Vzduchovka

inspiring_joliot

Príspevok od používateľa inspiring_joliot »

To obmedzenie voľného predaja vzduchoviek na Slovensku vyzerá takto: Vzduchovka musí mať výkon do 16J a zároveň úsťová rýchlosť nesmie byť viac ako 200m/s :cry:

Čiže pri 16J a kalibri 4,5 mm ti dosiahne rýchosť asi 240m/s, čo už je nelegálne bez ZP, ale pri kalibri 5,5 mm a 16J to je 180m/s čiže zbraň kategórie D, teda voľne predajná od 18 rokov.
elegant_neumann

Príspevok od používateľa elegant_neumann »

Zdravím vás,

chcel by som sa spýtať na váš názor prípadne aj skúsenosti so vzduchovkou Slavia 634. (dostrel, presnosť, poruchovosť resp. kvalita) Zaujíma ma aj akú optiku by ste doporučovali, pretože v súčasnosti sa chystám túto vzduchovečku z UB pořídit a chcel by som k nej rovno aj puškohlad.

Ďakujem.
inspiring_joliot

Príspevok od používateľa inspiring_joliot »

Jasne Kubo,Hunterka 1250 prekracuje 15j a ja samozrejme ze treba na nu papiere.Navyrovna sa jej priemerna maloraska.Je to delo ale kupis ju na Slovensku upravenu.
infallible_carson

Príspevok od používateľa infallible_carson »

"darc"]Takze sa mi podarilo vymenit vzduchovku ta model Gamo
www.KOZAP.cz vzduchovky a broky.
Kolegové potřebujete poradit a jste anonymní.
eager_ishizaka

Príspevok od používateľa eager_ishizaka »

nazdar vsetci.mna by zaujimalo ako su na tom HATSANy.niekto vravi ze by inu vzduchovku nekupil a niekto ze su to turecke smejdy.tak ja neviem...prosim poradte
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

Lykantrop18
vela o vzduchovkách na http://forum.gunshop.cz/ :wink:
eager_ishizaka

Príspevok od používateľa eager_ishizaka »

este cosi.moze mat Gamo SHADOW 1000 ustovku 305m/s ??? mate s nou niekto skusenosti?
inspiring_euclid

Príspevok od používateľa inspiring_euclid »

Nestrielal som z nej ale mám podobnú bez ZP to samozrejme nieje povolené ale keď strielaš max na záhrade , škodnú zver a podobne tak to je v pohode
inspiring_chaplygin

Príspevok od používateľa inspiring_chaplygin »

kdyby měla ta vzdzchovka mít 305m/s což nemá, musel by jsi střílet diabolkou o průměru tak 2,5mm
inspiring_euclid

To je blbosť
inspiring_chaplygin

co?
inspiring_euclid

No že ja mám 5,5 a vkludeprerob nejdostanem 30il somju tak že nej dostanem 315 m/s
inspiring_chaplygin

no, tak jestli máš 5,5 a lítá ti to 315m/s tak musíš bejt vážně dobrej v tuningu :roll: .16 joule při ráži 5,5 je přibližně 160-180m/s

A těch 305m/s co gamo udává při ráži 4,5 je blbost, protože 16J při 4,5mm je cca 240m
inspiring_euclid

Hovorím stačí sa s tím pohrať a dostaneš z toho slušné výkony :) a sam poriadne neviem ako som to urobil :oops:
inspiring_chaplygin

jestli je to pravda, tak to musí bejt silný jako malorážka....
Napísať odpoveď

Návrat na "Vzduchovky"