Mechanicke chyby streliva

inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 18 Jan 2011, 20:07, upravené celkom 1 krát.
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa R »

Duso: vyzerá to na s&b

yarco: projektil wc ?
scar
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa scar »

DUSO:
Aky je vyrobca tych nabojnic?
....tiez myslim ze S&B,ale na tom ani nezalezi,keby boli nove sa to nestane.....oni boli prebite a boh vie kolko-krat :!:
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

DUSO:
Ta prasknuta je S&B, tie dekapitovane :wink: z pochopitelnych dovodov neviem zaradit.

R:
Chcel som na fotku pre nazornost pridat aj ostry, ale som na to zabudol.
Nie WC, ale zrezany kuzel (tzv. komoly), poplastovane olovo EPRX.

Ako pise scar, bude to najskor problem opakovaneho prebitia. Nabojnice boli (asi opakovane) namahane pocas vystrelu na vnutornej hrane komory valca, ta strihova hrana by tomu zodpovedala. Pri rychlom pohlade a pohmate nie je jednoduche rozoznat, ktora hrana je povodna a ktora vznikla roztrhnutim nabojnice. Taka je rovna a pravidelna.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

yarco a tie 38SPL nabojnice nevypadali uz pred vystrelom nejake deformovane, nic si si nevsimol ?
inspiring_kepler

yarco napísal:Nabojnice boli (asi opakovane) namahane pocas vystrelu na vnutornej hrane komory valca ...
Vo valci je nejaka hrana, to nie je uplne rovne od zaciatku po koniec valca ?
BTV
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

Moznoze otazka trochu OT, ale chcel by som spytat.
Za poskodenie zbrane strelivom zodpoveda výrobca streliva. Zodpovedá výrobca aj za poskodenie zbrane priemyselne prebíjaným strelivom (samozrejme výrobca prebijaneho streliva)?
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Samozrejme, ze zato zodpoveda vyrobca streliva, resp. predajca :) a je jedno ci je prebijanec, alebo nie. Len tazko sa to dokazuje.
BTV
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

vdaka za odpoved, nebol som si tym isty...
inspiring_lumiere

Príspevok od používateľa inspiring_lumiere »

Áno v Arese si to prečítali,s konkrétnym BKSL dúfam že aj k jeho spokojnosti vybavili.Pre ostatných,v uvedenej sérii došlo k dodavateľsko odberateľskému nedorozumeniu,avšak nové série sú i vďaka Vašej odozve kontrolované aby nedošlo k podobným estetickým problémom.
inspiring_kepler

Nova seria 17032009 nabojov 9 mm Browning je uz OK.
Kupil som 100 ks a opticky vsetky boli OK.
95 ks z nich som uz bez problemov z LCP aj vystrelil.
pif paf
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

Nesúvisí to priamo s témou, ale keď už sa tu písalo o ARESáckych Browningoch tak to dám sem, keď nemajú samostatnú tému. Séria 14112011. Nábojnice bez prasklín a zdeformovania (okrem jednej ktorá mala krivé ústie - na foto vľavo). Žiadna nábojnica sa nepoškodila ani vplyvom výstrelu. Ale problémom bolo osadenie striel v nábojniciach. Už pri prvej vizuálnej kontrole po kúpe nábojov som vyradil ako nepoužiteľných dvadsaťdva kusov nábojov väčšinou pre hlboko zatlačenú strelu v nábojnici, alebo naopak pre slabo zatlačenú strelu. Niekoľko kusov malo strelu uvolnenú z ústia nábojnice a následne zachytenú skrimpovanou nábojnicou v drážke strely medzi jej dvoma výstupkami. Zo sto nábojov som vystrelil len asi tridsať. Pretože nevyhadzovalo vystrelené nábojnice a tie ostávali po výstrele v komore. Pri jednoručnej strelbe neobtiahlo z dvanásť výstrelov ani raz. Ak som strieľal obojručne a zbraň zvieral neobvykle pevne až kŕčovito podarilo sa my vystreliť v jednom svetlom momente až päť krát po sebe v poloautomatickom režime, pokým nebolo treba ďalší výstrel obslúžiť manuálne. Spätný náraz bol neskutočne slabý a komoru s hlavňou bolo treba neustále vyfukovať a vyklepávať od nespálených zrniek prachu.
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"