To "odpisanie" hlavne pocas 500 ran, to musi byt silna kava.
Presna strelba - vyber zbrane
Dakujem za info.
těch 10 000 ran určitě nebude v závěru terčové přesnosti t.j. sub MOA.
Hlaveň vydrží opravdu tento počet ran. ale v závislosti na používaném prachu a rychlosti střely dojde k vypalování náběhovýho kužele, takže časem sice vývrt bude OK, ale náboj bude tak dlouhý že nevejde do zásobníku, později bude třeba použít těžší střelu aby byla střela před vývrtem na požadovanou délku.
Jde to řešit přes puškaře zkrácením komory a přestružením ale není moc lidí co to dokážou v potřebný kvalitě.A cena je pak skoro podobná jako výměna hlavně.
Tento problém není zásadní, pokud si totiž koupíš pušku jakékoliv ceny a budeš střílet, tak do provozu dáš mnohem víc než je pořizovací cena kompletu. 1000 ran za rok je tak akorát na soutěže a to nepočítám trening.
Hlaveň vydrží opravdu tento počet ran. ale v závislosti na používaném prachu a rychlosti střely dojde k vypalování náběhovýho kužele, takže časem sice vývrt bude OK, ale náboj bude tak dlouhý že nevejde do zásobníku, později bude třeba použít těžší střelu aby byla střela před vývrtem na požadovanou délku.
Jde to řešit přes puškaře zkrácením komory a přestružením ale není moc lidí co to dokážou v potřebný kvalitě.A cena je pak skoro podobná jako výměna hlavně.
Tento problém není zásadní, pokud si totiž koupíš pušku jakékoliv ceny a budeš střílet, tak do provozu dáš mnohem víc než je pořizovací cena kompletu. 1000 ran za rok je tak akorát na soutěže a to nepočítám trening.
Bude.Kall napísal:těch 10 000 ran určitě nebude v závěru terčové přesnosti t.j. sub MOA.
Samozrejme zalezi aj od vyrobcu a kvality daného zeleza. Pokial si spravne pamatam, tak na sluzobnych SIGoch sa menili rury po 12500 vystreloch, v tom stave strielali s fabrickou muníciou 2,5cm/100m.
Kall: nesuhlasim s tebou a priklanam sa k Lovcovi.
Jav co popisujes je realny pre nejaky "hot" kaliber. 308Win pri sucastnych zbraniach (a pri sucastnych pouzivanych materialov a kvalite) v poho vydrzi 10 - 15.000 ran. otazka bola na long range sutaze a odpoved na v sucastnosti pouzivane terce. tam v poho staci presnost MOA. a otazka bola na tikku a rem, nie na nejaky special.
inak tebou udanych 1.000 ran rocne. klobuk dole. ja dam cca. 700, a to myslim ze chodim strielat dost. aj keby 1.000, tak to mas flintu na min cca. 10 rokov.
Jav co popisujes je realny pre nejaky "hot" kaliber. 308Win pri sucastnych zbraniach (a pri sucastnych pouzivanych materialov a kvalite) v poho vydrzi 10 - 15.000 ran. otazka bola na long range sutaze a odpoved na v sucastnosti pouzivane terce. tam v poho staci presnost MOA. a otazka bola na tikku a rem, nie na nejaky special.
inak tebou udanych 1.000 ran rocne. klobuk dole. ja dam cca. 700, a to myslim ze chodim strielat dost. aj keby 1.000, tak to mas flintu na min cca. 10 rokov.
Ja dávam za pravdu Kallovi .
Určite dojde k opotrebeniu nástroja - reznej hrany - začiatku polí . Uhol nábehu polí , ich počet , tvar , materiál strely aj hlavne , vzdialenosť strely od polí , NC alebo NG prach ... po opotrebení určite dojde k rozkolísaniu usťoviek , na 100 m to može relatívne dobre strieľať a na vačšie vzdialenosti budeš mať veľký vertikálny rozptyl.
