5. kolo Pohár LOS-SK (15. jún 2013, Čachtice)

Používateľov profilový obrázok
telra
častý prispievateľ
Príspevky: 2880
Registered for: 13 years 9 months

Príspevok od používateľa telra »

jedna poznamka ku stagom, konkretne stage c.3 (to s tym priatelom, strelba iba zo silnej ruky).
Navrhujem pri stavani stagov tie terce umiestnovat tak aby rozdiel vo vzdialenosti bol aspon 0,5 metra. pretoze tu som naozaj nevedel sa rozhodnut ktory je blizsie, mam pocit ze tam to bolo v jednotkach centiometrov a to sa skratka neda.
sano2
častý prispievateľ
Príspevky: 673
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa sano2 »

sorry, pokiaľ viem tak bolo cca 45 registrovaných strelcov a + rozhodcovia čo strieľali prematch, len traja ľudia nerozoznali vzdialenosti, všetci v jednom squade, zaujímavé. Ešte v tom squade bol jeden čo mal procku za poradie terčov, uvedomil si to po prvej rane sám. Zaujímavá je ešte jedna vec, je to strašne príjemné, keď sa ti na štart postaví človek, čo ešte nebol v situácii a už sa sťažoval, že nerozozná vzdialenosti. Rozoznal a keď som ho nechal ležať a opýtal som sa ho, či v pohode rozozná vzdialenosti tak nemal najmenší problém. Neviem či to nebol revino, nie som istý. Na prvom stagei padlo včera DQ, nič zaujímavé, ale nedostal ho strelec, ktorý strieľal ale strelec mimo situáciu, padlo za nešportové správanie. Nabudúce keď sa mi na štart postaví strelec, ktorý začne rozprávať o situácii a čo všetko je zlé a pod., dostanú všetci strelci v squade DQ za nešportové správanie čo odstrieľali pred tým strelcom.

Inak veľmi príjemný pretek, ďakujem všetkým za bezpečnosť, perfektnú atmosféru a hlavne pomoc pri rozoberaní stageov, neviem presne poďakovať menovite, ale určite chalani čo boli v káre so Zoidom plus ďalší. Je to príjemné keď človek na všetko nie je sám. VĎAKA!

Ak niekomu nevyhovovalo počasie, na budúce objednám asi niečo horšie :-D
lekar.t
občasný prispievateľ
Príspevky: 14
Registered for: 11 years 8 months

Príspevok od používateľa lekar.t »

Zdravím
opět jsem se divil co jsem schopen pokazit jak to pípne.
Situace proveřili všestranost střelce a jeho střelecké přípravy.
Tolik procedur jsem už dlouho nedostal a každá mě má něco naučit. :oops:

Děkuji za pěkný den na střelnici. :wink:
cubitko
častý prispievateľ
Príspevky: 1271
Registered for: 13 years 7 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Ja len dufam ze ste nechali vnutro budy so stenami, poprami a stojanmi v takom stave v akom bolo pred sutazou. Naposledy bol po Vas bohuzial bordel ako v tanku. Ja viem ze po sutazi je kazdy unaveny a chce to rozobrat co najrychlejsie, ale treba si uvedomit ze po LOS-ke nepride konec sveta... ale ved uvidim vo stvrtok. :?
sano2
častý prispievateľ
Príspevky: 673
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa sano2 »

Cubitko, za materiál sme boli zodpovední a prebral si ho Jano Didi, zásteny sú na mieste, kovy tiež a aj laty a stojany. Takže kľud. Nebol si na preteku, nemáš za čo rypkať tak sa budeš sťažovať na poriadok v búde? A to si tam ešte ani nebol.
Naposledy upravil/-a sano2 v 17 Jún 2013, 12:39, upravené celkom 1 krát.
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Toto bol môj prvý LOS-SK pretek, tak skúsim napísať pár poznatkov. Viem, že LOS nie je IDPA, ale jedno aj druhé je obranná streľba, tak nejaké to porovnanie je snáď OK. :) Podotýkam, že toto je čisto môj názor.

