Glock a prebijane strelivo

elegant_tu

Glock a prebijane strelivo

Príspevok od používateľa elegant_tu »

Ahojte, vela krat som cital ze do glocku sa nema pouzivat prebijane strelivo. Vie mi niekto povedat ci je to pravda alebo nie? aj s argumentami poprosim. ano nie si mozem aj sam vymysliet
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

tak si vymysli preco sa neda strielat a mas odpoved /nic v zlom
elegant_tu

Príspevok od používateľa elegant_tu »

electron napísal:tak si vymysli preco sa neda strielat a mas odpoved /nic v zlom
Fakt dakujem za inteligentnu odpoved. preco sa neda strielat som uz uviedol. pretoze od vyrobcu po casopisi to uvadzaju ze do glocku sa nema pouzivat prebijane strelivo.
Používateľov profilový obrázok
spherixis
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years 2 months

Príspevok od používateľa spherixis »

Zalezi na laboracii. Mudri ludia strkaju do Glocka prelaborovane naboje a potom vesaju fotky popukanych pistoli na internet. To je to, co si urcite videl a preco kladies tuto otazku. Sam som strielal s niekolkymi druhmi prebijancov, stale normalne nalaborovanych a nebol problem, jedina zadrzka, nic.

Poviem to celkom jasne. Vsetky taketo clanky a dobre rady vo forach zabudaju dodavat, ze prebijancami mylsia nezname strelivo, ktore nevies odhadnut a preto ho pre istotu do zbrane nestrkaj. Toť vsio. :D
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Knoko, ak si náhodou čítal čosi aj o potrhaných Glockoch v .40 SW či .45 ACP, ktoré doplatili na strieľanie prebíjancov, zrejme tam nechýbala aj zmienka o tom, že to bolo "reloaded ammo of uncertain origin", čiže prebíjance "nejasného pôvodu", pri ktorých si nemal istotu, ako sú laborované a tiež ani to, koľkokrát predtým bola použitá nábojnica. Ja síce do HK prebíjance nepchám, ale určite to nie je strachom, že raz tam jeden dám a ono mi to odtrhne pacičku.
:lol:
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa R »

knoko: pokial si ich robíš sám a neurobíš pri tom chybu, alebo kúpiš prebíjance od niekoho kto má na to licenciu, tak sa nemá čo stať. Čarovná formulka v manuále o prebíjancoch a strate záruky je iba alibizmus výrobcu. Pokial G striela tak nič nemá vplyv na presnosť a funkciu, ak sa rozpadne tak je to podla výrobcu používaním nekvalitného streliva :) Hlava22...
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Presne ako pisu chalani.
Ak nepoznas strelivo nepchaj ho do zbrane.

Ja som sa tak kopol 2x a nastastie bez nasledkov.
Prvy krat som napchal do Kacky L7A1 strelivo ktore vytvara skoro dvojnasobne tlaky na ake sa bezne testuje zbran a Kacka vydrzala 50 ran a striela bez poskodenia dalej.
Druhy krat mi do Kacky znamy napchal nejake stare vojenske a nabojnicu sme museli vyrazat cez hlaven.
Dakujem stacilo.
U Kacky strach nemam ma hrubu hlaven a zaver frezovany z kusa zeleza.
Glock je technologicky ina vyroba.

Ak pouzijes prebijance napr. Aresy a ak ti sposobia skodu nasledky znasa predajca ci vyrobca streliva.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Len doplnim:
Na tuto temu uz bola debata niekde tu alebo na GP fore.
Ak si dobre spominam, jeden zo zaverov bol, ze ak ti po nehode nezostane v hlavni strela alebo nabojnica, vyrobca bude mat realny problem dokazat, ze bolo strielane prebijane strelivo a tym padom neplati zaruka.
Gunslinger
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

knoko: Skus pozriet napr.:
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=456

tu je co som k prebijanym do Glocku napisal tam:

Nie ze by som sa chcel zastavat Glocku (aj ked dva z nich vlastnim), a je pravda ze nie vsetky glockovske manualy obsahuju suvisiace upozornenia, ale treba zvazit dve podstatne veci (podotykam ze s hunterovym problemom to moze ale aj vobec nemusi suvisiet):

1. Pri prebijanych nabojoch sa vacsina podobnych problemov vztahuje na dvojitu davku - ked clovek omylom do nabojnice nasype prach dvakrat. Pokial clovek nepouziva prach ktory je velmi objemny a druhou davkou by sa zacal sypat von, pripadne nepouziva nejaky kontrolny senzor (volitelny doplnok k Dillonu 650ke a pod.), tak sa tomu zvycajne raz za cas nevyhne. Strelec si to nemusi ani vsimnut a vacsina hlavni takuto zdvojenu davku prachu prezije bez ujmy (vid. tormentacne skusky a pod.), ale predpokladom je ze hlaven je relativne cista a v dobrom stave.

