Túto tému som prečítal celú, keď som žiadal o ZP ja. Viem aké sú úskalia, no bez dôkazov, o ktoré sa môžem oprieť neviem spraviť proti tomu nič. Keby mi niekto vedel zohnať napríklad potvrdenú kópiu odovzdaného tlačiva žiadosti ako máme u nás na odd. zbraní a streliva, kde sú doplnené požiadavky nad rámec zákona, s tým by sa už dalo niečo podniknúť.Vaquero napísal:Max11, stačí si podrobne preštudovať toto vlákno a zistíš všetky úskalia získania ZP A.
Postup získania ZP skupiny A
Dnes po takmer piatich mesiacoch od podania žiadosti, doplňovania a odvalávaniach som si prevzal ZP kde miesto B je A
Bol to boj na dlhé lakte. Týmto chcem poďakovať Vaquerovi za odbornú pomoc a Zoidbergovi za nakopnutie k tomu, že som sa na to dal
.
a máš vyznačenú aj B.skup.?
Nie nemám, len AEF
skupinu B si získal riadnym konaním a skúškou. T.j.- buď ti ju (sk.B) mali v správnom konaní odňať (by ma zaujímali dôvody)- alebo ju mali ponechať- nakoľko si si ZP rozšíril o ďalšiu skupinu.
Zrejme to chápu tak, že skupina A automaticky obsahuje (zahŕňa) v sebe aj skupinu B.
Asi to tak nejako chápu, aj na preukaze zbrane som mal BaE a teraz mi dali len A, že s tým môžem ísť všade aj na súťaž, dúfam, že to tak je.
daredevil, už vidím ako sa tvária na polícii, alebo v obchode že chceš malorážku, alebo 58. Keď máš len to úžasné "A"
Keby si pozorne čítal tak by si vedel, že ZP mám A,E,F, len na preukaze zbrane, ktorú už mám, je A, pred tým som mal B a E
V tom prípade uznávam, že nemám pravdu. 
-
eager_nightingale
Zdravím všetkých strelcov aj nestrelcov. Ja som pred tromi týždnami robil skúšky na A v Trnave a celkom v pohode, aj pri podaní žiadosti som nemal problémy. Tak vlastne sa aj chcem poďakovať policajtkám v TT. 
Ak konatel je moj otec staci prislusnikom takyto pravny vztah? Zajtra si idem po ziadost dam potrebne veci dohromady a pojdem podat ziadost.Jack napísal:Ak majú chlapíci firmu, vypýtaj to na hlavičkovom papieri. Ak nemajú hlavičkový papier, tak im ho vyrob v počte aspoň dva kusy (Do hlavičky písanej iným typom písma napíšeš meno firmy, jej formu a sídlo/adresu, prípadne aj telefónne číslo). Samotné potvrdenie budeš koncipovať tak ako je bežné pre úradnú korešpondenciu. Do zdôvodnenia potom napíšeš, že XY, konateľ firmy ABC potvrdzuje, že ty, YZ (nar. dd.mm.yyyy v Hornej Dolnej), zvykneš asistovať pri prevoze väčšieho finančného obnosu, resp, že ten prevoz sám realizuješ. Fantázii sa medze nekladú, len nech sa to tvári pokiaľ možno oficiálne.
Vľavo do 3/4 listu napíšeš kedy a kde bolo potvrdenie napísané (dd.mm.yyyy v Hornej Dolnej) a vedľa toho pôjde vpravo podpis konateľa XY, ideálne v podobe vlastnoručný podpis a pod nim podpis tlačený s uvedením funkcie.
Takéto potvrdenie priložíš k žiadosti (úradné tlačivo, ktoré dostaneš na OR PZ), pričom v žiadosti uvedieš len ten obligátny dôvod: "Na ochranu života, zdravia a majetku."