- Bolo by lepšie jednoznačne určiť ako sa rieši väčší počet naraz viditeľných terčov. Teraz to bolo rozdielné a až na brífingu sme sa dozvedeli či najprv riešiť každý terč jednou ranou a potom dostreľovať, alebo môžem hneď dvoma ranami. Na IDPA to bolo jednoduchšie a hlavne univerzálnejšie: ak vidím naraz viac ako 2 terče, tak riešim najprv jednou ranou a potom dostreľujem, inak riešim hneď dvoma ranami.

- Stage 2 (strelecká hra) mi nezapadal do filozofie LOS. Bol to určite veľmi zaujímavý a pekne postavený stage (trebalo ísť pomaly a rozmýšlať, rozdielny počet rán do rozdielnych terčov bol tiež fajn nápad), ale skôr hodný ako tréning čistenia budovy pre SWAT než pre bežného strelca-civila.

- Čo sa mi ale vyslovene nepáčilo, bolo hodnotenie pri stage 2 (Agger to môže potvrdiť na základe môjho komentára ;)). Ak som správne pochopil, dôvod tých množstva prociek bol bod 37h: "celkom chybný postup pri riešení situácie + 3 sek. za každý hodnotený výstrel". V tomto prípade mi to teda veľký zmysel nedáva. Keďže tam nebol jednoznačný postup riešenia (napr páska), tak to, že sa nepozriem do každého kúta by som za "celkom chybný postup" neoznačil, to sa hodí na situácie keď riešim vzdialený terč skôr než blízky. Mohlo sa to kľudne brať ako klasické neriešenie terča, teda 2-3-4x miss + 1x procka (ak je to prijateľné pri bežných stage-och, tak prečo nie tu?). Ak to malo symbolizovať to, že ma ten zabudnutý bad guy strelí do chrbta, tak sa mohlo rovno spraviť to, že po vynechaní jedného terča ma rozhodca zastaví, že game over, dostal si to do chrbta. Ešte by to nebolo až také zlé, keby sa dalo vracať. Napr ja som na konci vedel, že som nejaké terče vynechal; síce som ich nerátal, ale minul som menej ako 12 nábojov čo bolo určite málo.

Týmto prosím všetkých zainteresovaných, aby to nebrali ako rýpanie, ale ako konštruktívnu kritiku.
Používateľov profilový obrázok
revino
prispievateľ
Príspevky: 264
Registered for: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa revino »

sano

este si ma nezazil, ked sa stazujem. to som neznesitelny curak.
po reakciach predchadzajucich strelcov, som len podotkol, ze by bolo lepsie davat medzi tercami vacsie rozostupy, aby bolo jednoznacne, ktory je blizsie a ktory dalej.
pride nelogicke riesit terc vzdialeny dajme tomu 5m, potom preniest o 45° na terc, ktory je vzdialeny 6m a opat sa vracat o 43° na terc vzdialeny 7m.

zvysok postrehov zhrniem v blizkej dobe
Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Príspevky: 4235
Registered for: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa Rasto »

sano2 napísal:Cubitko, za materiál sme boli zodpovední a prebral si ho Jano Didi, zásteny sú na mieste, kovy tiež a aj laty a stojany. Takže kľud. Nebol si na preteku, nemáš za čo rypkať tak sa budeš sťažovať na poriadok v búde? A to si tam ešte ani nebol.
Sano dovol mi to vysvetlit, ked so ta nezastihol na telefone.
Tie veci co pouzivate na spravenie sutazi a beriete z budy nespadli z neba a patria obcianskemu zdruzeniu=klubu=nam.
Pracne sme ich vyrobili ci zakupili z klubovych penazi a snazime sa ich udrzat prevadzkyschopne pre ucely klubovych zalezitosti ci uz treningu, alebo organizovania sutazi.
Cize nas netesi, ked ich vytiahneme pred sutazou a namiesto ich pouzitia ich opravujeme a vyradujeme na "neopravitelne na strelnici" a clenovia klubu ich opravuju za vlastne prachy doma ci v praci pre dobro veci.
Mame doslovne instrukcie ako mame narabat so zverenym materialom a vsetko hlasit predsedovi klubu, ktory si uz poriadok vymoze.
Takze pre vas ako prespolnych by malo platit "ake si poziciam take vratim" ci dokonca este lepsie, aby som nenarazil na neochotu ci nevolu dalsej spoluprace.
Takze s cubitkom si tu budu pozrieme spolu a poviem ti realny stav.