Určite dojde k opotrebeniu nástroja - reznej hrany - začiatku polí . Uhol nábehu polí , ich počet , tvar , materiál strely aj hlavne , vzdialenosť strely od polí , NC alebo NG prach ... po opotrebení určite dojde k rozkolísaniu usťoviek , na 100 m to može relatívne dobre strieľať a na vačšie vzdialenosti budeš mať veľký vertikálny rozptyl.
Naposledy upravil/-a medonos v 06 Jan 2014, 19:39, upravené celkom 1 krát.
medonos - ale to je jasne, to napisal samo Kall dobre. ale precitaj si povodnu otazku. rec bola o zivotnosti hlavne
Otázka bola životnosť hlavne na športovú streľbu a nemyslím si že rozptyl 2,5 cm je hodný dnešnej športovej zbrane , tak strieľa k98 po 70 rokoch od výroby .
na long range mám více zbraní.
Současná long range střelba se ubírá směrem k tactical BR .
Tj.BR přesnost v taktickém vybavení. Přesnost MOA je už teď bohužel moc.
Dá se s tím střílet ale dobrej výsledek se tím neudělá.
Současná long range střelba se ubírá směrem k tactical BR .
Tj.BR přesnost v taktickém vybavení. Přesnost MOA je už teď bohužel moc.
Dá se s tím střílet ale dobrej výsledek se tím neudělá.
zbran moze mat presnost aj 1/4 MOA a bude to strelcovi prd platne je tam XY inych veci a faktorov ktore ovplyvnuju celkovy vysledok strelby obzvlast na dlhe vzdialenosti neriesim tu 100m nastrel. Aj to MOA vyrobca "garantuje" len s kvalitnym strelivom
trosku ozivim tuto temu, kedze kopec prispevkov je par rokov starych
chytila ma strelba na dlhe vzdialenosti, tak momentalne si idem vybavit Ecko a planujem pusku s optikou
povodne som planoval Remington 700, ale vzhladom na vzdialnost tu viaceri odporucili Tikka T3
moja predstava je vzhladom na moznosti SK strelnic relativne jednoducha
pravidelna strelba na 100-300m
obcasna strelba na 500 m
na toto by mi stacila aj ta 700vka, ale mna to laka aj na vacsie vzdialenosti.... a tam uz to taha viac k tej T3
rad by som si totiz aspon raz dvakrat rocne zastrielal aj na 1000m, pricom netuzim stat sa majstrom, moja ambicia je trafit povedzme 1x1m
co by ste mi odporucili, vzhladom na rozne cenove a dodacie moznosti (cakat par mesiacov nemienim)
inac nebranim sa (resp. kvoli cene preferujem) aj nakup na inzerat (aj tu tusim niekto predava t3), ale tak povedzme ze moja predstava je 1-2K za komplet.....
nebranim sa neskor upravam (co tiez nie je zadarmo), ale neplanujem to hned, ale az po case, ako sa budem zlepsovat aj ja a ako budu rast moje naroky
dakujem za odpoved
edit: a este jedna poznamka, urcite neplanujem najblizsich par rokov vlastne strelivo, takze momentalne ratam iba s kupovanym
chytila ma strelba na dlhe vzdialenosti, tak momentalne si idem vybavit Ecko a planujem pusku s optikou
povodne som planoval Remington 700, ale vzhladom na vzdialnost tu viaceri odporucili Tikka T3
moja predstava je vzhladom na moznosti SK strelnic relativne jednoducha
pravidelna strelba na 100-300m
obcasna strelba na 500 m
na toto by mi stacila aj ta 700vka, ale mna to laka aj na vacsie vzdialenosti.... a tam uz to taha viac k tej T3
rad by som si totiz aspon raz dvakrat rocne zastrielal aj na 1000m, pricom netuzim stat sa majstrom, moja ambicia je trafit povedzme 1x1m
co by ste mi odporucili, vzhladom na rozne cenove a dodacie moznosti (cakat par mesiacov nemienim)
inac nebranim sa (resp. kvoli cene preferujem) aj nakup na inzerat (aj tu tusim niekto predava t3), ale tak povedzme ze moja predstava je 1-2K za komplet.....