2. Glockovske hlavne s polygonalnym vyvrtom su velmi citlive na pouzite strely. FMJ strely su idealne, daju sa samozrejme pouzit aj ine typy, ale akekolvek strely ktore zanechavaju znacne zvysky olova v drazkach su potencionalnym hazardom. U nas sa na prebijanie pouzivaju rozne strely a malokto tu peknu (zvycajne aj farebne nalakovanu) strelu rozreze a zistuje ako a z coho je zlozena. Naprosta vacsina pripadov roztrhnutia glockovskej hlavne ktore su opisane na nete bola sposobena pouzitim striel ktore zanechavali zvysky olova vo vyvrte, nedostatocnym cistenim, az hlaven nakoniec praskla ked zanesenie toho vyvrtu presiahlo bezpecnu medzu, pripadne strelec pouzival rozne naboje (kombinoval prebijane a origos). Totizto ak clovek streli obycajny FMJ naboj/strelu z hlavne z ktorej bolo predtym strielane prebijancami ktore zaniesli vyvrt olovom (na to staci uz par ran), v hlavni vznika extremny tlak. Len dodam, ze zvysky olova z vyvrtu sa beznym olejom a mosadznou kefkou ci hadom uplne odstranit nedaju, na to sa zvycajne pouziva pripravok ktory ho najskor rozlozi chemicky a az potom sa pouzije bezne cistenie (kefkami, atd.). Aj ked sa olovenym ci nedostatocne platovanym strelam snazim vyhybat, aj pri beznych FMJ strelach sa hlaven casom zanesie, takze raz za cas pouzivam na cistenie aj Outers Bore Foaming cleaner (pena ktora sa necha hodinu v hlavni), a podobne produkty ma aj Hoppe's a x dalsich.

Cize pokial clovek striela s prebijanymi nabojmi z Glocka, ak hlaven cisti poriadne a pravidelne, nemal by mat problem. Ak ale hlaven poriadne necisti, pripadne strieda prebijane a obycajne naboje, je mozne (aj ked malo pravdepodobne) ze by problem raz mohol mat.

Gunslinger
inspiring_lewin

Príspevok od používateľa inspiring_lewin »

Ja dodám ešte to, že „neznáme strelivo, ktoré nevieš odhadnúť“ by si nemal pchať do akejkoľvek zbrane nie len do Glocku. Ja používam prevažne prebíjané od ARESu a úplná pohoda. Asi 400 rán bez akejkoľvek zádržky. Kamoš fičí na prebíjancoch už pár rokov pričom ich vypálil na tisíce a tiež žiadny problém. Čo sa týka spoľahlivosti, tak ako je na tomto fóre už veľakrát spomenuté. Glock nieje maznavý, zožerie všetko. :roll: Ak ide o presnosť, tak tá je na strelcovi. (pokiaľ nemáš samo navádzacie strely :D )
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Chcel som aj ja niečim prispieť ale neni k čomu Glockari ti to vysvetlili priam dokonale :wink: Viac len to ze glock je glock :lol:
inspiring_lewin

Už keď je o tom reč. Hrozí niečo podobné aj v prípade prebíjancov od aresu ktoré majú strely potiahnuté tym EPRX či ako to je? Myslím to, že by sa do drážok hlavne natieralo niečo a tým vznikal vysoký tlak. Prípadne aké iné nevýhody môžu mať tieto strely napr. ak po nich budem bez čistenia používať origo náboje atd.
Jack
moderátor

Janesk, mne to v ČZ funguje v pohode, striedam to jedna radosť a zatiaľ úplne OK. Myslím si, že ani v Glocku to asi nenarobí šarapatu. To by im ten G17 v Častej na strelnici musel roztrhnúť už 20-krát.
Dokonca mám pocit, že po nich zostáva podstatne čistejší vývrt ako po inom strelive. Čosi podobné uvádza aj výrobca a keď som to čítal, mal som z toho srandu. Potom som ale dal pár sto rán a mám pocit, že by na to mohlo niečo byť.
inspiring_lewin

Jack. Toto som asi potreboval počuť. Niečo podobné mi vravel predajca, (vraj menej zanášajú hlaveň), ale radšej si to ešte utvrdím, bo človek nikdy nevie. Gločík je ešte v podstate nový, tak s ním ešte robím ako keby bol z cukru . :D Dík za info.
Jack
moderátor

Janesk, nemáš zač. Ja len doplním, že pre každý prípad pravidelne striekam do hlavne Tetra Gun, čo je strašný sajrajt chemický, ktorý rozpustí hocičo. Možno aj plastový rám môjho HK, preto s ním narábam opatrne.
:lol:
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"