PS pocuvajte trefne i netrefne poznamky ucastnikov preteku a zoberte si z toho co vas posunie spravnym smerom a to, ze to robite pre strelcov a z casti tak trosku i pre seba ;-)
sano2
častý prispievateľ
Príspevky: 673
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa sano2 »

Rasťo, ako sme už spolu volali a som ti to trošku vysvetlil, napíšem to aj sem verejne.

LOS-SK si strelnicu prenajalo a aj za to patrične zaplatilo, časť nákladov bol prenájom strelnice, časť bol prenájom Vášho (aj môjho, som členom ŠKP-TN) vybavenia. Búdu som aj s bordelom prebral od správcu a aj som mu ju odovzdal - bez zistených nedostatkov. Čiže ak sme náhodou NECHTIAC niečo prestrelili, polámali či inak poškodili tak by to mal po nás napraviť správca, ktorý nám to prenajal a po nás prebral. Ale každý, kto ma pozná, vie že nič zbytočne neničím a nelikvidujem a viem si priznať keď niečo poseriem. Takže bordel som naposledy nenechal, ak sa niekomu zdá, že áno, tak nie väčší ako keď som búdu prebral. Prípadne tam možno vznikol neskôr iným pričinením ale určite nie naschvál z našej strany.

Inak určite chceme zachovať dobré vzťahy a na strelnici v čachticiach chceme pôsobiť aj naďalej. Z mojej strany túto tému uzatváram a končím. Nemienim sa tu hádať o p***** ani s Rasťovím tohtoročným kamarátom Cubitkom :D ani s Rastíkom ani s nikím iným.

Píšte kritiku k súťaži a nie k búde. Môžete aj chváliť.
inspiring_rubin

Príspevok od používateľa inspiring_rubin »

V prvom rade vdaka za sutaz,
po debate medzi strelcami sa mozeme len zhodnut ze si kazdy uzil kopu srandy, naucil sa v com ma medzery a Oskar vsetkym trochu si pripiekol chranice oci a usi na lebke :) aj ked niektore stage (#3) boli dlhsie, ale o to zabavnejsie, spokojnost medzi ludmi prevladala.
Niesom ale sam, kto sa pozastavil nad vysledkami sutaze. Zaciatocnici sutaze (a ze nas nebolo malo) maju svoju znacku a mozu sa tak lahko porovnat s predchadzajucim pretekom a skusenejsimi strelcami. Mnoho ludi vokol mna ale zarazilo, ze rovnako nie su oznaceni aj rozhodcovia, resp. ludia ktori sa podielali na stavani alebo organizovani preteku.
Nik im nechce zazlievat kus roboty, ktorou sa zapricinili o paradnu sobotu pre nas vsetkych, alebo ich podozrievat ze cielene vyuzili svoje postavenie a vedomosti o ostagoch v prospech lepsieho vysledku. Ja (a vela kolegov s ktorym som po preteku prekecol) by sme uvitali, keby napr. rovnako ako pri zaciatocnikoch (Z) bola znacka aj pri rozhodcoch ci organizatoroch (R). Rozhodne im nik nechce upriet ucast na sutazi alebo radost zo zasluzeneho umiestnenia, no prinajmensom zvlastne posobi, ked si vacsinu cien prevezmu medzi sebou prave organizatori a rozhodcovia sutaze.
Znovu, nechcem znevazovat ich pracu, strelecke schopnosti a snahu pripravit co najlepsi pretek, tiez si myslim ze by si vsetci mali mat uz len kvoli tej namahe moznost si zastrielat vramci poradia ale prinieslo by to trochu prehladnosti vo vysledkoch medzi statnych.
Za paradny pretek dakujem a na dalsi si brusim zub.. naboje. :D
matus69
častý prispievateľ
Príspevky: 1898
Registered for: 12 years 2 months