nebranim sa neskor upravam (co tiez nie je zadarmo), ale neplanujem to hned, ale az po case, ako sa budem zlepsovat aj ja a ako budu rast moje naroky
dakujem za odpoved
edit: a este jedna poznamka, urcite neplanujem najblizsich par rokov vlastne strelivo, takze momentalne ratam iba s kupovanym
nerozumiem tej vete ze vzhladom na vzdialenost strelby chces Tikku. Samozrejme Tikka je kvalitna zbran, ale ma len 60cm hlaven oproti Remingtonu ktorý ma 66cm hlaven co je na dlhsiu vzdialenost vyhoda. Nehovoriac o dostupnosti doplnkov kde Remington ma jednoznacne navrch. Ak nechces Remingtona v nejakej extra pazbe zober klasiku 700 Police a mas vybavene, cena nizsia ako Tikka a striela to dobre uz z krabice. Pocitaj poriadne toto forum ale aj ine, dostanes sa viac do obrazu. Odporucam mat dostatocny financny rozpocet inak pride sklamanie .
-
inspiring_liskov
zacal som sa zamyslat nad stavbou jednoranky v cal308w alebo cosi viac.
Otazka je, ci je jednoranova flinta az taky handicap v dnesnych sutaziach
Otazka je, ci je jednoranova flinta az taky handicap v dnesnych sutaziach
Handicap nie, má to aj svoje výhody...len na DPS na taktike sa budeš musieť viac obracať pri prebíjaní pri jednoranovej puške na disciplíne battlefield, vtedy by sa ti zišla tretia ruka namiesto zásobníka.
Pri 600-1000m vidíš viac strelcov, čo nabíjajú jednotlivo...a bez problémov. Dá sa to celkom aj s rezervou stihnúť. Myslel som 5rán za 1,5min.
Pri 600-1000m vidíš viac strelcov, čo nabíjajú jednotlivo...a bez problémov. Dá sa to celkom aj s rezervou stihnúť. Myslel som 5rán za 1,5min.
rado74 napísal:nerozumiem tej vete ze vzhladom na vzdialenost strelby chces Tikku. Samozrejme Tikka je kvalitna zbran, ale ma len 60cm hlaven oproti Remingtonu ktorý ma 66cm hlaven co je na dlhsiu vzdialenost vyhoda. Nehovoriac o dostupnosti doplnkov kde Remington ma jednoznacne navrch. Ak nechces Remingtona v nejakej extra pazbe zober klasiku 700 Police a mas vybavene, cena nizsia ako Tikka a striela to dobre uz z krabice. Pocitaj poriadne toto forum ale aj ine, dostanes sa viac do obrazu. Odporucam mat dostatocny financny rozpocet inak pride sklamanie .
snazim sa citat, co sa da....
tikku som spomenul preto, ze niekde v diskusii ohladom dialky chvalili tikku, ale napriklad aj vo videach pri strelbe na 1000m prevladala tikka, nikto nemal r700
financny rozpocet.... myslim ze sa dokazem krotit, aj ked casom to moze ist vyssie....
zaklad pre mna je puska s optikou, ostatne hracky maju cas
preto uvazujem aj s nakupom pouzitej pusky, tam viem zacat aj lacnejsie
- TURBIAK
- častý prispievateľ
- Registered for: 18 years 4 months
- Kontaktovať používateľa:
emkac: Zvazujem predaj svojej pusky , predal by som to ako komplet za rozumne peniaze : http://www.shootingshop.estranky.sk/fot ... 84-norma-/ ,http://www.shootingshop.estranky.sk/clanky/video.html , ak by si mal zaujem tak napis SS