4.generacia glocku

Používateľov profilový obrázok
NASTY
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NASTY »

rozdiel je aj vo vratnej pružine, ale neviem či je cítiť rozdiel, ja ti to poviem tak, že ja som kupoval gen.4 len preto že mám malé ruky a viac mi sedí, nakoľko bez tých pažbyčiek je menšia rúčka ako na gen.3 asi toľko. Ak máš veľké ruky stačí gen.3. Treba si to chytiť do ruky čo ti viac sadne a rozhodnúť sa podľa toho
matus69
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years

Príspevok od používateľa matus69 »

rozdiel je aj v spusti, ktora ma na mostiku spuste taky hrbol, ktory robi spust este "glockovejsou" ako ma gen III - v negativnom zmysle slova.
Ako bolo povedane, tak gen IV je vhodnejsia pre mensie ruky. Ma omnoho drsnejsiu pazbu, co pomaha v uchope, ale zasa pri noseni iwb to dost skrie kozu, na rozdiel od gen III, ktora je hladka (ale pritom tiez sa dobre drzi)

treba si to vyskusat. Ak ti bude vyhovovat drzanie gen III, asi by som siel skor do nej. Najvacsie negativum na gen III je podla mna maly vypustak zasobnika, ale to sa da poriesit.
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Jemny rozdiel je aj v geometrii tiahla, ta sa hlavne podiela na menej "glockovatej" spusti, nez ma gen 4. Hrbol je uz len taky "bonus" k horsiemu chodu spuste. Tiez nove gen 4 (ale asi aj nove gen 3) maju taku novu super ficuru: spustova pruzinka sa na tiahlo nielen prevlecie cez dierku, ale po novom sa musi este zacvaknut do takeho vybratia. Ak sa nezacvakne, alebo odtial vyvlecie, tak sem-tam nepotiahne spust dopredu...

Zhrniem to: ak nemas malicke zenske ruky, ani ruky ako lopaty, zober gen 3. Pred kupou si ho nechaj rozobrat, pozri si ci nahodou tvoja gen 3 nema hrb na tiahle ( uz som videl aj na gen 3 ) a idealne aj pozri konektor, ci nema vyrez na spustovu pruzinu pod dierkou na prevlecenie... cim viac somarin navyse to ma, tym vetsia sanca ze to zlyha.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Ak sa niekomu chce, hoďte sem pls fotku toho "hrbolu", nech mám predstavu.

Príp. aj toho "výrezu", i keď ten si viem predstaviť, kde asi bude.

Ďakovala! :wink:
matus69
častý prispievateľ

Obrázok
inspiring_cohen

Príspevok od používateľa inspiring_cohen »

a naco tam vlastne davaju ten hrb ?
matus69
častý prispievateľ

aby to tlacilo na poistku uderniku presne v strede.
Peterko
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 4 months

Príspevok od používateľa Peterko »

Áno, má to akože zvýšiť spoľahlivosť stlačenia tej poistky. Len som akosi nikdy nikde nepočul, že bez tejto preliačiny by so spoľahlivosťou v tomto smere bol nejaký problém. Toto "zlepšenie" a "upgrade" mi pripadá také, že len aby R&D u Glocka obhájilo svoju existenciu a vykazovalo činnosť, pričom to skôr do***ali. Niečo také, ako keď politici prijímajú stále nové a nezmyselné zákony, bez ktorých všetko funguje lepšie, hladšie, rýchlejšie....
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Ten vyrez na spustovu pruzinu je tiez totalna blbost, v zivote som nepocul, zeby sa spustova pruzina z tiahla vyvliekla, maximalne praskla. Zato ak to tam nezacvaknes a nosis bez naboja v komore, moze ta pri ohrozeni zivota cakat "nadherne" prekvapenie. Obtiahnes, namieris a zrazu zistis, ze spust ostala v zadnej polohe... ja proste R&D oddelenie Glocku milujem.
yarco
moderátor

V rámci zachovania aspoň "zrnka objektivity" to zase nestavajme tak, že ak nikto na slovenskom WF o problémoch nepočul a nečítal, tak žiadne neexistovali.
Spomínané R&D má k dispozícii predsa len trocha onakvejšie metódy a dáta na analýzu než my tu.

Čím netvrdím, že zrovna tieto zmeny na Gen4 sú zmenami k lepšiemu, len že nám jednoducho môžu chýbať určité informácie na objektívne zhodnotenie.
vanto
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa vanto »

Co je to R&D?
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

predpokldam research and development, i am right?
yarco
moderátor

Jo, výzkum & vývoj.
Peterko
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 4 months

Príspevok od používateľa Peterko »

cubitko napísal:[...] Tiez nove gen 4 (ale asi aj nove gen 3) maju taku novu super ficuru: spustova pruzinka sa na tiahlo nielen prevlecie cez dierku, ale po novom sa musi este zacvaknut do takeho vybratia. [...]
Vieš sem k tomu dať nejkú foto? Prípadne link na nejaké iné fórum kde sa užívatelia sťažujú na ten jav "nevrátenia sa spúšte" po vyvlečení pružinky?

yarco napísal:[...] Spomínané R&D má k dispozícii predsa len trocha onakvejšie metódy a dáta na analýzu než my tu [...]
Oni síce možno majú svoje overené metódy, ako hľadať chyby v konštrukcii Glocka, ale my tu zas máme fanaticky H&K-pozitívnych členov fóra. :lol: Keby taký ptoblém existoval, oni by nám o ňom určite povedali.
inspiring_cohen

Príspevok od používateľa inspiring_cohen »

mozete sem hodit este forku toho virezu. Ktori myslite . Inak podla vas rozmontuje mit en glock v obchode na poziadanie ?
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"