Príspevok od používateľa matus69 »

dakujem
Naposledy upravil/-a matus69 v 06 Nov 2014, 21:55, upravené celkom 1 krát.
cubitko
častý prispievateľ
Príspevky: 1271
Registered for: 13 years 7 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Revino: v tom prenasani s tebou absolutne suhlasim, hentak mavat so zbranou nema s pripadnou realitou absolutne nic spolocne, ale je to sutaz a pravidla su proste pravidla. Mozno nie najstastnejsie napisane, ale platia pre vsetkych rovnako.

Krupitch: na popredne miesta rozhodcov v LOS si proste musis zvyknut. Ono nie zeby strielali o triedu lepsie ako my ostatny (bez urazky), ale vysledok v LOS je z 80% zalozeny na procedurach, respektive ich absencii. Rozhodca vie kde sa coho ma vystrihat, aby proceduru nedostal (aj ked stane sa aj im). Mna napriklad minule stalo vitazstvo moje presvedcenie, ze za rukojemnikom sa da kryt :) .... cink 2 procedury.
agger
častý prispievateľ
Príspevky: 1287
Registered for: 14 years 3 months

Príspevok od používateľa agger »

Krupitch: stage som videl rovnako prvý krát keď som vošiel po pípnutí timera za zástenu ako ostatní strelci. Strieľal som prematch pred hlavným pretekom pod väčším stresom, aby sa to stihlo. Skôr nevýhoda ako výhoda. Prociek a missiek požehnane. Vytiahol ma čas a presnosť keďže si pri každom stagi predstavujem že ide o život mojim blízkym.

"Speed's fine, but accuracy is final. You can't miss fast enough to win."
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Príspevky: 4842
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa yarco »

krupitch:
Len poznámka k tomu označovaniu:
Už samotné Z-ko nehovorí nič o výkonnosti strelca, označuje ako sám píšeš "začiatočníkov súťaže", t.j. osoby, ktoré sú na svojom max. treťom preteku LOS (a označia to na scoresheet-e).
Môže to byť čerstvý držiteľ ZP alebo majster SR v IPSC.

Zaviesť označenie R (ako Rozhodca) podľa mňa nemá zmysel.
Buď rozhodca odstrieľa pretek v súlade s pravidlami a nie je dôvod ho nejako označovať alebo ho odstrieľa mimo rámec pravidiel a vtedy nemá byť hodnotený alebo má schytať DQ. Nič medzi tým.

Btw. nie všetkých rozhodcov a organizátorov nájdeš vo výsledkovej listine, možno tušíš prečo. Agger už naznačil odpoveď...

A áno, už aj rozhodca dostal na LOS-e DQ, nie je to len sci-fi. Takisto procedúry sa nám nevyhýbajú, len si možno dávame trocha väčší pozor, nakoľko aspoň zbežne poznáme pravidlá hry :wink:
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Príspevky: 4842
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa yarco »

elado:
Na tesanie do kameňa si to napísal trocha príliš dlhé :wink: , ale plne súhlasím.

Fixovanie sa na "výsledok" namiesto "učenia sa" a "zážitku" robí viacerým strelcom šarapatu v hlave a kazí im ako výkon tak aj ten pôžitok z hry, ktorý by imho mal byť prvoradým.
Keby bolo po mojom, kľudne by sa LOS strieľal ako nesúťažné podujatie, ale chápem, že jeho atraktivita pre väčšinu by tým asi dosť poklesla.
Napísať odpoveď

Návrat na "Súťaže"