Mechanicke chyby streliva
-
inspiring_ganguly
DUSO:
Ta prasknuta je S&B, tie dekapitovane
z pochopitelnych dovodov neviem zaradit.
R:
Chcel som na fotku pre nazornost pridat aj ostry, ale som na to zabudol.
Nie WC, ale zrezany kuzel (tzv. komoly), poplastovane olovo EPRX.
Ako pise scar, bude to najskor problem opakovaneho prebitia. Nabojnice boli (asi opakovane) namahane pocas vystrelu na vnutornej hrane komory valca, ta strihova hrana by tomu zodpovedala. Pri rychlom pohlade a pohmate nie je jednoduche rozoznat, ktora hrana je povodna a ktora vznikla roztrhnutim nabojnice. Taka je rovna a pravidelna.
Ta prasknuta je S&B, tie dekapitovane
R:
Chcel som na fotku pre nazornost pridat aj ostry, ale som na to zabudol.
Nie WC, ale zrezany kuzel (tzv. komoly), poplastovane olovo EPRX.
Ako pise scar, bude to najskor problem opakovaneho prebitia. Nabojnice boli (asi opakovane) namahane pocas vystrelu na vnutornej hrane komory valca, ta strihova hrana by tomu zodpovedala. Pri rychlom pohlade a pohmate nie je jednoduche rozoznat, ktora hrana je povodna a ktora vznikla roztrhnutim nabojnice. Taka je rovna a pravidelna.
-
inspiring_kepler
-
inspiring_kepler
-
inspiring_kepler
Nesúvisí to priamo s témou, ale keď už sa tu písalo o ARESáckych Browningoch tak to dám sem, keď nemajú samostatnú tému. Séria 14112011. Nábojnice bez prasklín a zdeformovania (okrem jednej ktorá mala krivé ústie - na foto vľavo). Žiadna nábojnica sa nepoškodila ani vplyvom výstrelu. Ale problémom bolo osadenie striel v nábojniciach. Už pri prvej vizuálnej kontrole po kúpe nábojov som vyradil ako nepoužiteľných dvadsaťdva kusov nábojov väčšinou pre hlboko zatlačenú strelu v nábojnici, alebo naopak pre slabo zatlačenú strelu. Niekoľko kusov malo strelu uvolnenú z ústia nábojnice a následne zachytenú skrimpovanou nábojnicou v drážke strely medzi jej dvoma výstupkami. Zo sto nábojov som vystrelil len asi tridsať. Pretože nevyhadzovalo vystrelené nábojnice a tie ostávali po výstrele v komore. Pri jednoručnej strelbe neobtiahlo z dvanásť výstrelov ani raz. Ak som strieľal obojručne a zbraň zvieral neobvykle pevne až kŕčovito podarilo sa my vystreliť v jednom svetlom momente až päť krát po sebe v poloautomatickom režime, pokým nebolo treba ďalší výstrel obslúžiť manuálne. Spätný náraz bol neskutočne slabý a komoru s hlavňou bolo treba neustále vyfukovať a vyklepávať od nespálených zrniek prachu.