Mossberg 500 - drážkovaná hlaveň

friendly_robinson

Mossberg 500 - drážkovaná hlaveň

Príspevok od používateľa friendly_robinson »

Zdravím Vás, vie mi niekto poradiť akú muníciu strieľať z drážkovanej hlavne 12-ky brokovnice??? Kúpil som si Mossberg 500 12GA 24 inch rifled barrel a slugy z toho práve extra presne nelietajú a extréme špinia hlaveň nánosmi olova a olovenými stružlinami. Pri slugoch je presnosť zrovnateľná z hladkou hlavňou na 50 metrov. Má tu niekto takúto brokovnicu????
bus driver
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Ujo Mossberg pisu, ze treba pouzivat Sabot-style Slug. Hod do Wikipedie "shotgun slug", je to tam dobre rozpisane.
friendly_robinson

Príspevok od používateľa friendly_robinson »

Ďakujem za tip, u nás bude zrejme trošku problém s muníciou do drážkovanej hlavne 12-ky brokovnice :-(, škoda že sa prestali robiť S-bal náboje, tie by jej chutiť mohli.
bus driver
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

S-ball naboje robi talianska Maremmana pod nazvom PALLA. Krabicka 10ks za 4,40 Eur. Kupil som ich vo Vranove, predajca berie zvycajne tovar od Frana a z BWArms. Skus im zavolat.
Miro389
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

tie isté strely máš v ZVS kách :wink:
erebos
expert
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa erebos »

Miro 389 : to myslis tie "slug" od ZVS??? Tak to rozhodne neni do drazkovej hlavne nakolko je tam kontakt olova priamo s hlavnou.

Ten mossberg vyzaduje aby jadro strely bolo v plastovom obale ktory moze a nemusi po opusteni hlavne odpadnut. Take strely na Slovensku v pohode zozenie a to DUPLEX a Sauvestre. Ja by som doporucoval Sauvestre, ich presnost na 100 m je uzasna.
Napísať odpoveď

Návrat na "Športové zbrane"