Na odpoveď by asi bol potrebný lekár.BKSL napísal:Chcem vediet miesto kde ho zasiahnem tak aby som mu sposobil co najmensie zranenie ale zaroven take zranenie z ktoreho by bolo pre dotycneho jasne ze ide o ostru zbran a bol by tam dobry zastrasujuci stop-efekt.( to myslim ze dotycny sam od seba upusti od nevhodneho konania a nie ze mu prestrelim miechu a uz sa sam nepohne)
T.j. keby doslo k "lamaniu chleba" a NO by sa nevydarila 100 percentne dokazat, aby doba liecenia agresora bola co najkratsia a samozrejme aj nasledky co najmensie.
Zo svojich skúseností môžem povedať, že také miesto asi neexistuje. To čo u jedného spôsobí hladký priestrel stehenného svalu, u druhého zasiahne stehennú tepnu o 2mm ďalej a páchateľ vykrváca do príchodu RZP.
Mal som prípady, kedy traja kopali na hlavu a otras mozgu. A v ďalšom prípade jeden kopol dvakrát na hlavu a ochrnutie. Je to o šťastí, kondícii obete a ďalších asi 100 faktoroch.
Môj názor je, že keď už ťaháš zbraň, tak zrejme ide do tuhého. A vtedy už môžeš osr...kašlať, či to bude neskôr posúdené ako NO alebo nie. Ide ti o krk a vtedy fungujú atavizmy. Teda zabi alebo budeš zabitý. Verím, že takúto situáciu nebudem musieť riešiť.
BTW: zopár borcov zo Strelectvi.cz radí strieľať na panvu. Tam je vraj najviac reálna šanca zasiahnuť tepnu a spôsobiť poranenie, ktoré spôsobí vyradenie útočníka z boja. No neviem, či je to najšťastnejšie riešenie...