetlovat, preco, ako a tak... nemal by som na to nerv. Asi aj kvoli tomu, ze patrim k exotom, co sa striktne drzia zasady neklamat. :)
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

yarco napísal:slovná úloha alebo nejaké čestné prehlásenie, potvrdenie od zamestnávateľa a pod.
Samozrejme nebola reč o žiadnom vymýšľaní si bájok či klamaní.
inspiring_edison

Príspevok od používateľa inspiring_edison »

to potvrdenie od zamestnávateľa je dosť diskutabilné, keď som žiadal o zbroják ja, bol tam týpek ktorý chcel A pretože často vozí firemné peniaze, bol odbitý s tým, že ochranu firemných peňazí si má zabezpečiť majiteľ firmy napr, súkromnou sbs-kou. Nepomohlo ani doloženie potvrdenia od majiteľa firmy. To len na okraj. Jaosobne A mám, som živnostník takže problémy s A ma našťastie obišli. Ako dopadol dotyčný to neviem, neviem ani ako zákon upravuje tieto situácie, nemôže si predsa majiteľ voziť všetko sám, resp. platiť sbs-ky hlavne ak má napr. 10 manažérov a každý vozí po služobkách napr. vzorky, elektroniku, často peniaze, dokumenty.....
inspiring_maxwell

Príspevok od používateľa inspiring_maxwell »

JurajM napísal:Ahojte,
teraz som sa vrártil z policie v NR a chcú odomňa odôvodnenie nosiť zbraň vo formáte A4 /nedrbe im náhodou.
Pani mi povedala, že ak im nebude odôvodnenie stačiť dajú mi len B.
Máte s tým niekto skúsenosti čo im mám napísať na A4.
Ja som pred casom absolvoval v NR s podobnym pristupom PZ. Zvolil som strednu cestu o ktorej pisal Yarco
yarco napísal:Existuje aj stredná cesta:
- podáš žiadosť na A a priložíš aj nejakú tú A4-ku, či už to bude len slovná úloha alebo nejaké čestné prehlásenie, potvrdenie od zamestnávateľa a pod. No a potom sa uvidí, čo z toho bude...
Akurat, ze som im rovno povedal, ze nech zabudnu na A4 a dopisal par vetami priamo do ziadosti (prip. si najdi niekde moje starsie prispevky v tejto teme, myslim ze som to tam popisoval) Zakladom samozrejme bola ochrana zdravia, zivota a majetku ...
pif paf
častý prispievateľ

ivuso: si v nesprávnej téme.
Odpoveď nájdeš v príslušnej téme:http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
Nemusíš vedieť čísla paragrafov, ani ich doslovne vedieť odrecitovať, ale musíš im preukázať na skúške že tým paragrafom rozumieš a vieš ich aplikovať do praxe.
Naposledy upravil/-a pif paf v 27 Máj 2013, 18:09, upravené celkom 1 krát.
Mesi
moderátor

ivuso napísal:Musím vedieť všetky paragrafy naspamäť ?? Ide mi napr o to, že či sa ma môže policajt na skúške spýtať napr. "podľa akého paragrafu bude posudzovaný tento prípad". Či proste musím vedieť paragrafy od slova do slova aj s ich označením ?
Nie nemusis, to co sa policajti mozu pytat su len doplnujuce otazky, kt. smeruju k odpovedi.
Pozri si vyhlasku (555/2003 Z.z. - Vyhláška Ministerstva vnútra Slovenskej republiky), kde najdes dalsie mozne odpovede na otazky ohladom skusky

P.S.: toto je trosku OT, ja by som to presunul :)

pif paf: si rychly :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"