Napadá mi ale, čo by sa tam mohlo zmršiť, že by sa dotyčný príslušník začal pýtať, aký právny vzťah je medzi tebou a konateľom XY, keď teda prevážaš jeho hotovosť a či môžeš doložiť aj ten (napr. že si zamestnanec, alebo že prevoz vykonávaš externe na základe dohody, atď.). Ale potom kontruj, že ty si priniesol to, čo žiadali a si nepríjemne prekvapený, že teraz od teba žiadajú zase ďalšie a ďalšie veci a nech ti rovno ukážu, kde v zákone je vôbec písané, že príslušník od teba môže pýtať vôbec toto potvrdenie, nieto ešte ďalšie dokumenty...
P.S.: Držím palec.
Tak bol som u policajtov policajtka velmi mila oboznamil som ju s tym ze si chcem podat ziadost na A aj s tym ze mame rodinnu firmu ale zatial som oficialne student s ze chcem dat odovdnenie ze pracujem pre firmu s fin. Hotovstou. Povedala ze ze mozem to tak urobit ale pravdepodobne to neprejde. Ako ma podla vas postupovat. Dat si ziadost na B a potom rozsirit na A alebo ako?
Bežný policajný folklór, ktorý tipujem odradí nemalé percento žiadateľov o sk. A.Igmaus napísal:Povedala ze ze mozem to tak urobit ale pravdepodobne to neprejde.
Odporúčam nedbať na podobné "rady" a pokračovať v plánovanom postupe - podať žiadosť o A.
Ak ti ju ozaj zamietnu, potom to budeš riešiť. (Zamietnutie si vypýtaj v písomnej podobe, samozrejme.)
Problémy ti môžu robiť aj pri postupe "Dat si ziadost na B a potom rozsirit na A", tak načo si komplikovať život a zbytočne míňať peniaze?
Ahojte chcem sa spýtať len na dva detaily ktoré som jaksi nevyčítal 
1. Budúcu stredu si chcem podať žiadosť na A,E,F, rátam stým že mi môžu (asi je to skôr na 99% isté) žiadosť zamietnuť a budem musieť lepšie zdôvodniť potrebu nosiť zbraň, stačí potom prísť na políciu vypýtať is svoju žiadosť a preškrtnúť A a označiť B?
2. Keď budem mať pripravené všetky papiere: žiadosť, psycho, zdravotnú, odôvodnenie s potvrdením od zamestnávateľa, potvrdenie o členstve v streleckom klube, čestné vyhlásenie na F, +fotky. (myslím že by to malo byť všetko?) tak to dám do obálky a zanesiem na podateľňu na PZ ? a ona mi vystaví nejaké potvrdenie že to prijali? alebo to mám zaniesť len v euro-obale a pýtať potvrdenie? Nechcem tam isť osobne lebo ma hneď otočí a takto mi musí poslať požiadavku o doplnenie poštou
Jedná sa o PZ Partizánske ak by mal niekto skúsenosti ako to tu u nás prebieha poteší aj PM
Za každú odpoveď ďakujem.
1. Budúcu stredu si chcem podať žiadosť na A,E,F, rátam stým že mi môžu (asi je to skôr na 99% isté) žiadosť zamietnuť a budem musieť lepšie zdôvodniť potrebu nosiť zbraň, stačí potom prísť na políciu vypýtať is svoju žiadosť a preškrtnúť A a označiť B?
2. Keď budem mať pripravené všetky papiere: žiadosť, psycho, zdravotnú, odôvodnenie s potvrdením od zamestnávateľa, potvrdenie o členstve v streleckom klube, čestné vyhlásenie na F, +fotky. (myslím že by to malo byť všetko?) tak to dám do obálky a zanesiem na podateľňu na PZ ? a ona mi vystaví nejaké potvrdenie že to prijali? alebo to mám zaniesť len v euro-obale a pýtať potvrdenie? Nechcem tam isť osobne lebo ma hneď otočí a takto mi musí poslať požiadavku o doplnenie poštou
Jedná sa o PZ Partizánske ak by mal niekto skúsenosti ako to tu u nás prebieha poteší aj PM
Za každú odpoveď ďakujem.